Nerden Nereye 63

Gamova


L'Equipe'in tüm zamanlar Kupa 1 11'i. Seedorf'un "underrated"lığı hakkında çokça fikir veriyor.

Retro 123

Taslak


Bizde kırmızı-beyaz renkli takım çok. Bu takımlar da 3. bir renk lazım olduğu zaman genellikle siyahı, onun kadar olmasa da griyi seçerler. Dışına çıktıkları her hamle, memleketteki forma kültürünün gelişmesi adına olumludur. Antalyaspor -kimin fikridir bilmiyorum- 4 sezondur kırmızı, beyaz ve kırmızı-beyaz formalarının yanına mavi renkli forma da ekliyor. Rakamlara bakınca az giymiş de olabilirler. Şu noktada çok önemli değil. Zamanla.



Tek sezonluk yapsalar bu kadar önemli olmayabilir. Ama 4 sezon üstüste bunu gerçekleştirmiş durumdalar, ve takdir edilesi. Umarım bu mavi rengi sadece üstlerine geçirmekle kalmamış, özümsemişlerdir de. Her sezon yapmaları değil mesele, ama misal böyle 10 sezonda 7-8 kez setlerinde yer alsa yeter. Sonuçta Anadolu takımları'nın böyle işlerde eli olmuyor. Yavaş yavaş halledecekler işte.


Bir sezon şu vasat Nike kalıbıyla, 2 sezon Puma'nın büyük "V"li kalıbıyla, bu sezon da yine Puma'nın şu çapraz çift şeritli kalıbıyla giydiler mavi formayı. Ayrıca, bu sezon (aşağıdaki resim) mavi formayı daha koyu yapmaları da daha doğru tercih. Çünkü açık mavi yapınca, beyazdan pek bi' farkı olmuyor.




Not:Uyarı için Sportman'e teşekkürler.

Retro 122

Fogg


Çok geçmeden yapalım şu işi. Efenim yeni bir oluşum var. Twitter hesabınız varsa görmüş olma ihtimaliniz yüksek. Rt edildi, bahsedildi, adı geçti. İsmi Moon Station Z. Sinema-Kitap-Müzik ekseninde yazılar yer alacak. Blog aleminden tanıdığınız, çıkarabileceğiniz birçok güzel adam var "kadroda". Ben de dahilim. Umarım uzun süreli olur. Oraya da bekleriz anlayacağınız.

Resim ne alaka, çağrışımdan dolayı-araya sıkıştırmak istemek. Auster'ın iyi kitaplarından Ay Sarayı. Önerilir. Hikayenin odağının sürekli değişmesi daha önce Auster okumamışlara farklı gelebilir. Onun haricinde pek sorun yok. "Başyapıt" diye ortalığa sürülen Sunset Park'tan da kesin olarak daha iyi. Onu da ekleyelim.

Wadap Dre


Gördüğünüz üzre, Galatasaray'ımızdaki "nigga" etkisi günden güne yoğunlaşmakta. Kobe sadece Nike bağlantısıyla mı geldi sanıyorsunuz? Kazım sadece başlangıç. Şu resimde "normal şekilde" selamlaşmaları da, bu faaliyetlerin alttan alta, sinsice devam ettiğini gösteriyor. Benim için sorun yok. Full cap'lerle gideriz maça. Blingler falan.