Dön


Yeniden döndükten sonra ilk kapak buysa, dergiyi yayınlamasanız daha iyiydi. Hani Türkçe basketbol dergisi yoktu, olmasa da biz hallederdik yani. Bu ne amınakoyym. Koca dergi...

Churchill


Barcelona 01-02 Home.



Crystal Palace 02-03 Home.

Roma 10-11



Aslında Roma'nın yeni sezon formaları hakkında yazacak pek bir şey yoktur genelde. Çünkü Kappa giydikleri sürece çok ufak farklılıklar yansıyor formaya. Bu işlerden pek anlamayan birine gösterin, hepsine aynı der. Ama bu sezonkilerde değinecek noktalar var, değin Mürsel.


İlk olarak, geçen sezon 3. formada, yani siyahta kullanılan 2. logo (kurtbaşlı) bu kez beyaz formada. Bir kademe yükselmiş yani. Bu 2. logo meselesine GsFormaları'nda değinmiştik, Galatasaray'ın da el atması gerek.


2. Geçen sezon Chelsea home'dan hatırlayacağımız tasarıma benzer kesimler. 3 formada da aynı kesim, ki bu eksi puan. Koca Roma'nın bir sezonda giyeceği 3 forma da aynı kesimse, burada bir sorun var. Renkler sayesinde biraz gölgeleniyor bu durum belki ama, yine de olmaz.


3. 2. ve 3. formaların, kullanılan renkler sebebiyle 01-02 formalarına benzemesi. Yani şu, şu ve şu formalar. Bu anımsatma hoş. Özellikle beyaz ve lacivert olanlara zamanında bayıldığımı hatırlıyorum, ki Kappa'nın genellikle sade/düz şeyler tasarladığını göz önüne alırsak, bu tip rötuşlar elzem. Mesela geçen seneki home formada yaka üçgendi, bu sezon yine yuvarlağa döndüler. Birkaç şey yapabiliyorsun.

İlk resimde görülen düz siyahın kaleci forması olduğunu da belirtelim.

Burkuk


Geçen FSC sitesinde bir takım gördüm. Yabancı bir kulüp. Alt liglerde mücadele ediyor ve Adidas onlara 09-10 sezonu kalıplarından formalar vermiş. Muhtemelen büyük anlaşmaları yok ve Adidas'ın bizim de seçip alabileceğimiz katalogundan seçmişler. Üzüldüm. İçim burkuldu, eve gidip yattım. Okanla konuşurken az önce,bana Gaziantep'in bu sezon giyeceği formalardan bahsetti. Bu sene taze Adidas'a geçti Antep. Girdim baktım, 4 tane forma yapmışlar. Güzel bir de 3rd renk seçmişler. Beyaz formaları da var. Anadolu klasiği bir renkten 2 forma yapmayı da ihmal etmemişler. Herşey normal. Sonra bir baktım, kalıplar geçen sezonun kalıpları, 4'ü birden. Bu takım Süper Lig takımı. Üzüldüm, burkuldum, yatıcam biraz.

Edit: Şortların hepsi 27 numara...

1903



Alttaki resme büyütüp bakın.

Ehere


Bir aşağıdaki postu okumuştur blog izleyicisi. Okumayan da bir bakıversin. Sneijder olmadı, diğerleri büyük iş başarmış oldu. İspanya Milli Takımı'nın iskeletini oluşturan Xavi, Iniesta, Puyol ve Casillas (Aziz Iker yazıda yoktu, sonradan aklıma geldi, ekliyorum) katıldıkları bütün büyük kupaları kazanan oyuncular oldular. Akşam boyu düşündüm, başka kim var böyle diye. Gidiş yolu çok zor değil zaten. Avrupa şamp. ve Dünya Kupası kazanan takımları bul, ordan da Cl kazananları ayır. Şimdiye kadar aklıa gelenler şunlar, yukarıda yazdıklarım hariç:Zidane (ki müşkülpesent de yazmış yorumlarda, teşekkürler), Henry, Deschamps ve Desailly.

Bir de şu tarafı var;Güney Amerikalı oyuncular için Avrupa şamp. gibi bir ihtimal olmadığından, onlarda Copa America'ya bakmak gerekiyor. Oradan bulduklarım da Ronaldinho ve Rivaldo. Romario Cl olmadığı için bu gruba dahil değil. Ronaldo da Cl kazanamadığı için yok. Adamın Kupa Galipleri Kupası var, Uefa Kupası var ama Cl yok. Gel de isyan etme.
Şimdi aklıma geldi, bakıyorum... evet Roberto Carlos da bu grupta. Her şeyi var. Türkiye Süper Kupası da-ehere mehere.

Az adam da yokmuş ha. Tabii bunların çoğu, bu kupaların hepsini hak eden oyuncular. Başka aklına gelen olursa yorum kısmına fırlatıversin.

Hedo Phoenix'te


Türkiye'deki büyük basket bloglarının ağzına veren Lappappa yine haberi ilk veriyor. Toronto Raptors Hedo'yu Leandro Barbosa ve trade exception karşılığında Phoenix'in çöllerine postaladı. Hayırlı olsun. Nash'le coşar artık, 5 falan oynar. uRc'a doğum günü hediyesi.

Hepiciği Birden


Hollanda kupayı alırsa Sneijder'in bir sezon içinde Cl, lig, kupa ve WC kazanan tarihteki ilk oyuncu olcağını biliyoruz. Buna benzer bir ihtimal daha var. Eğer bugün İspanya kupayı alırsa, Puyol, Xavi ve Iniesta kariyerlerinde katıldıkları bütün büyük kupaları/turnuvaları kazanmış olacaklar. Zaten kulüple kazanılacakları 08-09 ve sonrasında hallettiler. Euro 2008 var, şimdi de WC gelirse her şey tam olacak. Bunu yapan kaç kişi var acaba, daha doğrusu "var mı"? Pique abimiz Euro 2008'de takımda olmadığından bu ihalede yok. Aynı şekilde Valdes de.

3 Kalıp


Lazio'nun önümüzdeki sezon giyeceği formalar... 3 formaları var ve bu formaları da 3 farklı kalıptan yapmışlar. Ne var bunda diyeceksiniz, geçen sezon Galatasaray da 3 farklı kalıptan 3 forma çıkartmıştı... Adidas bu konuda abartı bir firma, son yıllarda her sezon 6-7 kalıp çıkartıyor. Ancak diğer firmalar 2-3 kalıp ile -ki 3 bile lüks- bütün bir sezonu idare ediyorlar. Puma da bunlardan biri. Benim Dünya Kupası boyunca saydığım ve oradan gördüğüm kadarıyla Puma toplam 3 farklı kalıp ile bu sezona hazırlanmış (kaleci kalıbı dışında). İşte Lazio'da Puma'nın elindeki bütün kalıpları kullanmış, yani 8 kalıptan 3'ünü seçme lüksü olmamasına rağmen, renklerin de yetmeyeceğini düşünüp kalıplarla çeşit yapmışlar. Bu sebeple kendilerine alkış yollamak lazım. 2006-2007, 2007-2008 sezonu Galatasaray formalarını bir inceleyin derim, o zaman Lazio'nun yaptığı daha kıymetli olur.

Güzel İkili 16