Çamur


Bu çocuk kim biliyor musunuz? Bugün bizim maçın yan hakemi var ya, narin insan. Onun küçüklük resmi. Şimdi bu eleman, küçükken bir olay yaşamış çamurla ilgili. O yüzden fobisi var, çamur damlası gelse bu kafayı yiyor. Bugün maçta da Ümit sinirle çamura yerleştirip üstüne sıçrayınca, bu hemen dellendi. Gitti hakem abisini çağırdı. Olan bizim puanlara oldu. Yaa, yaa...

"Yenge"


Cümleye bakıyoruz:"keşke biz lezbiyen ilişki yaşasaydım. kadınlar güzeldir. ayrıca erkeklerden çok daha çekiciler."

Bu kadına zaten gıcıktım ben, bir de Parker ile evlenip "yenge" konumuna yükselince daha bi antipatik oldu gözümüzde. Dakika başı haber haklarında, yok yatakta n'apıyorlar, yok ayrılıyorlar mı. Ulan kendi halinde takımız, magazinle işimiz olmaz, sırf bu kadın sayesinde tabloidlere düşüyoruz.

Şimdi de şu cümleye bak. E git yaşa o zaman. Nedir ki yani. Bu "keşke"li cümleler hep sakattır zaten, yapmak istiyorsan git yap, neden gelip yakınıyorsun uzatılan mikrofona. Veya belki yapıyor da tepki toplamayayım diye böyle yuvarlak konuşuyor. İçinde kalmış, vah yazık. Al Tony'yi de boş bir günde git tıriisam yap çok canın çektiyse, allah allah.

Olsıtar Buvın

All-Star sonuçlarının kuşkusuz en böyük sürprizi, bizim Bowen'ın Batı'da forvetler arasında üçüncü olması. Eleman 70 bin oy daha alsa ilk 5 çıkacak! Bu adam ilk 5 çıkmıyor artık (ki ilk 7 sezonunda bütün maçlarda ilk 5 çıkmıştı), geçen sezondan 10 dakika daha az sahada kalıyor, sayı ortalaması 3.2 düştü, görevi gittikçe azalıyor takımda-ki bu iyi haber bir yönden. Bu vaziyet-ül lappap'a rağmen, adam ilk 5'i zorladı. E nasıl oldu bu? Büyük ihtimalle örgütlü bir çalışma gerçekleşti, ama bu duyulmadı. Ve bu kampanya da Abd'de olmuştur tabii. Ne bileyim, bir grup eleman kafaya takmıştır mesela, "abi her gün oy verip alakasız bi' adamı ilk 5 başlatalım, muhahaha" gibi. Öbür türlü nasıl olacak ki abi, millet maçları götünden mi izliyor, veya box score'lar hatalı mı yayınlanıyor nedir?

Tabii bu durumda yedek filan seçilecek değil bizim "burus". Ayıptır. Yani düşünsene, ben bir Spurs'lü olarak, bu adam seçilse All-Star için, sevinecek miyim? Hadi Roger Mason biraderim olsa neyse. Mvp olacak gerçi o.
Resim de, ben kendisine sonuçları söyledikten sonraki tepkisi. Maç sırasında söyledim kenardan, hemen "vat dı fak" çekti. Haklı tabii. Ne desin.

Dıvayt Havırd En Büyük

Şimdi bakın, bu okuyacağınız cümle, Ekşi sözlük'ten bir "Nba All-star" entry'si:"Oylama sonuçları açıklanmış Nba organizasyonu. D. Howard, 3 milyon oy barajının üstüne çıkarak, yine insan olmadığını göstermiştir."

Vay be, kolpadan süper yıldızlığı yetmedi, şimdi de "3 milyon oy alarak" yine "insan olmadığını" göstermiş. Çünkü maçlarda da böyle. O kadar süper smaçlar yapıyor ki abi, "manyak" bi adam yaa bu. Geçen bi' smaç yaptı, kal geldi valla böyle. Geçen seneki sımacı nasıldı hele, off beee. Taa faulden bastı valla. Bi de süpermen mevzuu filan ahahahaha.

Amına kodumun popüler kültür dölleri.
Ne verirsen o. Nasılsa doğrudur.

Bu "Howardmania" daha çok sürecek ve genişleyecek gibi. Hadi şimdi böyle tamam, ama bu velet 28 olup da hala, benim o eleştirdiğim şekilde kalırsa, o zaman sıçana kadar gülerim işte. Kimsenin sikinde olmaz belki bu dediğim ama, benim için çok önemli. Allaha şükür hiçbir şeyden haberi olmayan, Beyoğlu'ndaki mağazadan forma alıp, koluna sleeve takıp maçlara çıkan, sonra eve gelince batug.com forumunda önüne gelene sallayan veletlerden değiliz.

