Lif

Lyon'un da yeni formaları "görücüye çıktı". Birçok değinilesi nokta var. Bir an önce ele almamız lazım. Çok acil.


1. En orijinal işten başlayalım: Bu sezon giyilecek 3 Lyon formasında da arma-sponsor firma logosu yerleşimi farklı. Bir örneğini hatırlamıyorum. Tekdüzeliği kırmak adına harika fikir.

2. Bir diğer orijinal: 3 formada da farklı yakalar kullanılmış. Kırmızı ve lacivert forma aynı kalıp olmasına rağmen, aynı yakayı koymamışlar. Bir artı puan daha. 


3. Üç formada da farklı (ve gayet sade) tasarımlar. Tekrar yok. 3 formaya sahip (ki artık bu yerleşiyor iyice, olması gerektiği gibi) takımlarda sık sık formaların ikisinin aynı tasarıma sahip olduğunu görürüz. Çalışılan marka sizi sikiyorsa, üçü de aynı olabiliyor. Ki bu intihar sebebi. E tabii, Lyon'un Adidas ile arasının ne kadar iyi olduğunu biliyoruz. Bilmesek de ilk 2 maddeden anlamak zor değil.

4. Lyon formalarında kombinasyon görmeye alışığızdır. Hiç olmazsa bir tanesinde yapılırdı. Bu kez üçü de dümdüz -ama bu ilk değil. Duruma göre beyaz forma, lacivert şortla tamamlanacaktır, bunu biliyoruz.


5. Geçen sezonki 3 boyutlu formadan sonra, bu kez de lacivert formadaki şeritlerin ve armanın karanlıkta fosforlu görünecek şekilde yapılması. Yine ekstra, ilgi çekecek bir şeyler var anlayacağınız.



6. Yine lacivert formadaki, sanırım ilk kez geçen sezon City'de gördüğümüz şu kendine has yaka stilinin bir benzeri.

7. Bir de hayıflanma: Şurada 4. maddede bahsettiğimiz, şeritlere yedirilen aslan deseni keşke devam ettirilseymiş. Şık olabilirmiş yine. 


8. Bu V şeklinde inen şerit de eskilerden bir sezona dayanıyor muhtemelen. O kokuyu almak mümkün. Son dönemden hatırlamıyoruz bunu.

9. Laciverti maviden sayarsak eğer, o zaman 3 ana renginden de birer forma giyecek oluyor Lyon. Peki bunu daha önce görmüş müydük? Üç sezon önce kısmen. Onun haricinde, son 15 yılda bu manzara hiç yoktu sanırım. Siyah yok, bordo yok, altın yok, sarı yok, gri yok. Sadece asıl renklerle tasarlanan formalar.

Retro 273


Çıkartma yok bu kez. Ama çok güzel bir görsel var.

Kayış


Bordeaux formalarında pembeye alışığız. Alakalı-alakasız sokuşturuveriyorlar. Formalarla yoğun ilgilenenler zaten kanıksadı bunu. Ama bu... Bu sefer bildiğin çiçek falan var formada. Muhtemelen bir gönderme, bir atıf, bi' bi'şey var tabii (var imiş, bkz. yorum kısmı). Öğrenilir belki ilerde. Şu durumda ister istemez bizde birkaç yıl önce dönen gereksiz geyikler (turuncu-mor-mercan serisi vs.) akla geliyor. Bizde giymesi imkansız ya şunu. Ülke sallanır yemin ediyorum. Hükümet düşer. Ulan frenkler.


Dell




İşte bunlar hep Stephen Curry.

As

"Perşembe günü Fenerbahçe, tarihinin en önemli maçına çıkacak" falan, bunları çok duyduk. Gerçi o konuda da sıkıntı var. İki maçlı eşleşmenin ilk maçına "KULÜP TARİHİNİN EN MÖHÜM MAÇI" diye gazı veriyorlar. Sonra rövanşta aynı terane bir daha.


Neyse ne diyorduk, hah. Evet, tarihlerinin en önemli maçıydı. Ama baçka bir açıdan da tarih yazma fırsatını kaçırdılar. Çoğu kişi farkına varmadı muhtemelen. Oysaki Fenerbahçe büyüklüğüne yakışır bir olaydı. Bir kulübün büyüklüğü, bu tip ufak detaylarda saklıdır Güntekin.


Olay şu: Benfica ile oynanan rövanş maçının 45 ve 75. dakikaları arasında, Fenerbahçe orta sahasındaki 3 oyuncu da "afro olacak kadar kıvırcık saça sahip" kişilerdi. Ama...

Çoğunuzun bildiği mi gibi, Mehmet Topuz, KOYUN KIVIRCIK saçlarını yıllardır, çoğu kişinin hala bilmemesine sebebiyet verecek sıklıkta düzleştirerek ortalıkta geziyor. Öyle ki, birçok Fenerbahçeliyle bu konuda münakaşa edebilirsiniz. Hatta iş kavgaya kadar gider. Kahvedeyseniz araya girerler. Evde sıkıntı olur.

 
Topuz o kısacık saçları da (yine) düzleştirince, tarihi fırsat kaçtı. Orta sahadaki üç oyuncu da aynı saç stiliyle sahada yer alamadı. Bunun daha önce kaç kez gerçekleştiğinden emin değilim, ama çok çok az olduğu kesin. Bildiğim bir örnek var, o da yukarıdaki fotolarda görüldüğü gibi, Balotelli-Niang-El Shaarawy üçlüsü (ve hatta Robinho, duruma göre dörtlü de denebilir yani). Mohikanlı forvet üçlüsü. Biz de "afro orta üçlü"yü kurabilirdik.

(Hemen belirteyim, burada kastettiğimiz "genel olarak" aynı saç stiline sahip olmak. Yoksa ne Milanlı gencoların saçları tarz olarak birebir aynı, ne de Fenerbahçeli bu üçlünün saçları birebir aynı yoğunlukta kıvırcık.)

Maalesef olmadı. Bizi gururlandıramadılar.



Retro 272


Jenerik 16