McGee


Wizards da Golden State ve Utah'ın gittiği yoldan gidiyor. Bullets dönemindeki formalar ufak farklarla yeni dönem için seçildi, ve Wall önderliğindeki yeni Wizards, artık bu formaları giyecek.


Forma renkleri şahsen hoşuma gidiyordu, özellikle bir dönem (tam olarak ne zaman bilemiyorum, ama 3-4 sene önce vardı işte) giydikleri altın forma harikaydı. Fakat 14 sene olmuştu, ve yeni elemanların da falan gazıyla, artık zamanı gelmişti.


Bullets logosundan bir miras olarak, topa uzanan eller şorttaki "DC" logosunda yer alacak. Ayrıca ortasında yıldız olan alternatif logo da çok güzel.


Nerden Nereye 48

Güzel İkili 33

Tesla

NBA'de Play-off döneminde bu bütün salonu tek renkle donatma işi sıkça yapılıyor artık. Ligi az-çok takip edenler biliyor zaten. Kulüp maç öncesinden bütün koltuklara koyuyor tişörtleri, zaten kalabalığın yüzde 80'i falan da giyiyor, renk bütünlüğü sağlanacak kadar katılıyor, elbette 'herkese' giydiremezsiniz bunları. Ve bu tişörtler, genelde takımın beyaz harici renklerinden seçilir.


İlk resim, 06-07 sezonunda Warriors'ın efsanevi şekilde Mavs'i elediği maçlardan. Bu konuda akla gelen ilk örneklerden tabii, serinin de büyük etkisiyle. Tabii burda çoğu kişi "neden sarı?" demiştir, çünkü Golden State'in ana renklerinden biri değil sarı, yan renklerinden. NBA takımları bu renk manevralarında iyi. Az sonra bir örnek daha vereceğim bu konuda.

Ama bu konuyu sanki biraz 'yanlış anlayan' bir takım var. Daha önceki sezonlarda da yapmışlardı, yine var:Miami Heat, tüm salona 'beyaz renkli' tişörtler dağıtıyor. Şık bir görünüm sağlanıyor. O güzel, tamam. Fakat bir sorun var.


Bu amınakodumun liginde Lakers hariç her takımın iç saha forması beyaz renktedir. Diğer renklerin de ufak kullanımıyla birlikte. Ki Lakers'ın da 3., sadece pazarları giyilen 'Sunday White' isimli beyaz forması var. Yani beyaz renk herhangi bir takımın tekelinde, ya da görünce 'aha şu takım' dedirten bir renk değil. O yüzden, diğer 76 renginden birini seçmek her türlü daha mantıklı. Belki benim bu dediğimin tam tersi açıdan bakıp bu kararı verdiler, bilemiyorum. Hani "lan zaten herkes diğer renklerinde seçiyor, biz de beyaz yapalım" demiş de olabilirler. Ama yine de pek doğru gelmiyor gibi. Abi şöyle maçı izlerken falan, o salonun Miami'nin olduğunu anlamak, anlayabilmek gerek.



Şu üstteki resim de işte, 05-06 play-off'larından. Herhalde sıcak memleket falan diye beyazı seçmişler. Gerçi kırmızı da olabilirdi, hadi siyahı zaten kenara koydun diyelim.


Bu sezon Memphis de aynı yoldan gidiyor, ama bir farkla: Seyircilere ilaveten, takımın 4. rengi olan sarı renkte, böyle flamavari bi'şey vermişler. Beyaz tişörtleri üstlerine geçirip, o sarı dalgaları sallıyorlar. En azından Memphis oldukları belli oluyor. Görünce anlarsın falan.