Nerden Nereye 89




1958


1958 dünya kupası İsveç'te düzenlenmişti hatırlarsanız (!) Final maçı ev sahibi İsveç ile Brezilya arasında oynanmış, Brezilya Pele'nin henüz velet olarak katıldığı bu turnuvanın galibi olmuştu. 2-5 ile İsveç'i yenen Brezilya daha sonra 4 kez daha kazanacağı Dünya Kupası'nı ilk kez müzesine götürüyordu.


Geçen gün İsveç ile Brezilya bir hazırlık maçı yaptı. Maç başlamadan önce Brezilyalı futbolcuların üzerinde 1958 yılında giydikleri formaların birebir retroları vardı. Bunun sebebine gelirsek; Maç 1958 yılında final oynadıkları Rasunda Stadyumu'nda oynandı. Birinin ev sahibi olarak final oynadığı, diğerininse tarihinde ilk defa Dünya Kupası kaldırdığı, her iki takım için de efsane olan stadyumda. Ayrıca bu stadyumda oynanan son maç olma özelliğini de taşıyordu 15 Ağustos'taki hazırlık maçı. Bu sebeple, Nike her zamanki babalığını gösterip özel bir retro forma hazırlamış, futbolcular onunla 1958 final maçı öncesindeki fotoğrafı çektirme fırsatı bulmuşlar. Tribünde de Pele o ana tanıklık etmiş, gözleri dolmuş, ağlamış.


Keşke en azından ilk yarı giyselermiş bu formayı, fakat sanırım ultra teknolojik formadan ziyade bir tişört. Bu sebeple kullanmamışlar.

Retro 219



Jenerik 7



Hey gidi amınakoyim.

Konken



Fifa 13'ün Speniş versiyonunda ilginçlik var. Dayılar sevmemiş kol ucundaki parçanın kalınlığını heralde.

- İnceltin şunu amınakoyim, bu ne böyle




Zifaf


Fenerbahçe'nin geçen sezon hiç kullanmadığı bu kombinasyonu, alakasız bir hazırlık maçında giymesine şaşırdım. Bu haliyle tanıtımda yer almıştı, fakat hep beyaz şortla giydiler. Biz de böylece orijinal bir deplasman formasından mahrum kaldık.