Metin


"07.05.06 gecesi TV kanallarında sek sek dolaşırken TV8'de durdum. Eski Bjk idarecisi Sinan Engin, yeni Fb'li Tümer'i savunurken bir anekdot anlatıyordu. Özetle: Lucescu bir gün onu Tümer'in odasına sürükler. 'Bak görüyor musun, bu adam yine kitap okuyor,' diye şikayet edecektir."

Selçuk Altun'un Kitap İçin 2 adlı kitabından, 1016 numaralı madde.

Bu anekdot, Lucescu'nun bu konulardaki tutumu hakkında bize fikir verir mi, emin değilim. Ama Tümer'in klasik Türk futbolcusu şablonunun dışında olduğunu zaten biliyoruz.

Retro 90

Güzel İkili 34

Yeniler 4

Yeniler 3'ü yazalı 1 ayı geçmiş. Geç bile kaldık.


Malum, Milan çok başvurmadığı siyah formayı (öyle ki, giydikleri maçlar, aslında çubukluyu da giyebilecekleri maçlar oluyor genelde) bu kez "şampiyonluk forması" gibi dizayn et(tir)miş. Ortadaki İtalyan bayrağı renklerindeki paralel şerit. Çubukluda da daha az görünür yeşil-beyaz-kırmızı bir bölüm var, ön tarafta. Herhalde "nasılsa az giyiliyor, bari sembolik bi'şeyler yapalım" dediler bu forma için. Akıllıca. Tasarım sade, ama Milan için pek alışılmadık bir rötuş var, ki o da tamamen altın renkteki Milan logosu. Ben bu tarz kullanımlara sıcak bakıyorum, ama sevmeyen de çok.



2 ay önce filan, sızan resimlerde A.Madrid, Barcelona ve Juventus'un aynı tasarıma sahip çubukluları giyeceği sanılıyordu. Görünen o ki, Atletico ve Juve'de tasarım değişikliğin gidildi. İyi ki de gidilmiş. En üst seviyedeki takımlarda böyle aynı tasarımları görmek hoş olmuyor.

Geçen sezonki İnter çubuklusunun bir benzeri. Çubuklar iç içe geçiyor. Geçiş bölümünde kavisli ince tırtıklar var.


Biraz bizim Anadolu takımlarında görülen tipten bir kreasyon var Toulouse'da. Aslında alışmak da gerek. Zira spor haberleri'nde Umut vesilesiyle bol bol göreceğiz Bu formaları. Hele hafiften oraya alışır da, atmaya başlarsa golleri, of of.

Artı hiç Kappa kreasyonuna benzemiyor.


Sociedad'ın Nike'a geçmesine sevindim. Tasarımlara aşina olsak da, daha derli-toplu formalar giyecekler en azından. Away formaları şık olmuş. Çubuklu da Trabzon'un aynısı.


Aslında şu forma için hususi post atmak lazım. İnanılmaz. Müthiş. Umbro'dan yine harika iş. Yeni İngiltere deplasman forması. Sunumu da geçen Klitchko ile dövüşen Haye'e yaptırmışlar falan. Yine bir "tişört" vakası. Yine yıldız gövde rengiyle aynı. Dikkatli bakmadan görünmüyor. Bakalım ne kadar devam edecek o uygulama. Ben çok beğeniyorum.




Newcastle'dan bir saçma iş daha. Önce "çubuksuz" çubuklu, şimdi de iç saha forması renklerinde bir 3. forma. Yapma daha iyi abi. Yapma.

PSV gibi Villa da damalı desene devam ediyor. Geçen sezon iç saha formasındave siyahta yan tarafta kullandıktan ve bu sezonun iç saha formasında da ana desen olarak kullandıktan sonra, bu kez de deplasman formasında bütün formaya yayıyorlar. Sonuç güzel. Şortun da koyu seçilmesi bunu pekiştiriyor. Çorap da sırayı bozmadan, beyaz.




Lyon'dan retro deplasman forması geldi. Zaten artık iyiden iyiye vücuda oturan formalar var, bu forma da o akıma sağlam katkı yapacak. Yaka kısmı çok şık. Logo, az önce Milan'da da gördüğümüz gibi farklı renklerde. Pembe ve beyaz renklerde.

Unutmadan, bu postu ikiye böleyim dedim. Sonuçta arayı açınca, o dönemde çok forma birikti. Bi'kaç güne de onu yazarız artık.

Retro 89

Şahbaz


Hadi Neymar falan tamam, alıştık da, siz ne yaptınız abi böyle? Bu nedir amınakoyim? Koyun kıvırcık Robinho gitmiş bana dümdüz mohikan, hadi senelerdir çok kısa saçla gezsen belki yeriz.


Bir Barcelona "sempatizanı" olarak ('Çakma Katalan' demeyelim şimdi) Dani Alves'in koca bir sezon boyu bu saçlarla sağdan yardırmasını izlemeyi kalbi kaldırmaz. O yüzden umudumuz, dileğimiz, yaz boyu hevesini alıp, sezon başlayınca yine "özüne dönmesi"dir.

Blind


Şubat 1987. Van Basten, John Bosman ve Danny Blind. Üstlerindeki forma sanırım mavi, öyle bir Ajax forması hatırlıyorum o dönemden çünkü.