Godot


Hayalimdeki forma seti işte bu. Üçü de kombinasyonlu falan. Galatasaray için hayal. Ama başka kimde görsem yine seviniyorum.

Kromowidjojo



Arkadaş muhtemelen Birleşik Devletler vatandaşı bir Fenerli. Türk olduğunu sanmıyorum. Türk arkadaşı olabilir ve Fenerbahçe'yi öyle öğrenmiş olması olası. Turkuaz formayı da arkadaşı hediye etmiştir belki. Ama havuza neden Fener formasıyla gelsin? Belki de gerçekten Türk ve Fener taraftarıdır ama neden ABD bayrağını sallasın sırtında? Neyse ben işin içinden çıkamadım, daha doğrusu çıkmak çok da gerekli mi bilemedim. Bildiğim şey gereksiz uzattığım, eheh. Yorum sizin, fotoğraflar az önce, Londra Olimpiyatları'ndan, yüzme.

Nerden Nereye 88

Antal


Sezonunu bilmediğim bir PSG forması. Allah aşkına kaosa bak abi. Emin olamadığım sayıda reklam var. Ayrıca o dönem (90'ların ortası falan olarak kabul ediyorum) kol reklamının yaygın olmadığını düşünürsek, atılım yapmışlar ve bir de kol reklamı var. Takım arması filan şimdikine benzer yükseklikte mecburen. Nike logosunun yanında da bir şey var. Ve en temelde, tasarımda kullanılan mantık hiç fena değil, aralardan görebilirseniz tabii. Yine ortada kalınca bir kırmızı dikine şerit, kenarlara doğru ikişer ikişer incelerek gidiyor. Dönemi için çok ileri bir mantık.

Şimdi de yeni PSG iç saha formasına geliyoruz. Yine alternatif bir yola gidilmiş. Malum, kendileri genelde ortadaki kırmızı şeridin iki yanından ince beyaz şeritler geçiriyorlar. Bu kez de aynı mantığı korumuşlar ama, kırmızı şeridin de içini boşaltmışlar. Ben böyle kafaları acayip seviyorum ve daha çok anlayan olmasını umuyorum. Yadırgayan çok olacaktır. Fakat diğer türlü de tekdüzelik kaçınılmaz. Satış politikalarından öte hani. O başka.

Ayrıca adamlar en az 15 senelik bir periyotta forma sponsorunda istikrarlı gitmiş. Bu da işin bambaşka bir yönü.




Edit 1: Koala abiden "Singapur keranesi gibi" yorumu geldi. Ötesi olamaz asdjadjfk.

Edit 2: Burak'tan katkılar var:
1- Bu kenarı beyazlı kırmızı şerite tasarımcı Daniel Hechter'den dolayı "Hechter stili" deniyormuş. Herifler bu konuda tutucuymuş bir de. O şerit sırttan da geçmeli falanlar.
2- 93-94 sezonunun formasıymış.

Edit 3: Bu da emoronch1e'den. 80'lerde bile kolda reklam var adamların. Şu şekil.

Konsol



Her kuşu siktik, bir leylek kaldı. Voleybol formalarına da el atıyoruz. Zevkten değil gerçi. Bir abukluk gördüm, ondan bahsedeceğim.

Geçen işte "kızlarımızın" ilk maçını izliyoruz. Ulan bir baktım, formada bi' saçmalık var. Sanki siyah-beyaz renklere sahip bir takımın, numaralar kırmızı renkte yapılmış bir forması. Aynen aşağıdaki geçen sezonun Beşiktaş çubuklusu gibi. Reklamla birlikte oluşan görüntüden bahsediyorum yani.



Oysaki, yine aşağıda göreceğiniz, önceki siyah formalarından birinde, efendi gibi kırmızı ve beyazı kullanarak, o formanın bir nevi "deplasman forması" gibi bi' şey olduğunu anlatabilmişler. Bu yeni siyahta ise o yok.


Arkadaş bu formanın fotosunu bulana kadar da neler uğraştım. 1 maçta mı giydiler ne, ona da ben denk geldim herhalde ki aklımda kalmış. Son olarak kızlarımıza baş-

Mırmır


Az kaldı. Dönüyoruz. Her ikisine de.

Retro 216

Gandy

1. 10-11 sezonu öncesinde, Ntv, Emirates Cup'ı yayınlıyordu. Lyon da katılan takımlardan biriydi. Milan'la oynadıkları maçta -karışacağından değil de işte- klasik iç saha formalarına şort olarak o sezonki mavi-laci formanın şortunu eklemişlerdi -yukardaki foto. Normal bir EPL maçı olsa buna gerek kalmazdı. Şortlar aynı renkbırakılabiliyor çünkü. Örneğe gerek yok. Ama artık hakem kimdiyse, böyle seçmiş. Değişik gelmişti tabii. Başka formanın parçası olmasına rağmen, o laciverte çalan renk, beyazla birlikte tatlı bir görünüm yaratmıştı.


2. Bu sezon, Lyon'un iç saha formasının mavi şortla giyilmesine karar verilmiş. Benim hatırladığım, Lyon'un böyle iç saha forması giydiği sezon, taaa Giuly'nin oynadığı sezonlardan biri. Fotoğraf da var elimde ama, şu anda saçma bir sebepten koyamıyorum. 94-98 arası işte, o belli en azından. Onun haricinde hep bembeyaz. Satış kaygısıyla böyle bir karar vermiş olmaları muhtemel. Bilemiyorum. Benim için şık forma.


3. Zaten Adidas'ın Lyon için (daha bir) özenli işler yaptığını biliyoruz. Ben de blog sınırları dahilinde her "Lyon" kelimesi geçen yerde bunu söylüyorum. Şorttan öte, formayı çok dengeli tasarlamışlar. Ne demek dengeli peki? Şöyle: Omuzlarda inen "3 stripes" mavi renk. Kol uçları ise kırmızı. Göğüs kısmında hafif çapraz gelen kalın şeritler üstte kırmızı, altta daha uzun mavi şeklinde. Ve göbek civarındaki çapraz ince şeritlerin üstteki kırmızı, alttaki ise mavi. Formaya bütün olarak bakınca beyaz haricindeki diğer 2 renkten hiçbiri baskın durmuyor. Bu zor iş.



4. Ayrıca bu sezonki iç saha formalarında, son 2 iç saha formasında da (fotolar aşağıda) gördüğümüz bir tasarım ayrıntısı devam ettiriliyor. Evvelki sezon çapraz inen şeritlerde, geçen sezon da göğüsten paralel geçen şeritlere yedirilen aslan motifi, bu sezon da göğüsün üst kısmına konumuş şeritlerde yer buluyor. Hoş bir ayrıntı açıkçası, ve geleneksel hale getirilmesi de güzel iş.



Aslan motiflerini görmek için fotoları büyütmek gerekebilir. Lyon'la alakalı post atmışken, misak-ı milli sınırları içerisindeki en büyük Lyon taraftarı Chao Grey'e de selamlarımızı yollayalım.

Yaka