Ağa


Beşiktaş'ın kırmızı formalarının neden bu kadar güzel olduğunu umarım bir gün anlayabiliriz. Futbol takımındaki aşırı orandaki kullanımı bir kenara bırakalım. Beşiktaş erkek basketbol takımı, 2 haftadır kırmızı formalarla sahada yer alıyor. Önce dışarıdaki Antalya Büyükşehir, sonra da içerideki Aliağa maçında kırmızı formayı giydiler. Bunun futbol takımının kırmızı formasından esinlenerek yapıldığını düşünmek en basit yol. Ve belki de doğru yol.


Sezon başında ortada kırmızı forma yoktu basketbol takımı için. Futbol takımının tam tersi yani; onlar ilk olarak kırmızı formayı halka sunmuştu ve sonrasında da şöyle manzaralar ortaya çıkmıştı. Basketbol kırmızısı, ilk kez Kalde ile yapılan anlaşmanın açıklandığı toplantıda görülmüştü. Ardından da birkaç ay kayıptı, ta ki 2 hafta önceki Antalya Büyükşehir maçına kadar.

Basketbol için 3. forma her zaman ekstra konumunda oluyor. Çünkü desenli forma pek olmadığından, üçüncüye başvurma gereği kalmıyor. Büyük çoğunluğu formaların, düz, tek renk. NBA'de de bunun pazarlama amaçlı/odaklı kullanıldığını zaten ilgililer biliyor. Burada pazarlama kısmı pek işler değil, malum -ki satışta değil şu anda kırmızı forma, hatta hiçbiri değil. Ama arada giyilebilir işte, "çeşit" olur. Bu sezon için düşünürsek de, futbol takımının kırmızısı ile bağ kurmak açısından güzel bir tablo tabii.


Benim hatırlamam zor olacağından, Beşiktaşlı arkadaşlara sordum: Daha önce basketbol şubesinde kırmızı forma giymemişler gibi duruyor. Hatırlayan/bilen varsa eğer, bir dürterse sevinirim. Yani görünüşe bakılırsa, takım tarihinde de bir ilk oldu böylece bu forma.

Amca


Habertürk'ten maç sonrası iki caps. Güzel kafalar. Bayağı güzel.


Jenerik 15


CIP


Yine bir görsel hikaye postu. Bu sabah oynanan Philadelphia - Brooklyn maçı. İlk dakikadan son dakikaya kadar rahat götürdü maçı Nets. Hatta tüm sezon boyunca oynanan en kolay maç. Sonuç iki taraf için de pek bir değişiklik yaratmayacağından serdi herkes. Brooklyn benchi süre aldı, bir de Reggie ayılaştı.

Maçta bir ara top benchin arkasındaki seyircilere doğru gitti, adamın birinin kafa çarptı. Sonra da görseldeki hikaye işte. Bizim oğlan pek bir mutlu bu aralar. Zibidi ya. eheh.

Pizza Party


NBA'de forma-ürün satışlarıyla ilgili bazı veriler açıklandı. Brooklyn, tarihi sıçrama yapmış.

Geçen sezonki durum buydu:


Bu sezon inanılmaz bir sıçrama var. Franchise tarihinin rekoru kırıldı. Toplam satışta 4. sıraya kadar yükseldi Nets. Önünde Knicks, Heat, Lakers var. Ayrıca Deron Williams, en çok forması satılan 6. oyuncu oldu. İlk 5 sırasıyla: Melo, Lebron, Durant, Kobe, Rose.

ps: bu sezon rose forması alacağıma nate robinson alırdım. mal mısınız a.k?

Retro 268


Nerden Nereye 112



















"Zanetti ile bir ömür..." diye girsem mi, klişe olsun. Inter'e gelişinden itibaren, her sezondan bir maç önü ya da sezon başı poster fotoları. İlk sezondan bulamadım, onun yerine (muhtemelen) imza töreninden bir fotoğraf koydum, mazur görün.

Yalvaç Abi


Iman Shumpert reklam işinin bokunu çıkarmış.