Macheda



Uzun zamandan sonra ilk post'um böyle olsun istemezdim ama, sıcak sıcak aktarmalıyım buraya. Çok feci. Sanırım artık "evrensel" bir Hasan Kabze'miz var:Federico Macheda.
Kendisi geçen hafta Aston Villa maçında skor 2-2'yken 90+'da golü bulup çok kritik 3 puanı getirdi takımına, hem de kariyerinin ilk maçında. Henüz 91 doğumlu. 91 neslinin en göze çarpan 3. oyuncusu diyebilirim, en azından bizim gördüklerimizden.
Ve Macheda az önce biten, deplasmanda oynadıkları Sunderland maçında yine sonradan girerek (henüz 2. maçı!) attığı golle 3 puanı getirdi. Hem de Manutd bu maça 3 forvetle başlamıştı.

Daha az önce Sivas-Antalya maçını izlemiştim. Bütün futbol zevkim, hevesim kaçmıştı. Ama bu çocuk gibileri daha izlemeden, o futbol sevgisini, heyecanını yine yerine getirebiliyorlar. Tabii ister istemez Solskjaer'le karşılaştırılacak bu eleman ama, ben Solskjaer'in ilk 2 maçında 6 puan getirdiğini sanmıyorum. Umarız eleman, patladığı gibi devam eder. Ferguson, sen hocaysan Bülent Uygun ne ha?

Avrupa Bizim Isimiz


Tar Heels- NCAA- Notlar- Hilmi


Not not gidelim, uzun zamandır yapmamıştık:

-March Madness final günüydü bugün. North Carolina Tar Heels, turnuva favorilerinden Louisville ve UConn'u yenen, yılın sürprizi konumundaki Michigan State Spartans'la karşılaştı. Maç Detroit'te, Detroit Michigan'da, State finalde. Doğal olarak State taraftarları çoğunlukta. Carolina bir başladı maça, sanki sokak basketbolu... 23-9 öne geçtiler. Orada koptu zaten maç, daha da geri gelmedi. Takımı bu sene sırtlayan Tyler Hansbrough, bugün 8 top çalmayla final rekoru kıran orkestra şefi Ty Lawson ve keskin şutör Danny Green gibi tecrübeli oyuncuları büyük ihtimalle seneye NBA'de göreceğiz. Lawson sağlam guard olacak ama Hansbrough biraz daha kas yapmazsa ikinci Laettner vak'ası. 89-72 Tar Heels.

- Bu sezon ilk kez bir Galatasaray maçını kaçırdım. Pazartesi gününe koyarlarsa maçı, 11,ooo kilometre uzakta doğal olarak saat sabah 10 oluyor, insanın dersi oluyor, gitmeyecek olsa mezun olamayacak oluyor, kaçıyor. Baroş'un golü takdire şâyan, son dakikalarda okuduklarım "iyi ki izlememişim, bu kadar yeter, kalp krizi geçirirdim" dedirtiyor. Şöyle top oynayan bir takım olmamalıydı Galatasaray. Her maç son dakika krizleri.

-Roberto Carlos Acun'a çıkmış, fena batırmış.

- Heat bu arada 15 galibiyetlik sezondan sonra play-off yaptı. Şükürler olsun.

-Spurs'te Manu Bilibili sezonu kapatmış, yazık. Zaten seneye filan da rebuilding...

- Batuhan terbiyesizlik yapmış tamam da, bu tür şeyleri çoğu futbolcu yapıyor İstanbul'dan Anadolu'ya giden. Rıdvan Dilmen açıklamasa biraz zor bulurdu Es-Es yönetimi.

Son olarak;

-Hilmi nerdesin oğlum, gelince gözüme gözükme...