İki


Erken saat, Konya-Kayseri'yi açtım. Hakem iyi sıçtı, son dakikada penaltı icat edip "maçın kaderiyle oynadı" falan, neyse. Seremoni sırasında dikkatimi çekti, iki takımın da üstlerindeki ekipmanda armaları yoktu. Yani inanılır gibi değil, ülkenin 1. liginde oynayan takımlar, sanki maçtan 15 dakika önce apar topar ayarlanmış gibi duran ceketlerle (ya da eşofman üstü, ya da neyse, "warm up"" işte) sahaya çıkıyorlar. Fotoğraf olarak bunu bulabildim sadece. Kayserisporluların üstünde de şundan vardı.

Nerden Nereye 192




Tit


Yeterince üstünde durulduğunu sanmıyorum. Nike'ın kış topu, tasarımı, işlevselliğinden önce gelecek şekilde üretilmiş vaziyette. Yani sarı ile geçişkenlik istendiyse illa, bari daha az bir kısmı sarı olsa da, karın içindeyken, televizyon başındaki vatandaş görebilse topu. Saha içindeki durumu bilmiyorum, belki toptan belli mesafe uzaktaki oyuncular da bundan şikayetçidir.

Peki ya tamamen turuncu versiyonu yapılamaz mıydı, bu tip çok karlı maçlar için?

Mutlu


Son dönemde sayısı artan, ön tarafta sadece takım logosu bulunan formalar çok hoşuma gitmekte. Sadeliği arttıran bir rötuş çünkü. Bizim var, Warriors'ın var, Bucks'ın var, Cavs yaptı; Clippers'ınki kötü. Bu ise önde sadece logonun olduğu ilk throwback olabilir. Kollu olmasına rağmen çok güzel duruyor. Aslen 69-73 arası giyilmiş. En orijinal kısmı ise arkada. Akla Ajax-Abn Amro ortaklığını getiriyor, ama bir yandan daha kalıcı aslında. Çünkü sonuçta diğeri bir şirketle reklam anlaşması.