Nerden Nereye 49



145


Edu Dracena'nın Wikipedia sayfasında şu resim var. Görünce doğal olarak o sezonki sarı-beyaz formanın altına giyildiğini hiç hatırlamadığım lacivert çorap dikkatimi çekti. Ben bu tip kullanımı çok seviyorum, ki zaten az takım uyguluyor. Resimden hangi maç olduğu anlaşılmıyor, ama (logo görünüyor gerçi kolda) sarı-beyaz çubuklunun 3 çizgisinin lacivert olmasından dolayı, bir Cl maçı olduğunu saptayabiliyoruz. Çünkü ligde sarı renkti onlar. O sezon kimlerle oynadılar;grupta Inter, Cska ve Psv vardı. Sonra da Sevilla ve Çelsi vardı. Çelsi maçında çubuklu vardı zaten, Sevilla maçında da sarı-beyaz forma ile beyaz çorap vardı. Demek ki bir grup maçında giyildi bu forma. Çok büyük ihtimalle de bu kullanımın tek örneği. Ayrıca seremoni açısından duruşa bakarsak da, evdeki bir maç. O zaman en başta, neden evinizde bunu giyiyorsunuz amına koyim. Giysene çubukluyu.

Birkaç saat sonrası editi:Pepino sağolsun uyardı, dışardaki Çelsi maçı. Malum onlar mavi forma-şort altı beyaz çorap giyiyor. Aslında biraz daha dikkatle ben de çıkarabilirmişim, çünkü resimde sol tarafa dikkatli bakınca, Edu'ya uzanan koldaki mavilik görünüyor. Gece vakti post atmanın yan etkileri diyelim.

Retro 69

17


17 Mayıs kutlaması sayın. Çook eskilerden Taffarel.

Pinto


Sızalı bayağı olmuştu aslında. Ama emin değildik -doğal olarak. Artı -ben dahil- çoğu kişi, 'bu tip çubuklu Barça'ya yapmazlar' demiştik. Denemedir falan filan. Ama öyle değilmiş. Yakın zamanda da birkaç resmi sızmıştı, bu kez de emin olduk. Resimlerin alayına şuradan ve şuradan bakabilirsiniz.



Böyle marjinal bir çubukluya, yukarıda yazdığım gibi "gelmez" dememe rağmen, sıcak bakıyordum. Hani böyle denemelere çok sövmem ben. Fakat, çubuklar çok ince, bu büyük bir sorun. İlaveten de, kollarda çubuk yok. Bu da pek Barça usulu değil. Bu 2 detay, -benim açımdan- formayı 'kötü' olarak nitelendirmeye yeter. Dahası da var.



Çubuklu sızdığı dönem, gelecek sezon deplasman formasının da siyah olacağı duyulmuştu. Ardından onun resmi de sızmıştı. O da doğruymuş. Diğeri gibi fotoğrafları olmadığı için, hala umudum var benim, oyuncularla falan tanıtırken başka bi'şey çıkabilir diye. Bu karar da yanlış. Şundan:Barcelona forması zaten 'koyu' olarak adlandırılabilecek bir tonda. O yüzden de 2. forma hemen hemen her zaman (daha) açık renk olur.


Evet, siyah da bordo-mavi çubukludan daha koyu, ama kaç kez lazım olur ki? Olsa olsa 3. forma olur. Ki kaç senedir, 3. formalar da önceki sezonun away forması olarak seçiliyor, yani o da açık renk oluyor. Bu sezonki turkuazın gelecek sezon da 3. forma olacağını göz önünde bulunduracak olursak, turkuazı seneye de sık sık görebiliriz maçlarda.

Retro 68