Zubac


Aklımın bir tarafı bundan bahsetmişim gibi geliyor, ama herhalde etmedim. Sanırım Socrates'teki Iverson'ın Beşiktaş dönemi sözlü tarihini (ki, ağır tavsiye ediyorum) okuduktan sonra, bir şeylere bakınırken fark ettim: Deron Williams, Beşiktaş oyuncusu olduğu 4 aylık süre içerisinde --ki faal olduğu süre 2 ay filan-- 3 farklı markadan forma ile görmüşüz. Yarım sene bile etmiyor bak, başı ucu. Toplamda da 15 maç oynamış.


Sportive, Hummel ve Umbro. Ki Umbro forma ile foto bulamadım, aşağıdaki warm-up'lı hali var. Belki Umbro forma şudur.


Eğer değilse, ve başka markaysa, 4 eder. Bir de aşağıdaki var. O ense kısmındaki logoyu çıkartamadım, ama o da bir spor giyim firması logosu -- artık ne zaman giydiyse Beşiktaş, onu da. Adam uçaktan iner inmez eline tutuşturduğunla birlikte, en az 4 farklı marka ile görünmüş bu adam, sadece 2 ayda. Yani biraz...


Ki aynı Beşiktaş, Iverson geldiğinde giyilen Hummel formayı, sonraki 4-5 sene içinde, aralıklarla falan bayağı bir giydi. Dönüp dönüp giydi.


Bu forma konusundaki kaosa rağmen, çok doğru bir karar olmasa da, Deron'ın forması emekli edilirken, asılan formada kullanılan görselin, en azından giyilen formalardan birine (Sportive) ait olması, olumlu bir ayrıntı. Yani madem --çok yerinde olmasa da-- NBA tarzı iş yaptın, onların yaptığı gibi, oyuncunun giydiği formanın aynısını da yukarı çektirmen, güzel.


Alakalı-alakasız notlar:

1. Şu 50 attığı meşhur maçtan birkaç gün sonra lokavt bitiyor ve döneceği belli oluyor. Taraftar için berbat durum.  
2. Döneceği belli olduktan sadece birkaç gün sonra, Deron dönmeden evvel formasının emekli edilmesi... Demirören işi işte, ne olacak. "Hype" olayı tamamen. 15 maç oynamış adama yani.
3. Bu post için Ekşi'de bakınıyordum, forma satın alma konusunda sanırım sorunlar çıkmış. Beşiktaşlı bir arkadaşta Deron forması olduğunu biliyorum ve yanlış hatırlamadıysam da böyle oyuncunun taraftara fırlatması değil, mağazadan almaydı. Ama yeterli satış olmadığını kestirmek çok da zor değil. Keşke biraz daha ihtimam gösterilseymiş zamanında.
4. Forma emekli etme olayıyla ilgili şu var bir de. Haklı.
5. Şahsen, ne Iverson, ne de Deron'ı gidip izlemedim. "İzleyemedim" demiyorum, çünkü tamamen "Yav gideriz" diyip bir nevi savsaklama sonucu kaçırılan fırsatlar. Benden beterleri var gerçi, en azından İstanbul'da ikamet etmiyorum. Ama yine de skandal. Çünkü bir de, hani iki adam geliyor bu şekilde. Hadi Iverson'ı kaçırdın. Bir tane daha gelmiş. Ki lokavt durumu var, her an bitip de herif dönebilir. Ki bir sürü adam da bu şekilde maçına gitmemiştir/kaçırmıştır.
6. Deron burada saha içinde at koşturduğu, el üstünde tutulduğu ortamdan, sevdiği de bir ülkeden gitti, o dönemin leş Nets'inde maça çıktı. Düşünürken bile...

Nerden Nereye 228