Nerden Nereye Ş.Ligi Sıpeşıl


Socceroo


Bugün Dünya Kupası çıkartmalarından aldım abi. Çoklu paketlerden hani, bilirsiniz. Açıyorum paketleri. 2 tanıdık çıktı. Biri Keita. Diğeri ise... Normalde sevinirdim onun çıkmasına ama, bugün olmadı. Dünya Gupası'nda gol atar inşallah, seviniriz. Hatta şöyle köşeye filan taksın, daha bi' seviniriz. Falan.

Ekmek Arası Köfte


Çok direndim fakat, artık bunu yapmak zorundayım. Artık belli bir ünümüz var. Tanınan bir bloguz. Eminim bizi Tnt, Espn ve Abc gibi büyük kanalların yöneticileri takip ediyordur. Buradan onlara sesleniyorum. Gecenin bir vakti veya sabahın erken saatlerinde yayınlanan NBA müsabakalarında, daha doğrusu Los Angeles Lakers denen takımın maçlarında, Kim Kardashian denen bu kadını ekrana getirmeyin. Ülke çapında kimse tehlikenin farkında olmadığından, bu duruma ben el atmak zorunda kaldım. Sevgili üst düzey yöneticiler, bu kadını ekrana her getirdiğinizde, ertesi gün bu kişinin bazı uzuvları aklından çıkmayan gençlerimiz kendilerini ne işe, ne okulda derslere, ne oynadığı oyuna verebiliyor, ne de bakkaldan alacak olduğu abur-cubura odaklanabiliyor. Kan sadece tek yere gidiyor.

Ülke çapında bir kısırdöngüye neden olan bu kadını, olabildiğince ekranlardan uzak tutmanızı diliyoruz bu ülkenin akil blogcuları olarak. Ve tabii ki, bu hususta bir çözüm önerimiz de var. O da şu:Bildiğiniz gibi mevzubahis iki ülke arasında cinsel özgürlükler anlamında büyük fark bulunmakta. Sizin gençleriniz am üstünde göt sikerken, bizimkiler ancak ve ancak sıvazda kalıyor, daha ileri gidemiyor. İsteğimiz, şu meşhur öğrenci değişim programları gibi bir organizasyona imza atıp, hem kültürel etkileşimi sağlamak, hem de bu ülke gençlerinin kafaca rahatlamasını sağlamak. Ne de olsa stratejik ortağız. Aramızda yılların getirdiği bir bağ var. Gelin, şu işi çözelim.

+4


Kulüpler birliğinde dün konuşulan başlıca konulardan biri 6+4'ün getirilmesiymiş. Şimdi bana 6+2'de oldukça saçma gelen bir kuralken, yedek bekleyecek yabancı oyuncu sayısını 2 arttırmanın mantığı nedir anlamıyorum. Büyük takımların yine çuvalla para harcayıp kulübede zaman geçirttiği yabancı sistemini daha da bir geliştirmeyi düşünüyorlar anlaşılan. Gençlerbirliği, Kayseri vs... gibi takımların aldığı yabancıların sezonda 3-4'ü epey sağlam topçular çıkabiliyor, fakat diğerleri rotasyon adamı olup kalıyor bütün sezon. Bu +4 meselesi onların işine gelebilecek bir uygulama. Ancak 3 büyüklerin alacağı yabancılar yedekte, rotasyonda beklemek için fazla lüks kaçacaklardır. Saçma sapan bir kural.

Dün basın toplantısında bu konunun konuşulduğu söylenince +2'nin kaldırılıp direkt 8'e çıkması gündeme gelmiştir diye düşünmüştüm. O sistemin, yani ilk 11'de direkt 8 yabancı oynatabilme hakkının, Türk futbolcuları sıkıntıya, doğal olarak Türk futbolunu sıkıntıya sokacağı söylenir hep. Kısmen katılsam da, Türk futbolcularının saçma sapan yurtiçi transfer değerlerinin bir anda normal seviyelere düşeceğini bildiğim bir uygulama olacak bana göre. Bu sebeple Zimbabwe'den 6 garip yabancı getireceğine, düzgün kaliteli Türk futbolcusunu da transfer edebilecek bütçesi kısıtlı takımlar ve çoğu takımın 8 yabancısı bile olmayacak bana göre. Bu sebeple +4 olayının bizi daha bir sıkıntıya sokacağını düşünüyorum ve oldukça gereksiz buluyorum.

90


Geçen away'i Selo yazmıştı, bu da banaymış demek ki. Büyük fiyasko olmakla beraber, buram buram 90'lar kokmakta. Çok ilginç. Daha büyük logo filan. 2 sene üstüste Inter gibi bir takımın vasat formalar giymesi kötü.
"Bence güzel yeaa" yorumlarını da bekliyorum. Baş tacı onlar.

Güzel İkili 12

Ejder


İnter'in gelecek sezon giyeceği away forması bu olacakmış. 2010lu yıllar için ekstra nostaljik bir havası var. Ejderha figürü falan.,, Bunlar eskilerde yapılan denemeler. O zamanlar pek tutmamıştı, ama bu formanın tutacağından eminim. Çünkü forma kültürü çok gelişti 90'lardan bu yana, bu tarz marjinal formalar ilgi görmeye başladı. Ben formayı sevmesine sevdim, güzel bir forma da, fazla nostaljik olmuş. Barcelona'yı elemenin, çifte kupa kazanmanın gazına gelen Jose mi tasarladı bunu diyeceğim, ama bu forma çok önceden hazırlanmıştır.

Oki








Ekstra enteresan ve imaj sever bir abimizdir. Son resim favorim.