Ramos


Lotto bu sezon bazı formalarda logoyu daha uygun şekilde kullanıyor. Mesela yukardaki fotoyu temel alırsak, o klasik kırmızı kare içindeki logo, şu Gençler formasını bozmaz. Ama Rize'ninkini bozar. Biraz geç kalınmış bir karar belki, ama hiç olmamasından iyidir.

Nerden Nereye 184



Bu meşhur 2005 Ş. Ligi finaliyle alakalı 3-4 post var gibi. Oradan gideceğiz bir süre.

Genç



(...)

Buna bir örnek olarak, Uzan'ın tuttuğu ve bir dönem üyesi olduğu takım olan Galatasaray ile arasındaki "sorunlu" iş ilişkisini gösterebiliriz. Star Tv'nin 1992 yılında, yıllık 800 bin dolarlık bir yayın hakları sözleşmesi yaptığı Galatasaray'ın Werder Bremen ile ile oynadığı ve Star Tv'den yayınlanan müsabakaya Show Tv reklamı taşıyan formalarla çıkması üzerine yaşanan gerginlik sonucu Uzan, Galatasaray'a yapacağı ödemeleri durdurmuştur. O dönemde Galatasaray'ın genel sekreteri olan Mehmet Cansun, tüm üyelerin ve başkan Alp Yalman'ın hazır bulunduğu bir toplantıda, Uzan'ı arayarak sorunu çözmeye çalışmıştır. Ancak Cem Uzan "öfkelidir", ve tüm yönetim kurulu üyelerinin de diafondan dinlediği konuşmayı şu sözlerle noktalar: "Ben sizin o maymun suratlı başkanınız orada olduğu müddetçe beş kuruş ödemem. Ama istifa etsin, söz veriyorum, 40 milyarlık çek yazacağım ve hemen göndereceğim. İstifa ettiğini ve bir daha dönmeyeceğini basına açıklasın, hemen vereyim."*

Galatasaray ile olan sorunlu ilişkisi devam ederken Uzan, İstanbulspor'u satın almıştır. 1993-1994 sezonunda takımı çalıştıracak olan teknik direktör Adnan Dinçer'in bu noktada söyledikleri, Uzan'ın hem kişilik, hem de liderlik özelliklerini anlamak açısından önemlidir. Dinçer, Uzan'ın bir görüşmelerinde kendisine söylediklerini şöyle aktarmaktadır: "Benim hayatta iki tane hedefim var. Biri Berlusconi gibi olmak ve başbakanlık mertebesine erişmek. İkincisi de takımın Milan gibi olmasını sağlamak."**

(...)

*: Cansun, Galatasaray'ın forma reklamı için Show Tv ile anlaşmadan önce başkan Alp Yalman'ın Uzan'a "Erol Aksoy (Show'un o dönemki sahibi) 75 bin dolar verdi. Bu parayı sen ver, Star reklamı ile çıkalım maça" şeklinde haber gönderdiğini, ancak Uzan'ın buna yanaşmadığını aktarmaktadır. Cansun ayrıca maç esnasında, kendi kanalından bir anlamda Show Tv'nin reklamını yapıyor gözüktüğü için, Uzan'ın yayın odasına talimat verip oyuncuların önden görüntüsünün verilmemesini istediğine ilişkin  duyumlardan da bahsetmektedir. Uzan'ın 40 milyarlık teklifinin o dönem için yaklaşık 4 milyon dolara tekabül ettiğini belirten Cansun, Yalman'ın bu para karşılığında istifa etmeyi kabul ettiğini, ama yönetici Oğuz Emregün'ün "Kimse Galatasaray Başkanı'na maymun suratlı diyemez. Bu iş bitmiştir" diyerek itiraz ettiğini ve nihayetinden önce Show Tv ile yeni bir anlaşma yapıldığını, ardından da Uzan'ın kulüpten ihraç edildiğini anlatmıştır.
Uzan daha sonra, Faruk Süren döneminde Galatasaray'a yeniden üye olmuş ve Telsim ile Galatasaray arasında bir forma reklamı anlaşması da yapılmıştır.

**: Dinçer, başka ilginç detaylar da vermektedir. Örneğin, Tanju Çolak'ın Fenerbahçe'den transfer edilmesini istediğinde, Cem Uzan'ın buna karşı çıktığını söyler. Uzan'ın gerekçesi, yukarıda bahsettiğimiz karakter yapısını anlamak için kritiktir. Uzan, "zamanında verdiği bir davete katılmadığı için" Tanju'yu almayacağını söylese de, Dinçer'in sürekli ısrarı ve takımın aldığı başarılı sonuçlar üzerine Tanju'nun transferini kabul eder. Uzan'ın İstanbulspor'u Milan yapmak konusundaki isteği, bu örnekte onun kişisel kızgınlığına baskın gelse de, o yine de "öfkeli bir adam"dır. Bir maçtan sonra soyunma odasına gelerek Dinçer'i tebrik eden Alp Yalman ile ilgili olarak Uzan, Dinçer'e "O adamı niye odana aldın? (...) O adamın elini bile sıkmayacaksın" der.

(Şirket Ve Parti, H. Bahadır Türk, sf. 244-245)