21


Dün YahooSports'ta Ball Don't Lie'daki şu son zamanlarda yapılan "son 10 yılın en iyi x'i" sıralamalarına bakıyorum. Pf kısmına girdim. 1'e doğru gidiyorum. Ha çıkar-ha çıkacak, yok. Tüm zamanların en iyi oyuncularından Tim Duncan, kendi pozisyonunda yapılan bir "son on yılın..." listesinde yok. Saydım sövdüm. Hatta bütün tanıdıkları seferber edip, Yahoo'yu basmayı bile düşündüm. Ama bizim dayıyı Center kategorisinde değerlendirme ihtimallerini göz önünde tutup, bekledim. Bugün az önce yine girdim. Ufak ufak çıkıyorum 1'e doğru, daha doğrusu iniyorum. Çıktı-çıkar, şudur-budur derken, hop No 1. Bi' "Hmm" çektim.

Bu tabii tartışmaları beraberinde getirir. TD, pivot mu, pivotsa en iyisi miydi, falan filan. Kesin olan tek bi'şey var. Yetenek vs ayrı mesele. Jordan sonrası dönemin en büyük oyuncusudur Tim Duncan.

Marsey

Adidas, Marsilya'nın away formaları için fazla mesai yapıyor, bundan eminim. Öbür türlü her sezon bir tane muhteşem away forma olamaz bir takımın formaları arasında. Bu seneki mavileri de feci ayrıca.
Bu seneki için:
Açık renk üst-koyu renk şort usülü bozulmuş belki ama, çok güzel.
Geçen seneki için:
Evvelki sene giydikleri için de:

Porto Home


Bu tip çubuklulara uyuzum arkadaş. Çubuklu değil bu. Başka bi'şey. Düz zemin üstüne kalın bir çubuk geçiyor. Ha, geniş bir bakış açısıyla kolları da katarsan belki kurtarıyor ama, hayır. Bu kadar kalın olmaz ki. Daha önce Barça ve Bjk'nin de vardı bu tip çubukluları. Barça 07-08 Home işte. Rezillik.

Gece Notları

- Arshavin-Rosicky-Cesc-Van Persie'den oluşan bir hücum hattı, fazlasıyla korkutucu. Tabii Rosicky sağlam olduğunda.

-Mannone geçen Fulham maçında, son yıllarda gördüğüm en iyi kaleci performanslarıdan birini sergilemişti. Hem de bu adam 3. kaleci. Eminim üstleri düzeldikten sonra da şans bulacaktır. Hem de sandığımdan daha gençmiş.
Bir diğer iyi kaleci performansı da bu gece Nikopolidis'tn geldi diyeceğim ama, bu performansta Arsenal hücumcularının şutların çoğunu dayının üstüne vurmasının da bunda payı büyük.

-Arshavin çok feci bir gol attı ama, maalesef ofsayt.

-Şu anda yeryüzünün Barça'dan sonra en iyi futbol oynayan 2. takımı olan Arsenal'in beyninin, Barça altyapısı çıkışlı bir adam olması tesadüf müdür acep.

-Sevilla fena geliyor. Haftasonu bir Real galibiyeti gelirse kimse şaşırmasın. Onu bırak, güzel maç olacak.

-Şu Justin'den filan maç izleme işini sevmiyorum ama, Liverpool-Çelsi maçı için mecbur kalacağız sanırım bu defa. Kaçmaz çünkü. Sonra bi' 4-4 daha olsun da pişman olayım ha, yok öyle iş.

-İsterse Mersin İdman Yurdu olsun bünyesinde, Şampiyonlar Ligi çok başka be abi...

Hav-ran


"Burası Havran annecim, Hav-ran..."

Tavukçuzade

"Istanbul"a gittiğimizde planlar arasında bu da vardı:Tavukçuzade'de tavuk yemek.
Blog alemlerinin VIP insanı Varol Döken abimizin müessesesine gitmeyi kafayı koymuştuk. Şansımıza Altıkıllı'nın bildiği taraflarmış, çok zorlanmadan bulduk mekanı. Burda "blog alemi yalakalığı" gibi olmasın ama, tavuk hakkaten müthişti. Varol abiyi göremedik ama, olsun varsın. Sandığımdan daha ufak bir yermiş, ama o yapılan tavukların ihtişamı yeter. Ayrıca hep en çok rağbet edilen köfteciler/şiş kebapcılar filan hep ufak veya köhne mekanlar değil midir?

