Toto


Geçen Hollanda maçını izlerken, yanımdaki arkadaşım "Ya bizim forma çok düz kalıyor, keşke kombinasyon filan olsa" dedi. Tek-tük var örnekler işte. En son da Romanya deplasmanı sanırım. Senelerdir hep dümdüz giyiyoruz, değişmesi zor. Ama 2002'deki şu manzarayı sergilemek daha kolay gibi. Burada Kosta Rika mecbur kılmış bizi buna. Hoş duruyor. En azından o tek renkli hali biraz dengeliyor.


Olay


"Başkanım, bu bizim Portekiz'in beyaz forması çok güzel olmuş. Talimat verip de size zahmet-- Teşekkürler, çok sağolun başkanım. Hayırlı günler.



Gallop


Boks ile alakam sıfır. Arada bazı isimler falan duyuyoruz belki, o kadar. Hele de Twitter Çağı'nda, ister istemez. Yazıhane Yıllık'ta, bu iki yiğit abinin bir türlü dövüşememesiyle ilgili bir yazı var (ve bu yazı, sitede yer almayanlardan biri, ekleyeyim). Bu ikisi, 2009'dan bu yana, bir şekilde karşılaşamıyorlar. Karışık işler, görünüşe bakılırsa: Menajerlik şirketleri, kanallar işin içinde, kim ne kadar para alacak vs vs. Ama bu maçın "yapılması gerek", çünkü en iyi iki adam bunlar açık ara. Ayrıca Mayweather'ın "gelmiş geçmiş en iyi"nin kendisi olduğuna dair bir iddiası var(mış) ve kariyerini yenilgisiz olarak (yazıya göre en son 49-0-0 imiş) sonlandırmak istiyor(muş).

Yazıyı bitirdikten sonra, bu sporla alakanız olmasa bile, bir şekilde içinizden, "lan şunlar kapışsaymış bir şekilde" dersiniz.

Ben de dedim. Kitabın dağıtımına başlandıktan 1 gün sonra, dövüşün yapılacağı açıklanıyor; ilerleyen günlerde de bir basın toplantısı yapılıyor. "Yazar başka bir şey isteseymiş..." durumu yani. Ben ise birkaç gün önce öğrendim. Önce Twitter'da gördüm yarım yamalak, ardından sağa-sola bakındım da tam olarak anladım meseleyi.

Şimdi burada olay şu: Super Bowl'u mesela, NFL takip etmeyenler neden oturup izliyor. Şov kısmı falan bir yana, ortada "büyük bir şeyler" var. İnsanları çekiyor. Buradaki de öyle. Bu ikisinin karşılaşması zaten büyük olayken, bir de araya uzun süreler giriyor falan, iyice. İnşallah link aramaya gerek kalmadan birileri verir de, rahatça izleriz.