Süloş



Başka hangi Macron giyen takımlarda var, ya da "başka Macron giyen takımlarda var mı", bilmiyorum ama, tek örnek bile olsa şu çakallık yakışmadı hacım. Numarada ve isimde kullanılan font aynı. Ayıptır.

Kepenk


Merhaba. Miami Heat son 3 maçını kaybetti. Daha kötü günlerini de göreceğiz inşallah.

Retro 163

İrin


Herhalde günde birkaç saat internette olup yüzlerce yeni gelişmeden haberdar olmanın karşılığı, arada tek tük, ama bazen de önemli şeyleri duymamak oluyor sanırım. Neredeyse 1 hafta sonra duyuyorum bunu mesela.

Yurolig tarafından şort boyu kısıtlaması gelmiş sezon başı, Taurasi de manyak gibi ceza ödüyormuş. Hani ona çok koymaz filan, ama abi; manyak mısınız amınakoyim, sizin ben aklınızı sikeyim ya. Abla da "ben böyle rahat ediyorum, öderim ne yabayım" demiş. Biri "dress code" getirir, kenarda illa sik gibi resmi takılacaksın. Yok "şort dizi geçmeyecek". Burdan ise "kadınsı" kural gelir. Ulan mevkisini siktiğimin adamları ya, allah bilir kimin başının altından çıkma.

Foto da ne güzel oldu: "Ne diyonuz amınakoyim?"

Risp


"Rengimiz belli hacım"

Retro 162

Arazöz


Geçen sene bu Inter formasının az derdine düşmedik. Oysa ki bu ablamız çözmüş taa ne zaman.

Arma her sene var abi, bir sezonluk da aşağı koysaydınız (oha).

Kadir Doğulu


Her sezon mutlaka ''nereden çıktı lan bu lavuk'' denilen adamlar peydah olur NBA'de. Genellikle alt sıralardan seçilen ve kendilerinden beklenilmeyen ölçüde katkı veren herifler bu kategoriye girer benim nazarımda (Örn: Landry Fields). Bu sene üniversiteye hazırlanma belasından ligi pek takip edemesem de, her maçın istatistiklerine bakmaya özen gösteriyorum. Maç izleme olanağım pek olmadığımdan çaylakları ve hala bi' balta arayan sap aylakları ancak istatistik kağıdından takip edebiliyorum. Son birkaç gündür BJ Mullens dikkatimi çekiyor. Nasıl çekmesin, herif sürekli olarak çift haneli sayılarda takılıyordu. Mullens'ı tam anlamıyla tanıyordum dersem yalan olur. Scott Brooks sağ olsun pek tanıma şansı vermediğinden, herifi hep ''OKC'nin Beabouis'i kaybetme sebebi'' olarak gördüm. Açıkçası hiç de izlememiştim. Bobcats'in genelde ''gazozuna'' yaptığı maçlarda bu kadar sivrilmesini de normal karşılamıştım. Taa ki geçen gün oynanan Atlanta maçına kadar. Herifi bir maçla göklere çıkarmayacağım ama gerçekten oynadığı oyunla sempatimi kazandı. O maç 17 sayı attı Mullens ve gerçekten kusursuz oynadı. Hani ''işte benim adamım'' türünden bi' nitelendirme vardır ya... Heh ben o nitelendirmeyi bu sene Mullens için gönül rahatlığıyla kullanabilirim. Hiç kuşkusuz, bu sezonun en büyük underratedlarından birisi Mullens. ''Adam olacak bu çocuk'', takipte kalın efenim.

Kafa

Retro 161

Kumiko

Bayağı geç kaldık, ufaktan Euro 2012 ve Afrika Uluslar Kupası formalarından bahsetsek güzel olur. Ya da diğer yeni formalardan. Turnuvaya katılmayacak olanlar da var. Mesela bizim Milli takımın formalar da yazın tanıtılır sanırım.




Neden bilmiyorum ama, turnuvası olmayandan başlayalım. Japonya 2012-2013 iç saha forması. Direkt dalayım: gördüğüm en kötü formalardan biri. Olacak iş değil amınakoyim. Her forma muhabbetinde olduğu gibi "elbet bunu da seven vardır", bu işler özneldir, demeyi de ihmal etmeyeyim. Sonra "sana ne lan göt, ben sevdim" diyenler oluyor.

1. Japonya milli takımı'nın ilk rengi mavi, malum. İç saha formaları ya mavi forma/mavi şort, ya da mavi/beyaz şort olur. Bazen de formada kırmızı eklemeler olur filan. Bu kez maviyi laciverte çevirip, yanında az maviyle sunmuşlar. Omuzdaki üç bant da beyaz gelmiş -ki bu normal. Ama bir de ortadan kırmızı şerit geçirince, iyiden iyiye karman çorman bir manzara. Kulüp takımında göze batmaz belki de, milli takım forması için fazla karmaşa.


2. İlk mi bilmiyorum ama -olması muhtemel- federasyon logosunun yanına, Japonya bayrağını da eklemişler. Renk karmaşasına ilaveten, bir de "ön konsol" kalabalıklaşmış. Neden koyuyorsun abi bayrağı oraya. Hatta orada bir de "Japan" yazıyor filan.


DURUN DAHA BİTMEDİ. Dayılar son Dünya şampiyonu olan Kadın milli takımı için de aynı formaya karar vermiş. Ama 2 değişiklikle:

1. Son Dünya şampiyonu oldukları için, (Erkek futbolunda da olduğu gibi) sağ tarafta bir altın logo var. Ve bu, zaten kalabalık olan görünümü iyice...

2. Ortadaki o kırmızı şeridi, pembe yapmışlar hacım. "Kadınsı" bir rötuş. Yukarıda dediğim gibi, daha sade bir forma olsa, bu pembe şerit de daha olumlu karşılanabilirdi. Ki yine karşılanır az-çok. Çok görülmeyen şeyler bunlar. Acaba daha önce var mıydı pembeli formaları? Neyse üşendim şimdi lan.

Ben şeye benzettim bunu, hani NBA'de olur, kadınlar ve genç kızlar için, takımın formasının pembe (ya da beyaz-pembe) versiyonunu yaparlar. Salonda çok göze çarpmıyor ama, elbet alan eden vardır.