Hofenaym


Ne güzel, bi' Anadolu takımında çok şık bir away forma gördük diye seviniyorduk. Yalan oldu. Sanırım blog okurlarından olan (ya da geçerken uğrayıp görmüştür, bilemem orasını) Osman Tok, sağolsun mail atmış şu postun üstüne. Haberdar etti olaydan. Ben Hoffenheim'a sempati besleyen/onları takip eden biri olarak bu formayı ya hiç görmedim, ya da gördüm de unuttum. Çünkü hangi takım giyerse giysin, çok iyi bir away tercihi bu forma, ve akılda kalıcı.

Kalıp farklı olsa da, bu renk ikilisini alıp da direkt Bursa'da kullanmak, formanın önemini azaltan bir hadise. Ne bileyim, şortun rengini değiştir biraz en azından. Ben Bursa maçını izlerken üstlerinde bu forma varsa (ki az giyecekler göreceksiniz) "lan ne güzel bea" derim. Ama ardından da "keşke Puma şöyle yapmasaydı" da derim.

Zan


Acun Ilıcalı'nın mesleğine özenenler bir daha düşünsün derim. Artık yeni özenme mesleği Gökhan Zan mesleği. 5 senedir top oynama, Beşiktaş'tan Anadolu takımlarından birine gitmeyi düşünürken Galatasaray'a transfer ol, orada da top oynama ama yılda 2 milyon euro trink para kazan. Artı her Milli Takım kadrosuna çağrıl, bir de o sayede bir kaç ülke gez... Daha kebabı var mı bilmiyorum. Huus geldi bir bok olacak sandık, aynı kafa ile gidiyoruz. Hazırlık karşılaşmasında revizyonun kralını beklerken, Dünya Kupası'na gidemeyen güzelim hazır paket kadroyu sür sahaya.

Kaka


Kaka'nın kasığındaki problem malum, dün de dizinde menüsküs olduğu tespit edilmiş ve ameliyat olması gerekliymiş. Yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacak Kaka. Geçen sezon yaklaşık 3 ay oynayamamıştı, bu sezonun da, bir mucize olmazsa, ilk yarısını kaçıracak gibi. Footballove'dan öğrendiğime göre Jose "hallederiz, problem yok" demiş. Real Madrid'in rotasyon sıkıntısı malum, Kaka'nın oynadığı bölgede ise bu eksiklik çok daha mühim bir konu. Geçen sezon Kaka'nın olmaması sıkıntı yaratmıştı. Granero falan güzel alternatif, ancak devam etmez bütün sezon. Uzun süredir Özil transferi konuşuluyor. Kaka'nın yerine mutlaka bir isim alacak, alması lazım Real'in. Özil ise listenin ilk sırasında. Alınırsa güzel olur, ancak Kaka gibi bir adamın bu takımdaki ömrünün bu kadar kısa olması canımı sıkıyor. Onu; bu forma altında izlemeye doyamadan, sezon sonu, hatta belki devre arası gönderebilir Jose. Başka bir forma altında veya beyazlar içinde; şu yukarıdaki resimdeki günlerinden uzaklaşmaması ve bir an önce toparlaması dileği ile...

Güzel İkili 17


Shaq Filan


Büyük oyuncuların 3'ten fazla takımda oynaması, istedikleri kadar yüzük sahibi olsunlar, kariyerleri bittikten sonra insanların kafasında olumsuz şekilde yer alır. Belli seviyenin üstündeki sporcuların çok dolaşmaması gerekir. Hatta bazılarının -yakın zaman, Raul-Guti örneği-hiç dolaşmamarı gerekir ama, oluyor maalesef.

Shaq, Los Angeles'tan ayrıldıktan sonraki 7. sezonunda 4. takımında oynayacak muhtemelen. Boston'la anlaşamayabilir de, mevzu o değil. Onun gibi, kimilerince NBA tarihinin en dominant oyuncusu olan birinin, kariyerinin son bölümünde "1 yüzük daha araya sıkışır mı ki hafız" kafasıyla ordan oraya dolanması hiç de hoş gelmiyor. Keşke 1-2 sene önce bıraksaydı. Şimdi -en az- bir sene daha kasışlar filan. Ne gerek var abi, nedir yani. Git polislik yap, film çek.

Nerden Nereye 26



Van Persie'yle de böyle bir resmi vardı Vermaelen'in. Mesela Ajax kulüp yönetimi kadroda bi' kahin bulundursa, böyle olmazdı.

No Ntvspor


Görünüşe bakılırsa Murat abimiz Lig Tv'ye geçti. Şimdi:

1. NBA maçlarında biz İsmail Şenol'u mu çekeceğiz?

2. Dünya Şampiyonası'nda ne halt yiyeceğiz?

3. NBA Stüdyo ne olacak?