Mağrip


2004 Uefa U-17 Şampiyonası'nı kazanan takımdan 3 genco. Kimin hangi noktada olduğunu biliyoruz. En bekleneni veremeyeni de malum.

Nereden Nereye 43



Serinin bu ayağı Recep Tamer Dinçer'den. Kendisine çokça teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz gibi artık istek parça da alıyoruz. Ne güzel. Bir de bu ikisi önümüzdeki sezon Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda karşılaşırsa -ki bu çok az ihtimal- post daha da zenginleşecek.

Retro 37

Güzel İkili 29


Hayır sandığınız gibi değil. Gayet sporla ilgili bir post. Biri Melo'nun eşi Lala Vazquez, diğeri de Kris Humphries'in manitası, ulu kadın Kim Kardashian. Artık iki oyuncu da yakın malum, sık görüşürler. Ha bu poz ne, bunlar nabıyür derseniz, bilemem.

Pedriel

Trabzon da forma hususunda sıkıntılı takımlardan. Gören görüyordur zaten. Birinci forma niyetine giyebilecekleri çok fazla şey var, her sezon birini giyseler de olur, fakat onlar bir sezonda iki tanesini birden kreasyonda tutabiliyor. Hem çubuklu hem parçalı misal. Ya da hem West Ham usulu bordo-mavi, hem parçalı. Bu sezon ilk saydığım şekil var mesela. Yanına da bi' bordo düz, bir beyaz, bir de gümüş. Hadi dörde indirseler gene iyi.

İç saha formalarında durum buyken, diğer parçalarla son dönemde güzel işler çıkabiliyor. Kimin işi bilmiyorum ama, gayet iyi hamleler. Geçen sezon bir Antalya maçında (ki blogda yazdık ama, şimdi kim bulacak anasını satıyım) beyaz forma-bordo şort giydiler. harikaydı. Aha dur lan buldum, şuydu.

Geçen hafta Sivas deplasmanında, çok doğru bir forma tercihi yaparak bayağı bir şaşırttılar aslında. Sivas'ın beyaz altı kırmızı şortuna karşılık bordo forma-mavi şort (bordo çorap hem de). Bizde bu açık-koyu vs koyu-açık olayı pek yerleşmediğinden, her gördüğümüzde sevindirik oluyoruz. Hele bunu çoraba da yansıtmak. Of of.


Bu hafta yine deplasmanda oynadıkları Manisa maçında da benzer bir kombinasyona gittiler. Bir nevi çorap ve şortun renkleri yer değiştirdi. Ki bu da ayrı güzel olmuş. Çünkü bunun pek örneği yok etrafta. Örnekleri ise şunlar:



Trabzon bu kombinasyonu daha kaç kere giyer, ya da hiç giyer mi, bilinmez. En azından bir kere yaptılar ve çok da güzel oldu.

Bakir


Kitaplarla ilgili postlarda sık bahsediyorum, henüz okumadığım dayılardan. Onlardan biri de Borges. Bu süreç devam ederken şöyle bir yazıya rastladım. Ve -daha da- utandım. Şu soruya maruz kalmadan, bir an önce bu işi halletmek lazım. Ha bi' de şuna bakın.

5


All-Star formalarının arkasındaki bu, oyuncunun kaç All-Star'a katılmış olduğunu gösteren yıldız ayrıntısına ben bittim. Yanlış hatırlamıyorsam 2005'te de oyuncuların daha önce katıldıkları All-Star organizasyonlarının logoları bulunan ceketler giydirilmişti tanıtım fotolarında. Bayağı bi' aradım ama bulamadım. Elinde olan ya da bulabilen varsa, ekleyelim posta.


Ayrıca yıldızların tam ortasındaki, oyuncunun takımının logosunun tamamen altın/gümüş olması da çok şık.



Tabii bazı dayılar bu konuda fazlasıyla kıdemli: Kobe 13, TD de. KG 14. Blake falan (en üstte görüldüğü gibi) daha taze, körpe.


Ha bir de, aklımda bu yıldız işinin (ya da bir benzerinin) daha önce de yapıldığına dair bi'şeyler var ama... Emin değilim.

Retro 36

City


City'nin maça başlayan kadrosunu görünce, ilk 11 lafı aklıma geldi. Bugün Notts maçında sahaya çıkan takımda sadece 3 oyuncusunun numarası 1 ile 11 arasındaydı.

Micah Richards (2) - Zabaleta (5) ve yeni transfer Dzeko (10). Geriye kalan 8 oyuncunun numarası ilk 11 dışındaydı. En küçüğü Lescott'un 19 numarası idi. Ben bu yazıyı yazarken maç devam ettiği için ne olur bilemem, ancak Balotelli'nin (45) yerine oyuna giren Tevez'in de numarası 32 olunca nerede o eski günler diyesi geliyor insanın.

Noah


Resim ufak ama, bulamadık daha böyüğünü. Ya ben geç gördüm, ya da cidden geç çıktı piyasaya. Bu sezonun NBA Panini çıkartma albümü bu hacılar. Kapak tasarımı genel olarak güzel, ama seçilen oyuncular konusunda sıkıntı var. Kobe, Howard ve Pierce'a eyvallah. Yerine birçok adam bulunabilir ama, Parker'a da tamam. Mehmet Okur -ki şu dönem için o tercihi de anlamak zor- Türk kontenjanından onu da anladık diyelim. Joakim Noah ne abi? Nedir yani ne alaka? Resim araştırırken, hangi ülkenin albümü bilmiyorum ama, bir kapakta Derrick Rose'u gördüm aynı konumda. Bizde niye Noah seçilmiş?

Yanlış hatırlamıyorsam albüm 3.50 ve 2 paket artı 6 çıkartma bedava. Ayrıca NBA Türkiye'nin bu ayki sayısında da 6 çıkartma hediye.