Ehere


Bir aşağıdaki postu okumuştur blog izleyicisi. Okumayan da bir bakıversin. Sneijder olmadı, diğerleri büyük iş başarmış oldu. İspanya Milli Takımı'nın iskeletini oluşturan Xavi, Iniesta, Puyol ve Casillas (Aziz Iker yazıda yoktu, sonradan aklıma geldi, ekliyorum) katıldıkları bütün büyük kupaları kazanan oyuncular oldular. Akşam boyu düşündüm, başka kim var böyle diye. Gidiş yolu çok zor değil zaten. Avrupa şamp. ve Dünya Kupası kazanan takımları bul, ordan da Cl kazananları ayır. Şimdiye kadar aklıa gelenler şunlar, yukarıda yazdıklarım hariç:Zidane (ki müşkülpesent de yazmış yorumlarda, teşekkürler), Henry, Deschamps ve Desailly.

Bir de şu tarafı var;Güney Amerikalı oyuncular için Avrupa şamp. gibi bir ihtimal olmadığından, onlarda Copa America'ya bakmak gerekiyor. Oradan bulduklarım da Ronaldinho ve Rivaldo. Romario Cl olmadığı için bu gruba dahil değil. Ronaldo da Cl kazanamadığı için yok. Adamın Kupa Galipleri Kupası var, Uefa Kupası var ama Cl yok. Gel de isyan etme.
Şimdi aklıma geldi, bakıyorum... evet Roberto Carlos da bu grupta. Her şeyi var. Türkiye Süper Kupası da-ehere mehere.

Az adam da yokmuş ha. Tabii bunların çoğu, bu kupaların hepsini hak eden oyuncular. Başka aklına gelen olursa yorum kısmına fırlatıversin.

10 yorum:

müşkülpesent dedi ki...

What do Thierry Henry, Arjen Robben, Oliver Neuville, Carsten Ramelow, Bernd Schneider & Mark van Bommel all have in common? Quiz

böyle bir soru geldi dün twitterdan cevabını verdi gerçi ama yeniden cevaplamak isteyenler olabilir.

L dedi ki...

allah allah. baya düşünmek gerek bunun için yav.

müşkülpesent dedi ki...

düşün bakalım beyin jimnastiği kulübü :)

müşkülpesent dedi ki...

bahtsız futbolcular bunlar diyim

L dedi ki...

şampiyonlar ligi kazanamayanlar geliyor aklıma, gerçi henry aldı sonra. ama daha geniş bir grup da olabilir. van bommel de aldı barça'da.

müşkülpesent dedi ki...

bu bahtsızların hepsi bir ay arayla iki büyük finali kaybedenler

mayısda şampiyonlar ligi temmuzda dünya kupası finalini aynı sezonda kaybedenler kulübü.

henry 2006
robben, schnieder, van bommel 2010
ramelow, neuville 2002

Selocan dedi ki...

Henry Robben ve Bommel aynı sezonda hem CL'yi hem de WC'yi finalde kaybettiler. Hnery 06 WC'de yaşadı bunu. Herhalde budur. Diğerlerini bilmiyorum, bakmak lazım :)

Selocan dedi ki...

Hea yazmışın..

müşkülpesent dedi ki...

hepsinin kaderi aynı şampiyonlar ligi ve dünya kupasını aynı sezonda art arda kaybetmek

müşkülpesent dedi ki...

schineder de 2002 olcak bu arada leverkusenden onu yanlış yazmışım 2010 diye