Nerden Nereye 111






Sima


Leyla ile Mecnun'un 87 bölümünden. Şimdi düz bakarsak, Burak Aksak, kendi okuduğu/bildiği kitapları karakterlere okutuyor diyebiliriz sanırım. Karakterler derken de, izleyenler biliyor zaten, Yavuz, Eylül falan. Eğer, o Twitter'da yazdıklarıyla insanı kendinden değil, diziden soğutmaya kadar olayı ileri götüren adam, gerçekten bu kitabı okuduysa... Fazlasıyla ilginç. 

Tabii memlekette, bir yerinde Gecenin Sonuna Yolculuk göründü diye bu diziye başlayacak tipte insanlar yok pek. Tersi geçerli olur. O da YKY'ye yarar. YKY demişken, fotoğrafta Yavuz'un elinde görülen baskı YKY'ninkine benzemiyor. Biraz bakındım, başka yayınevinin bastığı şeklinde bir veri yok. Yakında mı çıkacak acaba? Hem kim, zaten çevrilmişken bir daha o işe girişir ki? Ya da yeni baskı yaptılar da, font mu değişti acep -o çerçeve duruyor çünkü. Anlaşılır yakında.

Bile


""Eski Türkiye'nin ilk özerkleşme çabaları, henüz yeterince güçlenmemiş, gelişmemiş ve dolayısıyla kendine güvensiz bir bilinçliliğin, kadınsı bilincin, yürüttüğü denemelerdi" dedi Dr. Evangelista, "Eski Türkiyelilerin iç güvensizlikleri, dış dünyaya karşı çekingenliğe dönüştü. Bir yanda, baskın Anacıl yönelim, diğer yanda varoluşun tek koşulu olan Babacıl yönelim arasındaki gerilim, eski Türkiye insanının ruhunu kararsız ve güvensiz bir dengeye oturttu. Buruk, yenik, endişeli ve şaşkın bir varoluşa sebep oldu. Türkler, soğuk ve yabancı dış dünyada var olabilme, özerklik ve bütünlük iddialarını sürdüremediler. Böylesi durumlarda, en küçük zedelenmelerin, tepkisel olarak büyüklenmeci/ tüm güçlü hükümranlık fantezileri, narsistlik, şişinmeler geliştirdiğini biliyoruz. Bunun Türkiye'de de böyle olduğunu, Psikolojik Savaş Ünitesi'nin raporunda gördük. HİFS puanlarının 60'larda seyrediyor olmasına karşın, Türkler imparatorluk hayallerini 2000'li yılların başlarına kadar sürdürebilmişlerdir. Bu ruh halinin Anadolu Devletçikleri Hareketinden sonra da devam etmiş olmasını fevkalade ilginç buluyoruz."



Board

Brooklyn, 6 maçlık batı turunun ilk 4 maçını tamamladı bu sabah. Elden kaçan bir clippers maçı dışında durum iyi. Son Portland deplasmanında Reggie Evans insanlıktan çıktı iyice. Olağan ribaund performansının yanına bir de hücum ekledi bu sefer. (Box-Score'dan bakıp ibret alalım)

Son çeyrekte artık iş bittikten sonra böyle bir an yaşandı. Video kaydedip sonra onu gif'e çevirmeyi bilmediğim için görselle bu anı yazalım bir kenara. Helal be Reggie, helal be ilk insan. Ex-Kardaşyan bakıp bakıp ders alsın senden. Takım olarak boyalı alandan 70'in üzerinden sayı çıkarttılar. '98 yılından beri ilk.


Retro 266


Jenerik 14


Boş


Böyle toplu görünce nasıl bir "çaptan düşme" yaşandığını daha iyi anlayabiliyoruz. Çaptan düşmeye nesil değişimini de ekleyebiliriz elbette. Ve de yaş ortalamasının düşüşü. Aşağıdaki dörtlünün en genci 78'li.

Ha, işler düzeliyor, o başka.

Manuchar











Erik


Zamanla üste oturdukça Nike logosu ve arma da büyüyor. Forma daha ideal hale geliyor her iki açıdan.