Bir Yastık


Akşam akşam habere bak ya. Lamar Odom, Kim Kardashian'ın kardeşi Khloe ile evlenmiş. Lan başka kız mı kalmadı koca LA'de. Allah müstahakını vermesin ya. Akraba olduk şimdi iyi mi?

Rus

Rusya hakkında belirgin düşüncelere sahip değilim. Yaşıt veya nesildaşlarım gibi "Rus" takıntım da yok, ama sırf şu hava kirliliği vs. sebebiyle orda oynanan maçların normalden 2 saat erken yayınlanması sebebiyle "Rus olgusu" nu seviyorum. Güzel bi'şey. Bu hafta iki tane var bu maçlardan.

Tabii bu dediklerim Star Tv'yle alakalı. Yani onlar bu maçları yayımlarsa benim sevinmem boşa gitmeyecek. Haftada 2 Cl maçı ile, 4 Cl maçı arasında çok fark var hacı. Sonra da özetler zaten. Perşembe de Uefa.

Ordan da güzel haber var. Bu hafta Fb ve Gs'nin maçları birbirini kesmeyecek. Önce Fb yenilgisine sevineceğiz yani, sonra da içerde laylaylom. Öhöm.

R9


Sakat geçen 2 aydan sonra ilk maç, ve yine gol. Onun değerini uzak ellerde/geç vakitlerde daha iyi anlıyoruz sanırım.

AD


Aslında bugün de siyah forma gerek ya, neyse artık...

4'e 0


Geçen hafta Beşiktaş'ın yediği golü görünce hepimiz "hayatımda bu kadar boş orta saha görmedim hacı" çekmiştik. E buna ne demeli? En arkadaki dayı da gelip topa basınca, Alex bir "tık" yaptı. Sonrası bu. Hale bak ya.

O.Ç.


Hayır, soldaki. Ne demek istediğimi, dünkü Barça-Malaga maçını izleyenler anlar.

Kibarlar için not:Bu küfür, diğer hepsi gibi soyut bir anlam taşır efendim. Tabii ki kimsenin annesi bu sıfatı haketmez. Ama eleman sağolsun saha içinde o kadar efendiydi ki, ben de dayanamadım gelip böyle yazdım.

Dayak


Şu yukarda sol ve ortada gördüğünüz iki adam, futbol dünyası'ndaki dayaklık adamlardan sadece ikisi. Biri genç yetenek diye çıktı, oldu-olacak derken, olmadı, 28 yaşına geldi, yedekte takılıyor. Diğeri aynı yaşta, biraz daha erken parladı, büyük yetenekti. Ha şuraya-ha buraya derken, Real yerine Valencia'ya geldi. O da diğeri kadar olmasa da, beklentiyi karşılayamadı. Şimdi ikisi de ortalıkta yok. Solda Pablo (ki resimde sol altta mahzun bakan elemandır kendisi), sağda Mata, çatır çatır oynuyorlar. Silva zaten garanti.
Daha fazlası olabilecekken, böyle oluyor, üzülüyor insan. Sanki ot biter gibi yetenekli adam türüyor da.

V


Valencia için Nike'dan Kappa'ya geçiş bir düşüşün göstergesi. Zaten takım da birkaç yıldır düşüşte diyebiliriz. Kadroları hiçbir zaman öyle demiyor ama, futbol işte. Away'i korumaları güzel. Bir de Home'daki yarasa detayı hoş. O da 90. yılla alakalı bi'şeymiş. Büyük maçlarda giyilecekmiş. İnsan manyak oluyor bunu bilmeden, "lan bunun düzü de var, ne alaka" diye. Toptan onu da giyebilirlermiş, çok kötü durmuyor ki.