Ya daha çok sövesim var ama, yine bir alıntıyla bitirmek istiyorum. Ssg, abi ne yaptın sen ya. Elimizde bir güzellik vardı. Onu aldın siktin attın. İnsan kendi yaratısına nasıl böyle davranır, akıl almıyor. Yine şu son dönem gelen yazarlardan birinin cümlesi. Sabah sabah damarlardaki kan durdu, Nba hevesim bitti. Okuyoruz:

"hidayet'in all-star olma şansı mehmet okur'a göre biraz daha fazladır, 4 tane forvetin seçileceği oylamada 3. olan kişinin yi jianlian olması son 2 seçilecek kişiden bir tanesinin elenmesi demektir. bu durumda hidayet'in önünde 2 rakibi vardır:chris bosh ve paul pierce. bu sene hidayet bu iki oyuncudan daha iyi oynamakta, takımına daha fazla katkı vermektedir."

İlk 5'ler


Yakında oynanacak olan All-Star maçı için ilk 5'ler açıklandı. Pek bir sürpriz yok. Ama aklıma gelmişken söyleyeyim, Amare pek iyiye gitmemekte. Düzelir inşallah. İster misin, o da Marion gibi "sistem oyuncusu" olsun. Rezillik olur.
Batı takımı:Paul, Kobe, Amare, Duncan, Yao.
Doğu takımı:Ivy, Wade, Lbj, Garnett, D. Howard.

Ben her zamanki gibi Batı'yı tutuyorum. Yedekler açıklanınca, ona göre bir tahminde bulunuruk.

Boixos Nois


Kardeş Grup.

Ibisevic...

Daha sen gol rekorunu kırıp takımı şampiyon yapacaktın be abi, hazırlık maçında sakatlanıp sezonu kapatmak da senin başına gelesiymiş demek ki...

Henry

Geçen sene her önüne gelen, deli gibi sövüyordu Henry'ye. Yok kariyeri bitmişmiş, nerde eski Arsenal'deki Henry'miş, neden böyleymiş, sezon sonu takımdan gidermişmiş de miş.
Bazen bu "Türk basını tarzı futbol görüşü" nün, tüm dünyaya yayıldığını filan düşünüyorum. Sırf yer doldurmak, yazmış olmak için sık allah sık.

Kimse sanırım Arsenal'de Henry'nin tartışılmaz bir yere sahip olduğunu, asla orada Barça'da geçen sene olduğu gibi bir forvet rotasyonuna sahip olunmadığını görmüyor (o gidince nasıl panik yapıldı, hatırlasanıza, adebayor patlamasa sıçmışlardı) veya anlayamıyor sanırım. Geçen sezon Barça'da deli gibi bir hücum hattı vardı (eto'o, r10, krkic, dos santos, messi, gudjohnsen, ezquerro, sen, ben...), çoğu kez 2 maç arka arkaya farklı üçlülerin oynadığını hatırlıyorum. Bu durumda nasıl form tutabilirsin ki? Elde bir ton yıldız, hangisini memnun edeceksin? Zaten yeni takım, yeni ortam, yeni kültür. Evet Arsenal da köklü ve büyük bir kulüp ama, Barça'nın bu konuda daha farklı olduğunu kabul etmek gerek. İnsanlar atıp tutarken, karşıdakinin, muhattapları olan şeyin de bir insan olduğunu unutuyolar bazen.
Bir de ailevi meseleler vardı. Onu da katınca, hepten zor bir sezon geçti Henry için.

Ama bu kalibrede futbolcular, elbet kendilerini yeniden yükseltmeyi bilir. Örnekleri vardır. Henry de bu sezon ne kadar iyi olduğunu bir kez daha herkese gösterme imkanı buldu. Gol ortalaması yine yükseldi, takım içinde daha rahat artık, geçen yılki gibi aşırı geniş kadro da yok.
Ama, söverken kılı kıpırdamayanlar, onu övmek veya hakkını vermek için aynı çabada değiller. Çünkü kınamak kolaydır, övmek ise zordur. Tarafsız olup da birilerinin yaptığı şeyi ödüllendirmek çoğu egoya işkencedir. Neyse ki, gözü berrak görebilen gözler var hala.

Of


"Anlatmamak ahlaksızlıktır"- Albert Camus

"Yazarlık, tek atımlık kurşunu olanların işi değildir"- Attila İlhan

"Midesine indirdiği her lokmanın karşılığını o topluma geri iade etmeyen, vermeyen kişi, o toplumda asalaktır" Jules Romains

Bu 3 cümleyi oku oku, sonra öyle kal. Of ulan of.

Jermaine O'Neal

İki gündür her yerde. Heat istiyormuş da, o da gelmek istiyormuş da...

Marion'a karşı alabileceğimiz en kötü adam, ki yanında da bir iki adam daha yollamamız gerekecek 21 milyon dolarlık salary'sini karşılayabilmemiz için. Marion yeni yeni açılmaya başlamışken onu daha yararlı olacak bir takasta kullansak diyorduk, dizleri testis yemiş O'Neal çıktı karşımıza. Yanında Anthony Parker filan almadığımız sürece hayır!


Riley'den açıklama: "İlgilenmiyoruz" demiş, koçum benim. Dizleri patlak zaten.