Pipet


NBA'de çok abukluk gördük ama, böylesi pek beklenir ve inanılır cinsten değil abi. David Stern abimiz, Caron Butler'a pipet çiğnemeyi yasaklamış. Kenarda tırnak yiyen biliyoruz, tırnak keseni biliyoruz, ağzındaki dişliği her fırsatta çıkarıp oyun yapanı biliyoruz, ama bu nedir lan? Bir de yıllardır olan bir hadiseymiş. Neden yeni duydum, neden hiç denk gelmedi, gözümüze takılmadı, garip. Ceza gelmese belki hiç duymayacağız. Kaan abi'nin de bahsettiğini hatırlamıyorum mesela.


Manzaraya gel. Son 24 saniye, maçın kader anına girilecek, dayıoğlu pipet çiğniyor. Yılmaz Vuralvari bir hoca olsa -Jerry Sloan?- ağzına burnuna dalar ha.
İşin ilginci, Butler bu konuda uzmanlaşmış da. McDonalds'ta verilenler favorisiymiş. Tadına bakmayı düşünüyorum.

Yasak da ne sebebiyle biliyor musunuz? Güvenlik. Bak ciddi söylüyorum, yeteri kadar para geçsin elime, bir kamyon adam toplayıp Stern'ün ofisini basmayan adam değil.

Haftasonu

Genelde Ntv bizi, "bizimkiler"e mahkum ediyor, malum. Bazen bir takımı bir sezon boyunca izleyemediğim oluyor. Genç oyuncu, yeni draft oluyor, NBA Action dışında göremiyorsun. O yüzden verimli haftalar nadir oluyor-hem nitelik, hem nicelik açısından. Bu hafta çok çok verimli mesela.
Maçlar şunlar: Cleveland-Toronto, Utah-Houston ve Lakers-Denver. Bizimkiler var, Kobe var, Lebron var, Melo var, yeni takas olmuş Kevin Martin bile var. Kısacası bu haftasonu NBA seven ve NBA Tv ile haşır neşir olamayan kişi için müthiş geçecek. Biraz geç yazdım ama, olsun artık. Haberi olmayanlar da görür belki.

Zıt

Açık renk formanın altına iyilen koyu renk çorap, ya da tersi, açık renk forma altına iyilen koyu renk çorap, çok hoş sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. O ortaya çıkan zıtlık, işi farklı yapıyor. Az örneği var. Ekonomik kullanalım.



Yeni bir örneği de, Bayern'in önümüzdeki sezon giyeceği home formasında var, onu da araya sıkıştıralım. Formaya dikkatle bakmanızı öneririm, çünkü Adidas'ın yeni tasarımları bayağı farklı. Ben bunun hakkında ne düşüneceğimi bilemedim mesela.


Badem

99-00 sezonu. Nihayet Final-Four'a çıkmış Efes. Deli gibi seviniyor millet. Ama bu vaziyet ne abi? O altta ezilen 2 mavili kim, çok merak ediyorum açıkçası.

Kır



Milan genelde çubuklu ve beyaz harici formasını siyah yapar malum. Hatta geçen haftasonu da siyah forma giydiler Bari'yi yenerken. Altın denediler, gümüş denediler ama hiçbiri tutmadı, şu son 10 yılda en üstteki hariç hep siyah oldu 3. forma. Kırmızı çok nadir görülen bir renk Milan formalarında. 2 tanesi bu. Başka hatırlarsam veya bulursam, eklerim buraya. İlginç geliyor insanın gözüne.

Kayıp


İşte yine bir "kaç zamandır arayıp da bulamadığım" bir forma fotosu. Bunun akılda kalmaması mümkün değil zaten. Baksana. Mavi forma-bordo şorttan oluşan bir Barcelona kombinasyonu. Taa o zamandan şaşıp kalmıştım. Tabii sonradan elenmenin acısı unutturdu. Bir de ofsayt golleydi yanlış hatırlamıyorsam. Neyse.

O sezonki Barça Home ve Away çok iyi formalardı. Yani bir takım, bir sezonda bu kadar güzel 2 forma giymemeli, o derece. Ama dayılar sonradan, bir de 3. patlatalım davasına bunu yapmış sanırım. Fakat olmamış. Nasıl olsun ki? Hadi bizim Gs filan yapıyor, alıştık da, bu nedir.
Ve bu formayı da az maçta giymişlerdi-normal olarak. Ben blogu açtığımızdan beri ara ara bakınıyordum bu formaya. Nihayet geçenlerde bir yerde buldum. Kayıt olsun, dursun şurda.

