Catch


Yeni formalara bakınırken, Nacional'in 2012 iç saha formasını gördüm. Tasarımında filan hiç değilim. Armalarının üstüne, yıldız yerine konan kupalar çok hoşuma gitti. Ki bu şekli, önceden 90'ların başındaki Milan formalarından biliyorum. Önceden oradan görüp hastası olmuştum.

Formadaki bu ufak kupalar, Nacional'in 71, 80 ve 88'te kazandığı Libertadores Kupalarını simgeliyor. Aşağıdaki de, 90-91 Milan iç saha. Göründüğü kadarıyla, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda giyilmiş bu forma. Önceki sezonun iç saha formasında da var bu kupa arması, aynı şekilde. Kupa 1'i kazanan takımın, sonraki sezon her zamanki gibi, arması yerine o kupayı koyması, gayet orijinal bir fikir. Genelleyemem tabii, ama "futbol formaları tarihi"nde benim en çok hoşuma giden manzaralardan biri şu. Nacional de klasik Libertadores yıldızlarını armanın üstüne kürekle atan takımların aksine, bunlarla birlikte farklılık yaratmış.



Ki ufak bir arama sonucunda, (en az) son 3-4 formalarında bu kupaların bulunduğunu görüyoruz armanın üstünde. Kulübün fikridir muhtemelen. Ne güzel.

Retro 192

Franny


Boris Diaw benim ligde en sevdiğim oyunculardan biri. En büyük sebebi de çok yönlülüğü. Suns'taki ilk sezonunda ne haltlar yediğini, o haltlar sayesinde de MIP ödülünü aldığını hatırlarsınız. Ki o dönem Spurs-Suns rekabeti de doruk noktasında olduğundan, bol bol izleyip, daha da sevmiştim. 1-2 gün önce Charlotte'la buyout konusunda anlaştığı haberleri gelmişti. Sonrasında da Spurs ile anlaşabileceği filan. 2 saat kadar önce de Woj abimizin attığı tivite bakılırsa, dayıyla anlaşmışız. Harika abi, harika. Eskisi gibi 5 pozisyonda da oynayamaz, ama gerek de yok. 4-5, ve belki bazen 3 numarada büyük katkı yapacaktır.

R-Jeff gitti, Kaptan Jack (geri) geldi. Şimdi Diaw. Bir de Patrick Mills'le imzaladık, mecburen emekli olan T.J Ford'un yerine. Daha farklı bi takım olacağız. Geçen sezondan daha ileri gideceğimizi düşünüyordum. Bu son gelişmelerle birlikte daha da iddialı hale geldik. Son 3-4 sezondur hep "artık Duncan yaşlanıyor, son bir şans" muhabbetleri dönüyor. Bu sezon şu malzemeyle son vurgunu yapsak, Timmy de kontrat bitiyorken güzel bıraksa. Ne kadan hoş olur la. Nasılsa yine hesaba katılmıyoruz.

Retro 191

Kayıkçı


Derek Fisher, Thunder'la imzalamış. Camianın şu anki durumunu göze alıp susuyorum. Belki bir gün birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz anlardan birinde Fisher çıkıp maç kazandıracak bize. Belki Westbrook'u adam edecek. Belki Scott Brooks'a ''hoop bilader'' çekecek... Ama işte o güne kadar Fisher, evet sen Balıkçı gözüme gözükme... Zırvalamayı bir kenara bırakırsak takıma tecrübe kazandırma anlamında iyi bir hamle oldu. Saha içinde öyle ''wohoa'' dedirtecek bir performans beklemiyor kimse ondan. Kenarda dursun yeter. Arada sırada da çıkıp 6 sayı, 5 asist yaparsa ne ala. Ancak Maynor'ın boşluğunu doldurur mu dersen, pas derim bu soruya ben de.


Bi' haber de Texas dolaylarından verelim. Bruce Bowen'ın formasını emekli etmeye karar vermiş Spurs yönetimi. Çok klas olmuş bu. Severdim Bowen'ı. NBA'in en iyi dış savunmacılarından biriydi. Formasının salonda asılı olduğunu görmek hoş olacak benim için. Tekmelerini unutmayacağız reyiz! :(

Vefa Küçük


"Başçavuşunn seyir defteri" tadında bir post geliyor hacı. Garip bir şey farkettim geçenki Çelsi maçında. Onu paylaşacağım. Bu sezona kadar, Fernando Torres'in formasını giydiği takımların (kulüp ya da milli takım) iç saha formasında hep bir "kırmızı" olmuş. Tamamı, bir kısmı ya da ufak bir yeri. Ama kırmızı hep var.


Eğer işler değişmeyip, Liverpool'da devam etse, kıllar kadayıf olmadan da Atletico'ya döndüğünü düşünelim, -ki böyle bir kariyer seyri mümkündü bir dönem gerçekten- o zaman kırmızılar içinde bir futbol yaşamı geçirmiş olurdu.


Ama bu sezon, Chelsea'nin 3. bir rengin dahil olmadığı iç saha forması giymesi, seriyi bozdu. Gerçekten çok enteresan Güntekin.

Retro 190

Bilader



Bu dörtlü kartlardan daha önce 1-2 kez daha koymuştum. Şık mallar. Hem de şu karttaki forma parçaları güzel detay. Aslında serisini mi yapsak acaba... Neyse. Richard Jefferson da bulunduğuna göre, 08-09 sezonundan bu kart. "Veterans" yazısı kıllandırdı biraz esasında. Çünkü, mesela o sezon Charlie-V'nin 4. sezonu. Yani bildiğimiz manada, veteran demek için biraz daha yaşlı olması gerekmez mi? Ya da bizim kullanımımızda mı bir sorun var acaba?

Görüldüğü gibi o sezon eldeki malzeme iyi, ama Play-Off yapamamışlardı. Zaten sonra da Redd'in sakatlıkları, Jefferson gitti filan. Jennings dönemi başlangıcı. Ersan dönüyor. Aha şimdi de Monta geldi. Uzun lazım. Gooden'la olmaz o işler hacım.

Edit: Baran'dan bir uyarı geldi "veteran" konusu hakkında. Dedi ki, "abi herifler afyon esnafı gibi muhafazakar olduğundan, oradaki veteran, "gazi" anlamında kullanılmış olabilir, bir anma vs. yapmış olabilirler". Ben de postu atmadan bakınırken, "gazi" anlamının da olduğunu görmüştüm, fakat oraya gönderme olabileceğine ihtimal vermemiştim. Eklemiş olalım.