Baba


Orkun Uçar, 2005 yılında Asi isimli bir kitap yayınladı. Metal Fırtına'dan bir yıl sonra falan en fazla. Bayağı bir süre, aklımda olmasına rağmen almadım. Emin olamadım nedense. Sonra Ekşi'de okuduğum (ve sonradan silinen) bir yorumun da iteklemesiyle, gidip aldım ve okudum. O bahsettiğim yorum belki fazla övüyordu ama, ben sevmiştim kitabı. O dönem, senede 2-3 kitap çıkarıyordu Uçar, hatırlarsınız. Metal Fırtına serisi devam ediyordu, başka yazarlarla romanları çıkıyordu falan filan. Asi'nin arka sayfalarında serinin sonraki kitaplarının isimlerinin yazdığını görünce sevindim. 12 kitaplık bir seri. Dört üçleme halinde hem de. Dedim içimden, "bu hızla dayı 5 senede bitirir seriyi herhalde." Öyle olmadı. Hatta ikinci kitabın gelişi aşırı uzadı. Bu süre içerisinde eminim ikinci kitabı bekleyenlerin çoğu pes etti, bıraktı, ümidi kesti. Değil 5 senede serinin bitmesi, 5 senede ikinci kitap gelemedi. İkinci kitap geçenlerde "geldi". Aradan 8 yıldan fazla geçti.

O geçen sürede, kitabın ismi de değşikliğe uğradı. Önceleri Sarı İstila olarak bilinen kitap, son birkaç senedir Sin ismiyle anılıyordu Uçar tarafından. Ve de bu isimle yayınlandı. 

2005'ten 2008'e kadar olan dönemde diğer kitapların getirdiği yoğunluk derken, ikinci kitabın gelmemesi normal belki de. Peki ya sonra? Uçar'ın Metal Fırtına filminin senaryo çalışmalarıyla uğraştığını biliyoruz mesela. Başka şeyler de vardır belki. Ama yine de bu kadar zaman geçmesi, sanki okurlara biraz ayıp olmuş gibi. Bu kadar zaman geçtikten sonra, ne kadar rağbet olur, nasıl karşılanır kitap, göreceğiz.



Okay


Victor Oladipo'yu tanıyorsunuz. Ya da duydunuz. '13 draftının umut vaad eden oyuncularından. Ne kadar olur, ne olur, zamanla görürüz. Ama başka bi' şey var. Kendisinin (soy)adını duydukça, aklıma Oulipo geliyor. Nasıl gelmesin ki? Oulipo'yu tanıyan-bilen, aşina olan herkesin aklına geliyor. Peki "Oulipo ne?", öyle değil mi?  Onu da, merak ettiyseniz eğer, siz araştırın.

Retro-Spurs 7


Daha


Dün maçı izlerken internet erişimim olmadığından, öğrenme şansım da olmadı. Maç boyu merak edip durdum: Hadi kupa geçen sene ilk maçta da vardı, ne ayak olduğunu biliyoruz, ama ya takım isminin altın sarısına boyanması? O da özelmiş, diğer ekipmanlar dahil. Aslında bu karar kalıcı olsa da fena durmaz. Yan kısımlarla bütünlük sağlanmış olur.

Bebek


Hayırlısıyla bir sezona daha başlıyoruz. Sezon öncesi tahminler falan yapasım vardı blog ahalisiyle, anket gibi böyle. Üşendim sonra, kaldı. Belki 1-2 gün içinde olur gerçi. Bu sezon için en büyük "hedef", şu ibnelerin 3-peat görmemesi. Taraflar belli. İhtimaller de belli. Bakalım neler dönecek.

İki şey var, unutmadan: 1. Bu gece Bulls-Miami'yi Cnn Turk yayınlıyor, kaçırmayın.
2. Yazıhane'nin NBA Countdown'ı gayet iyiydi. Yiğidi öldürerek hakkını verelim. Maçlar başlamadan okuyup bitirirseniz daha güzel olur.

Ayla


Geçen haftadan, Samsun-Balıkesir maçı. Trt 1'deydi herhalde. Maçı açtıktan 5 dakika sonra falan anlayabildim, hangi takım, hangi renkte. Oyuncuların da çoğunu bilmeyince... Balıkesir'in zencilerini öğrendik gerçi de, o ara top gelmedi onlara sanırım. O değil de, Balıkesir Süper Lig'e çıkar mı acaba? Çıkarsa da o statla olmaz. Çıkarsa, bizim buralara filan yansımaları güzel olabilir. Şimdiden maçlara gidenler varmış mesela. Ama giden bir tanıdığa "şu mavi formadan alsana bana" desem, alma imkanı var mı acaba, satan bir mağaza vs? Umarım. Balıkesir daha önce mavi giydi mi, ben bilmiyorum. Eğer oturturlarsa, 3. renk açısından kalıcı olabilir. Samsunspor'un malum kazadan bu yana siyah renkle belli bir bağının bulunduğunu biliyoruz. Ama böyle tasarlanınca (ön taraf tamamen kırmızı-beyaz) da deplasman forması gibi olmuyor.


Bir ay sonrası editi: Şurada sorum cevap buldu.

Tesis

Bundan bahsetmiş olmalıydık. Arşive de bakmadan giriştim artık, neyse. Kayseri "rekora gidiyor". Bu konuda rekor falan yoktur tabii de, içinde bulunduğumuz seneler itibariyle rekor denebilir. Başka şeyler de denir.

Bir süredir gördükçe "hala giyiyo' musunuz lan" diyordum, ama tam olarak ayırdına varmam az önce oldu. Bu arada maç da feci boka sardırdı, Cücü amına koyim. Heh, ne diyorduk, abi 5 sezon olmuş. Yani bu sezon 5. sezon, bu çubukluyu giydikleri. Hani 2-3 tamam da, 4 ya da 5 olduktan sonra, hafiften boku çıkmış oluyor. Sene 2014 olacak yani. 






Düşünün bak, Bobo Beşiktaş'ta onlara karşı oynarken bu çubukluyu giyiyorlar, 2 sezon geçmiş aradan, hala aynı çubuklu.

Bu sezonlarda düz kırmızı, sarı falan da giydiklerini gördük, ama başka çubuklu var mıydı? Ben hatırlamıyorum. Umarım seneye artık biter bu seri. Millet yadırgayacak zaten diğerini.