Güzel Formalar 43


Takım renklerini içeren away formaların en güzel örneklerinden biri. Çok şık.

F


Fransa'nın 2010 Wörldkap forması. Ayrıca daha da ilginci, Fransa bu kupadan sonra Nike ile çalışacak. Forma-kulüp ilişkilerinde aklıma en son gelecek birlikteliklerden biriydi ama oldu.
Bir de dikkat ederseniz, meşhur '84 formasının aşırı modernize edilmiş hali bu forma. O açıdan takdir ediyoruz. Bir bizimkiler yapamadı özüne dönük home forma. Şerit koyuyor, onu da kırmızıya...

Hadi Bakalım Amınıza Koyalım

Vermante's de gördüm biraz önce.
Siz de bir bakın, aşağıda devam edelim sallamaya.

http://vermante.blogspot.com/2009/10/kisiliksiz-serefsizsiniz.html

Zach

NBA'i çok bilenler Memphis'in Randolph hamlesini sorgulayadursun, Memphis, Toronto'yu 115-107 mağlup etti. 13/21 isabetle 30 sayı Zach'ten.
Yeri gelmişken söyleyeyim, rebuilding oniki tane genç oyuncuyu bir araya koymakla olmuyor, aklınızda bulunsun.

Ron

Şu anda Nba Stüdyo'nun tekrarını izliyorum. Kaan abi'nin anlattığına göre Ron Artest delisi, Sports Illustrated'ın fotoğraf çekimine zart diye bir manken kızla gelmiş. Ve bu kız Türkmüş. Çok garip işler.

Bismil...


Sezonu 3 gün gecikmeli olarak açıyorum. Hem de güzel maçla. "Bir tarafta" gencolar, "diğer tarafta" Mr Sheed destekli dayılar. Onu da bırak, geçen seneden kalan kan davası. Güzel maç olacağını umuyorum. İlk Spurs maçını ne zaman izlerim, bilinmez. Bi' de Warriors maçı lazım, yine deli beşler yapmaya başlamış Don dayı.

HG


Kariyerinin (muhtemelen) ilk yazısında "bu kafayla giderse" tarzı bir Turgay Şeren kalıbı kullanan Sine Büyüka'yı tebrik eder ve, kendisini daha fazla ekranlarda görmek istediğimizi belirtiriz. Spor Cafe'yi o sunsa misal. Burcu abla da haber sunsun, daha az sansasyonel olur hem.

Kafka


Bu dayıyı çok merak ediyordum. Şöyle bir yazdıkları hakkındaki şeylere bakınca da en çok merak ettiğim kitabı bu oldu. Ben herhangi bir kitabını alana kadar da bu çevrildi. Şans sanırım.
Kapak çok hoşuma gitti. Artı direkt Japoncadan çevrilmiş, o da diğer bir olumlu yan. Kısa sürede alabilsek bari. Tuzlu biraz da ama, ne yapalım artık.
Neden bilmiyorum, seveceğimi umuyorum.

Yakın

(...) Wenger kendi felsefesinin Johan Cruyff'un felsefesine çok yakın olduğunu itiraf etti: "Johan Cruyff gerçek bir antrenörün nasıl olması gerektiğini bize gösterdi. O antrenörlüğü bırakmış olabilir ancak onun oyun kültürü halen yaşıyor" dedi.

Güzel.

Müstehak

Bülent Uygunsuz Bursa Nilüferspor'da.

http://www.sporx.com/futbol/genel/172206/?ref=AOBTSLM

Terk-i Blog

Bu futbol blogları yaygınlaştığından beri sürekli bi' vedalar, geri dönüşler. Bunun başlıca sebeplerini de irdelemek gerek aslında ya, kısaca memleketteki ortalama futbolsever profilinin netteki yansıması diyebiliriz genel olarak. Sevmediği her şeye küfrü basıyor dayı, oh ne ala. Sonra da zaten az sayıda olan iyi yazan abiler/arkadaşlar kapatıp gidiyor dükkanı.
Önce Aceto'da yaşadık böyle bi vaka, neyse ki döndü üstad. Ardından Borges kapatmıştı, önce F.Dutchman'de ufaktan dönüş belirtileri gösterdi, sonrasından da mekana döndü. O dönerken PcLion Fc kepenk kapatmış. Tabii gençseniz bu tip şeylere daha fazla reaksiyon gösterebiliyorsunuz. Umarız geri dönecektir o da.

Biz bile burda tek-tük saçmalıklara kızabiliyorsak, rağbet gören bloglar nasıldır, varın siz düşünün. Gerizekalı mı yok. O yorumlarda millete sallayan salakların bir benzeri de, gaza gelip futbol bloğu açıp 2-3 fanatiklik yapıp, 3 gün sonra kapatan adamlar. Yani o kahvede maç izlerken yanınızda saçmalayan genco da, eğer bir külüstür makinası ve net bağlantısı varsa, blog açıp o salaklıklarını sanala da aktarabiliyor. Nedir ki yani.

Belki de en iyisi, yorumdan/tepkiden öte, herhangi bir şekilde "yazma kaygısı"nın olması. Veya sabredeceksin, ne bileyim.

.

"Sözlerimin sonunu duymadığın zaman.
Cümlelerimin sonunu duymadığın zaman.
Değiştiriyorum son kelimelerimi.
Değiştiriyorum sonumu."

Kinyas ve Kayra, Hakan Günday, 2000.

The Griffins


Çok umutluydum ben Blake'den, bilenler bilir. Hala da öyleyim. Ancak insanın gözünün önüne kötü şeyler geliyor gelecekle ilgili. Yine bir draft birinci seçimi ilk maçta başlayamıyor. Oden'ı görüyoruz, zor toparladı.
Blake Griffin sezonun son hazırlık maçında bir smacın ardından yere inerken dizinde stres kırığı oluştu ve muhtemelen 6 hafta yok.
Bir de Eddie Griffin vardı, kaderleri benzemesin.

Başlıyoruz

2009-2010 NBA sezonu bu gece başlıyor.
Serde işsizlik, evde NTV, NTVSpor, NBA TV ve internet olunca bu sene izlenen maç sayısını maksimum seviyeye taşımak amaç.
Bu gece 4'te Blazers-Rockets NBA TV'de. Roy'a dikkat.
"Nasıl hayat tersine döndürülür?" Sadece 5 lira!

ATL


ATL uzak ara en sevdiğim şehir kısaltmasıdır.
Kısaltmaların NBA formalarında kullanılması da göze hoş geleceği de düşündüğüm ancak hiçbir zaman yapılmayan onca şeyden birisi.
En az 10 sene aradan sonra içimde alma hissi uyandıran bir forma yaptığı için ATL yönetimini de kutlayayım.