Nerden Nereye 90




Sansar


Normalde bu tip postlar laf olsun diye atılmış gibidir, o yüzden bulaşmak istemem ben. Ama tivitır'da bir link görünce, "hadi" dedim. Bir+Bir'in şubat-mart-nisan sayısından, Cenk Taner-Metin Kurt ortak röportajı. Kimin rt ettiğini unuttum maalesef, ki linki sonradan zor buldum zaten kusura bakmasın. Şöyle alayım. Ayrıca Koala abinin de bir yazısı var. İlkinde çok ilginç kısımlar var. Kurt'un "ben aslında ne futbolu, ne de sporu severim" gibi cümleleri, futbolun tamamen "düzen"in yarattığı bir spor olduğunu savunması...

Babam arada bahsederdi kendisinden. "Çizgiden topu alıp gitti mi, kimse tutamazdı" şeklindeki cümleler. Allah rahmet eylesin. Ondan sonra futbolcu haklarıyla ilgili bu kadar inatçı/kararlı biri gelir mi, bilinmez.



Banka



"(...) Kitap okumayı çok sevdiğim için hiç sıkılmıyorum. Özellikle tarih kitaplarıyla ilgileniyorum. Türkiye'ye gelmeden önce de tarihinize hayrandım.

-Tarihi araştırırken seni en çok etkileyen başlıklar nelerdir?

Osmanlı İmparatorluğu'nu okumanın sonu yok. Osmanlı'nın Avrupa'ya karşı duruşu benim için hayranlık uyandıran bir durum. Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıkları, Osmanlı'nın yıkılışı, Türkiye'nin doğuşu ve tabii en vurucu kısmı Kurtuluş Savaşı."

Ağustos FourFourTwo'sunda yer alan Jacques Faty röportajından bir bölüm. Sempatiyle bakılacak bir futbolcu daha.


Baytar

 

s.a. ben türk futbolsever, barcelona ve ispanya'dan nefret ediyorum amk çok pas yapıyorlar. içten içe barcelona-real madrid maçlarında takımımın barcelona gibi oynamasını istesem de, ispanya'ya karşı oynayan takımların topu ayağında tutup 345324 pas yapıp kazanmalarını istesem de asla yapamıyorlar, ben de kolayı seçip bu yüzden barcelona ve ispanya'dan nefret ediyorum. aynı şekilde galatasaray'dan da nefret ediyorum, çok iyi alan paylaşıyorlar. arena'da 2-1 koyduğumuz maçta nasıl da rollerin değişik olmasını isterdim ama olsun sonuçta yendik. ingiltere'de manchester united'lıyım. arsenal'den nefret ediyorum, wenger hiç transfer yapmıyor. buna rağmen takım her sene en üst sıraları kovalayabiliyor. nasıl yapabildiklerini anlamasam da nefret ediyorum. 

bu paragrafı yazdığım için kendimden nefret ediyorum amk, aceto'nun "o" yazısını andırdı. link verip reklam yapmak istemiyorum :/

Retro 221



Hello


Malatyaspor amatöre falan düşünce, Yeni Malatyaspor isim ve logo değişikliğine gidip Malatyaspor adını almış (Belediye de keşke İstanbulspor olsa). Takımın yeni logosu ise a acayip. Barcelona logosu "baz" alınmış. Daha revaçta bir takım bulamamışlar sanırım, hiçbirimiz bilmiyoruz çünkü Barcelona armasını.


Esasında Barcelona'nın top koyduğu yere kayısı konabilirmiş (öhm).

Zeus


Tipe bak lan alkdjsaldasjd. Daha o zaman 7 numarayı da alamamış.

Retro 220



Çitlembik


İlk hafta görmüşsünüzdür elbet. Üzerinde "Saygı" yazan formalarla, futbolcuların yanında sahaya çıkan çocuklar. Abi "koca" federasyon, yollayamıyor mu belli bedenlerde forma da, şu ucuz görünümlü şeylerle çocukları sahaya çıkartıyorlar? Siktirin gidin ya.

Element



Tam görünmüyor ama idare edin. Şu posttakinden bir adım ileri gitmişler. Kaleci formasında da evey arma -tanıtım fotolarına düzgün bakmadığım için görmemişim. Ama Vaslui maçlarında giyilen siyah kaleci formasında yok mesela bu. Beyazda da yok. Deneme amaçlı yapılmış olabilir. Reaksiyonu ölçmek falan hani. Muhtemelen ülke futbolunda ilk.