Pereira


1 sene önce filan şöyle bir yazı vardı. Muhtemelen burda lafını etmişimdir de. Bunların üstüne Noel zamanı şunu giydi Cavs. Etti 31. Bayağı bir düşündüm, ama sanırım sezonun geri kalanı boyunca başka forma giymediler.

Evvelki gün forma tanıtımları vardı. Birkaç saat evvel başkanları şu tip bir trollük denemesine imza attı. Ben 1-2 ay önce bazı hesapların yayınladığı yeni formalarla ilgili görsellere denk gelmeme rağmen, "n'oluyo lan" diyip zokayı yuttum.

Bu yenilerle oldu 34. Noel'de şu gelecekmiş, etti 35. Sırf bu sezon 7 ayrı forma giyecek Lebron ve Cavs (zaten öyle ki, iç saha formalarını 10 kere giyemiyorlar). 7 forma: Hani 7'sini de sevmeme ihtimalin yok, alma niyetin varsa elbet biri hoşuna gider. Öyle bir kuşatma.

Velhasılı, Lebron memlekette olduğu sürece, olabildiğince "sağma" peşindeler. De... Çok fazla ya. Nerdeyse sezon başına ortalama 3 yeni forma giymiş gibi bir manzara var, Lebron için.  Bu 2-3 sezondur, kollular-kırismıs-retro-spaniş-ot-bok derken, her takım en az 4 formaya sahip oluyor. Babuş yıldızı olanlar da, iyice kasıyor.

Nerden Nereye 180



Lol


Efes'in Adidas'a "dönüşü"yle ilgili iki laf etmek istiyordum, Limoges'un müteveffa Seattle Supersonics'i çağrıştıran formasıyla birleşsin dedim.

Malum, senelerdir hep bir "Geri dönüyoruz" kalkışması halindeler, ama tam olarak yapamadılar. Hoca Ivkovic oldu, kaliteli oyuncular, şu-bu derken, eksik parça da tamamlandı: Adidas giyecekler yıllar sonra. Neredeyse 15 yıl oldu, son sezon 00-01'di. Fila, And 1, Nike, tekrar And 1 ve Adidas. Başarının gelmesi artık kesin.

Ve bu yıllar sonra yeniden başlayan ortaklık, direkt Efes'in 90'lar ve 2000'ler başındaki kırmızı soslu Adidas formalarına benzer bir tasarımla başlıyor. Aslında bir sezon da kırmızı üçüncü forma yapsalar, 1-2 maç giyilir, hoş olur.