Nerden Nereye 263




Nerden Nereye 262


Twitter'daki gavur Barçalıların birinden.

Para


Nike'ın gelişinin ardından, forma tasarımı yenilenen takımlar arasında --ki 5 takım filan değişti formaları, çok değil-- şahsen en hoşuma giden, Cavs'ınki olmuştu. Reklam falan da çok yakıştı. Ama ufak bir dengesizlik vardı, bütün formalara bakınca: Yan renk olarak hem siyahı, hem de laciverti görüyorduk.
Önceki sette 4. formaları lacivertti, bir 4. formadan da fazla giyiliyordu. Şampiyonluk 'kollu siyah formayla' gelince, parkeyi falan da lacivert yerine siyah fonlu yaptılar. Ardından da değişen tasarımla birlikte, lacivertin yerini bir nevi siyah forma aldı. "Bir nevi" diyorum, çünkü artık forma sırası yok, malum. Zaten iyice piç edilmiş olan 'iç sahada beyaz kuralı' da kalktı, falan filan. Fakat tek başına bir siyah forma varken, lacivert de, kırmızı formada 'yan renk' olarak bulunuyor. Bu biraz gereksiz açıkçası. Bütünlüğü de bozuyor.


Bu postu asıl atış sebebime geleyim. Az evvel şöyle bi' tivit gördüm. Sanıyorum, bu sezondan 2010'a dek olan dönemde, forma kullanım sırasının iyice birbirine girmesinin en güzel örneği sanırım. Hadi 2010'dan sonra 4 sezon ortalarda yoklar, onu siktir edin. 3 sezonda da finale çıkıyorlar, yani maksimum seri sayısına ulaşıyorlar. Ve rakamlar bu şekilde. Bir kere bile deplasman formalarını giymemişler. Onunla birlikte sarıyı da hiç giymemişler. Eğer geniş çaplı bir uğur denemesi yoksa, çok tuhaf. Birilerinin en sevdiği renk falan mı artık.

Bu arada 4 kez giyilen siyahın ikisi zaten, 3-1'den dönen final serisindeki son iki deplasman maçı. Önce giyilmemiş. Bir uğur denemesi olabilir bu da. Diğer ikiye de baktım, geçen senenin finalindeki 2. ve 5. maçlar. İlginç olabilecek bir not: İlk maçta laciverti giymişler. Unuttular mı ne yaptılar önceki seneyi. Acaba siyah giyilse ne olurdu, bir şey değişir miydi.