KAP


Meşhur Shaqtin' A Fool'un sezon sonu özel programı.

Jenerik 17



Bunu da bayağı hatırlayan çıkar bak.

Orta


Öncelikle fotoğrafı büyütelim "pls". -Bize göre- en solda arma var zaten, okey. İkinci olarak, şu -ortaya doğru mavileşen- lacivert çubuklara gömülü bir arma daha bulunuyor. Üçüncü de, Salih'in içine giydiği tişörtte bulunan Fenerbahçe arması. Hani maçı izlerken aniden şu manzarayı görse insan, kendinden şüphe eder, "acaba ben ne kullandım, kolama ne attılar" diye. O neymiş lan öyle.

Retro 275


Naci


2964- Başkaldıran Kurşunkalem'den - Ferhan Şensoy

  "...Hasta Fenerliyim. O kadar Fenerli değilim belki, Lefter hayranıyım. Ay-yıldızlı formayla gol atıp, bize maç kazandıran Lefter'e "gâvur" dedi diye, sınıf arkadaşım Hayrettin'e, hayatımın ilk yumruğunu atmıştım...
  Galatasaray Lisesi'ne girince, ne girmesi, sınavı kazandığımın belli olduğu akşam, Naci amcam bir Galatasaray rozeti takıyor bana. Artık Galatasaraylıyım, Lefter'e hayranlığımı hep gizleyerek."

Kitap İçin 3, Selçuk Altun, Sel, sayfa 281

Bugünlerde çok tartışılan ırkçılık meselesi ile ilgili de fikir vermesi adına güzel bir hikaye. Melih Şabanoğlu da bugün sabah saatlerinde "erken dönem Türk futbolunda ırkçılık"la alakalı birkaç tivit atmıştı, ekleyeyim.

Nerden Nereye 116







Fakı


Avrupa'nın en büyük 10 liginin şampiyonlarının forma tedarikçilerine bir bakalım.

İspanya - Barcelona - Nike

İngiltere - Manchester United - Nike

Almanya - Bayern Münih - Adidas

İtalya - Juventus - Nike

Fransa - PSG - Nike

Portekiz - Porto - Nike

Ukrayna - Shakhtar - Nike

Rusya - CSKA - Adidas

Hollanda - Ajax - Adidas

Türkiye - Galatasaray - Nike

Toplamda 7 Nike, 3 Adidas. Futbol uzun süredir 2 markalıydı zaten ama bu sene iyice coştu. Geçen sene Puma, Umbro falan vardı en azından. Nike ise Adidas ile arayı açıyor. Bu sene şampiyon olamadılar ancak 3 Adidas'tan ikisinin liginde Zenit ve PSV gibi güçlü takımlar var Nike kullanan. İlk 10'u fulleyen firmaya fotoğraftakini hediye edeceğiz.

Palamut


Buna değinmeden geçemeyiz. Nihayet bir Türk takımı, sezon sonu oynanan bir maçta önümüzdeki sezon formasını giydi/tanıttı. Bunu hangi takım yapsa sevinirdim, fakat kendi takımım olunca daha başka elbet. Birini hallettik. İnşallah forma konularındaki diğer tabuları da kırarız zamanla.

 Onlardan biri, malum biz de çok değiniriz, kombinasyonlu forma giy(e)meme sorunu. Dün şükür ki bu işleri becerebilen bir takımla oynadık da, onlar da kombinasyonla çıktı ve sahada karşılıklı hoş görüntüler ortaya çıktı.