Retro 184

Crunch



Geçtiğimiz All-Star Haftasonu'nun en eğlenceli anları maskot şovları olabilir cidden. Yarışmaların olduğu gün asıl maskotların da bir şovu vardı, onun videosunu bulamadım. Onu bulamamışken, Doğu-Batı maçının olduğu gün şu diğer, balonumsu maskotların yaptığı şovun videosundan bir sürü olması ilginç.

Üstüne Slam Dunk sırasında Derrick Williams'ın ilk smacına Timberwolves maskotu Crunch'ın eşlik etmesi de benim için harika oldu.



Retro 183

Kıvırbaş


Abi zenci adam saç dikmesin ya. Yapmayın bunu a.k. Yok yani, yemiyoruz 1, olmuyor 2. Ha, derseniz dalgalı saçı düzleştiren beyaz mı, ölümüne kıvırbaş kafayı düzleştiren nigger mi daha beter, ben orda dururum.


Kumbara

Malum akşam maç var ya, şöyle bir bakınayım dedim, muhtemel 11 namına ne yazmışlar. O arada ilk kez A Milli seçilenleri de okudum. Artık düşün, öyle bir uzaklaşmak ki, maça birkaç saat kala kadroya bakmak.
...
Abi. Hasan Ali Kaldırım, Olcan Adın, Alper Potuk, Mustafa Pektemek ve Serdar Aziz ilk kez kadroya çağırılmış -dahası da var da, özellikle bunları seçtim, anladınız. Biz daha neyin "Türk Futbolu"ndan bahsediyoruz la?

Ceballos


NBA'de formaların karışması gibi bir ihtimal yok. Hepsi dümdüz formalar. Kimin nerde ne giyeceği belli. İstisnalarsa, yeni çıkan ya da halihazırda var olan 3. formanın tanıtım amaçlı giyilmesi (içerde veya dışarda), retro formaların giyildiği günler ve özel günler, St Patrick's Day gibi.

3. formalar tamamen pazarlama amacıyla. Mesela futboldaki 3. formalar için de öyle diyorlar, ama alakası yok. Basitçe, ilk forması masmavi, deplasman forması bembeyaz olan Chelsea, West Bromwich Albion ile oynarken "mecburen" 3. formasını giyer.


Artık kimin, hangi mercilerin kararı bilmiyorum ama, Slam Dunk'ta giyilen formalar, tamamen pazarlamaya yönelik seçilmiş. Indiana, Utah ve Minnesota'nın 3., Houston'ın ise alternatif kırmızısını gördük yarışma boyunca. İlaveten, oyuncuların sürekli efsanelere gönderme yapması, onların smaçlarını yeniden yapması, retro formaları da çokça görmemize sebep oldu. Daha önce Josh Smith, Gerald Green de "throwback" denilen eski formalarla smaç yapmışlardı ama, bu kez biri hariç bütün oyuncular o işe el attı. Yani anlayacağınız, kaliteyi filan geçelim, 2012 Slam Dunk, kasıtlı/kasıtsız forma satma odaklı bir organizasyon olarak All-Star tarihindeki yerini aldı.

Retro 182

Helton


Milli takım'ın yeni deplasman forması da, az önce ortaya çıktı -iç saha, yani kırmızı sızalı yarım sene olmuştu neredeyse. Çok söylenecek söz yok. Güzel olan, aynı tasarıma sahip olmamaları. Milli takımlar için yapılan iki forma da genelde aynı tasarıma sahip olur, ve her maçta aynı şekli görmekten usanırsınız. En azından bu yok.

Aynı mantıkla, mesela, kırmızı formadaki o şeridin de beyaz olması lazım, değil mi? Ama yerleri aynı olmasa bile, o şerit beyaz olsa, yine birbirinin aynısı gibi olacaklardı.

Federasyon'un başına Demirören geçmişken çok da önemli değil belki bunlar, fakat toptan önemsememek de olmaz.





Edit: Bir formayı ilk gördükten sonra, sahada görmek her zaman daha farklı olur. Gördüğümüz, yakanın da kırmızı olması, şeritle bir bütünlük yaratıyor, ve daha "tatlı" durmuş böylece.



Montreux


Sırada hangi ödül var canım benim?

Nerden Nereye "All-Star Özel"





90'lar vs günümüz kıyaslamasını bırak, 1 sene bile nasıl fark yaratabiliyor. Rihanna'dan Nicki Minaj denen... siz doldurun orayı işte. Hibbert, Westbrook, LaMarcus filan. Allah aşkına böyle All-Star mı olur la?