Aziz


"Yayıncı kuruluş" sağolsun, diğer takımların varlığını ancak Milli takım elenince öğrendik. Bu formayı da tabii. Benim gördüğüm, gelmiş-geçmiş en iyi forma ayrıntısı sanırım. İnanılmaz.


Retro 292


Fate



BKM Mutfak'ın tombiği ne arıyor orda acaba -1.40 civarı. Eğer gerçekten buraya gelecek kadar Mungan seven biriyse, dak'ka başı gözümüze gözümüze giren reklamlarına biraz daha fazla katlanılabilir belki. Ayrıca lafı geçmişken, bu söyleşi serisini de toptan önerelim, didaktikliği elden bırakmayalım. Sabit Fikir'de var hepsi. Önce magazin, sonra asıl mesaj. Popülist blogculuk işte bak.

D


NBA için alışıldık bir durumdur; kötü gidişata sahip olan takımlar, logo yeniler, yeni (3.) forma çıkartır ya da formaları toptan yeniler vs. Lakers'ta pek böyle şeyler görülmez, malum. Ama bu sezon bir de değil, iki yeni gelişme var bu konuda. Geçen ay sonuna doğru gelen iki haber, Lakers'ın 13-14 sezonunda "daha da fazla" forma satacağını gösteriyor. Öncelikle bu sezon Golden State'in peşinden gidecek olan beş takımdan biri olarak, "kollu" beyaz forma giyecekler. Neye benzediği hakkında fikir sahibi olmak için, Yaz Ligi'nde giydikleri beyaza (aşağıda) bakmak yeterli. Diğeri de, aslında çoğu NBAseverin ya da Lakers'lının aşina olduğu bir görüntüye sahip. Yıllardır siyah Lakers formasını gerek nette, gerek salonda, taraftarların üstünde görürüz. Yanlış bilmiyorsam, özel üretim bir ürün -zaten parkede görmedik hiç. Hatta sınırlı sayıda bile olabilir. Şimdi ise bu forma, daha genel bir konuma sahip olacak. İsim falan da yakıştırmışlar tabii. Koca Lakers'a 4 tane forma falan pek olmuyor diğer takımlar gibi ama, ne yaparsın işte.


Nerden Nereye 126



Mutfak


Bundesliga'nın resmi sitesi ligdeki kardeşleri anlatan bir yazı yayınlamış. Kevin Prince Boateng'in de Schalke 04'e transferiyle ligdeki kardeşlerin sayısı 5'e çıkmış. Aha da o kardeşler:

Jerome Boateng (Bayern Münih) ve Kevin Prince Boateng (Schalke 04)
Sven Bender (Borussia Dortmund) ve Lars Bender (Bayer Leverkusen)
Toni Kroos (Bayern Münih) ve Felix Kroos (Werder Bremen)
Raffael Heberson (Borussia Mönchengladbach) ve Ronny Heberson (Hertha Berlin)
Daniel Caligiuri (Wolfsburg) ve Marco Caligiuri (Braunschweig)

Bunları gördükten sonra aklıma iki pazar öncesi uyuklayarak izlediğim Braunschweig-Frankfurt ve Augsburg-Stuttgart maçları geldi. İlk maçı izlerken spikerin "Braunschweig'lı Hede Hödö'nün abisi de Stuttgart'ta oynuyor, o maç bundan sonra başlayacak ve Hödö de Hede Hödö anlatımıyla izleyebileceksiniz." sözlerini hayal meyal hatırlıyorum. Hemen ufak bir araştırma yaptım acaba ben mi yanılıyorum yoksa resmi site bu kardeşleri eklemeyi mi unutmuş diye. Braunschweig'da oynayan adam Omar Elabdellaoui. 21 yaşındaki Fas asıllı Norveç'linin bonservisini Manchester City'den bu sene almış Braunschweig. Daha önce de Stromsgodset, Feyenoord ve yine Braunschweig'a kiralanmış eleman. Stuttgart'ta oynayan Mohammed Abdellaoue ise onun abisi değil kuzeniymiş. 27 yaşındaki Mohammed'in 25 yaşındaki kardeşi Mustafa Abdellaoue ise Bundesliga'da değil Danimarka'da Odense'de kiralık oynuyor. Skeid çıkışlı üç oyuncu da Norveç milli takımında en az bir kez forma giymiş.

Bu haftasonu Bundesliga yokken nasıl içim sıkıldı belli değil. Milli maç aralarına bir çözüm getirilmeli artık.