Şimdilerde Barça, bir sezon giydiği 2. formayı, diğer sezon 3. olarak kullanıyor mesela. O zamanlar daha bu olmadığı için, 01-02 sezonunda böyle ufak çaplı bir rezillik meydana gelmiş. Eminim homurdanmalar yükselmiştir.

Güzel İkili 3

Benzer

Çok alakasız 3 adam, birbirlerine oldukça benziyorlar. İnsanlar çift yaratılmış derler ancak burada +1 hakkı kullanılmış.

Mert Korkmaz


Ayhan Tumali (Daum'un Tercümanı)


Sylvester Stallone


Bu abimizin gençlik halleri daha benzer.

Bordeaux



İnci sözlük, sen nelere kadirsin. Daha neler yapacaklar bakalım.

Mayo


Yıl 2031. Yer Mayo ailesinin evi.

O. J:Baba, sence kariyerimdeki en büyük hata neydi?
Peder Bey:Sanırım 2010 yılıydı... Lakers'a karşı oynuyordunuz, içerde. 18 saniye vardı ve, sen iki faulü de kaçırmıştın, hatırlıyor musun-iki farkla öndeydiniz? Karşında o adam varken böyle bir hata yapmamalıydın evlat. Eğer yaparsan da, sonra neler olacağını bilmen gerek...

(Görüntü yakındaki ağaca doğru kayar, ve post biter)

Dil


Aklıma Cevahir Kirişçi geldi:"Oğlum Ulvi, jakuziye işeme ha!..."

Turunç


Ülkenin 2 lokomotif futbol kulübünden birinin başında bir Hollandalı var. Hem de ne Hollandalı. Futbolculuk kariyeriyle de, teknik adamlık kariyeriyle de olabilecek en üst saygınlıkta. Karşı taraf seni daha bir ciddiye alıyor adamı görünce.
Bu takım, altyapısının başına da bir Hollandalıyı getirmiş. En azından (en az) A takım hocası görevinde olduğu sürece, senin gençlerini en iyi şekilde eğitecek.

Federasyon, onlar da bir Hollandalıyı getirdi A Milli takımın başına. O da en az bizim hocamız kadar kariyerli, adı saygı uyandıran biri. Ve onun yardımcılarından biri de, zamanında ülkemizde çok az da oynasa, büyük sempati toplamış bir oyuncu. Hocanın ülkeye adaptasyonunda katkısı olacağı aşikar.

Kısaca;Hollanda etkisi artıyor memlekette. Bu kağıt üstünde harika bi'şey. Peki gerçekten tesir edebilecekler mi bizim bu aptal futbol dünyamıza? Ben pek umutlu değilim. Yani umudumun olmaması, onlarla alakalı bir şey değil, daha çok bizle alakalı.

Nerden Nereye 10









Esteban

Geçenlerde Valdes'in saçsal gelişimi hakkında attığımız 2 post, kozmetik dünyasında büyük yankı uyandırdı. Bunun üzerine biz de saçıyla oynayan veya bazı sebeplerden saçını değiştirmek zorunda kalan kimi oyuncuların resimli hikayesini sizlere sunmaya karar verdik. Sponsorumuz da mahallenin kuaförü Faik abidir. Selam ederim.








3H

Duruş

Genelde NBA'de gördüğümüz bir sevinç türüdür bu. Özellikle son saniye basketlerinden sonra veya önemli bir maçın kazanılmasından sonra yapılır.


Futbol sahalarındaysa genelde o zımbırtıların üstünden atlanır ve seyirciye koşulur. Arda ise pek tercih edilmeyeni yaptı ve pek kolay hafızalardan çıkmayacak olan bir görüntü vermiş oldu.


Gelmiş geçmiş en karizmatik gol sevinçlerinden biri olmaya aday. Bizde pek görülmez böyle durağan sevinç zaten.

Güzel Formalar 56



Benim hatırladığım tek maç var bu formanın giyildiği, o da dışardaki Dinamo maçı, 2-1'lik. Gökdeniz çakmıştı. Ekstrasını bilen varsa, eklesin yoruma. Ama az giyildiği kesin. 04-05 away. Hoş bir rengi vardı, su yeşili mi ne diyorlardı. Gerçi Trabzon turuncusunu bile giymiyor, bu nereye giyilecekti ki?