Horus


Kampüste AT var. (Benden teğmenime ufak bir hediye)

Vezüv



Başka spor dallarına var mı ilginiz?

Futbol. Çocukluğumda, ilk gençliğimde çok futbol oynardım ama çok kötü bir futbolcuydum: Ayağıma gelince bir şut patlatırdım, bazıları isabetli olurdu. Ben tiyatroda, "Keşanlı Ali Destanı"nda oynarken, oyuncularla Edebiyatçılar Birliği, maç yaptık. Ben tiyatrodaydım ama edebiyatçıların takımında oynadım. Orhan Kemal'di bizim kaptan. Keşanlıların kaptanı da Haldun Taner. Maçın hakemi de Halit Kıvanç'tı. Bayağı formalar mormalar... 5-3 yendik biz. Beş golün üçünü ben attım, benimle bir hafta tiyatroda konuşmadılar.

Orhan Kemal'den iyi kaptan olurmuş...
 
Penaltıdan bir gol attı, kaleciyi sağa yatırdı, soldan... Canavar gibi.


(Roll 45. sayı, Ülkü Tamer ile yapılan "blind-test"ten. Foto şuradan)

Retro 300


Su


-Selamın Aleyküm. Okurken bir yandan da bunu bulmaya çalışın. Hadi birini ben söyleyeyim, bizim Abdul-Jabbar. Bir tanesi de yakın tarihten, Avustralya vatandaşı. Diğer ikisi biraz zor ama eheh.

-Ersan İlyasova'nın Melo savunması haaaaaaarikaydı. Yani özellikle ilk yarıda ve biraz da üçüncü çeyrekte. İlk yarıda Melo yanılmıyorsam 4 isabetle 11 sayı buldu, 3'ü Ersan kenardayken geldi bu isabetlerin. Ersan sahadayken ve Melo'yu savunuyorken 1/6 olması lazım. Artı top kayıpları ve iki tane de hücum faul. Burası çok önemli çünkü bu iki hücum faul Melo'nun ikinci ve üçüncü faulleriydi ve devreyi erken kapamak zorunda kaldı. Uzun kollarıyla ve akıllı savunmasıyla çok rahatsız etti Ersan. İkinci yarıda işler biraz daha kaosa döndü, Melo'nun savunmacısı sürekli değişti. Tabii kendisi ilginç bir form düzeyinde bu ara. Ne kadar iyi savunulursa savunulsun bir şekilde sayı üretiyor. Nefes alabilmeye vakti olduğu her an sayı bulmayı başardı. Maçı da 13/25 ile 36 sayıyla bitirdi. Yine de Ersan harika savundu. Galibiyette önemli bir nokta.

-Bu Nate Wolters kim abi? Herhangi bir D-League oyun kurucusundan neyi daha iyi yapıyor? Ben bazen bu NBA'in dinamiklerini anlamıyorum amk.


-Giannis Antetokounmpo'nun okunuşu. Kendisi de bu yazıyı yazayazıyorken şöyle bir tweet attı.






-Antetokounmpo demişken (diyebilmişken), ailesi ilk defa Yunanistan'dan gelip bir maçını izlemiş çocuğun. Anne, baba ve kardeşlerden ikisi. Maçta da çok eğlendiler. Kameralar sürekli onları çekti. Giannis'in takip smacı esnasında Bucks sahibi Herb Kohl'la fotoğraf çekilmekle meşguldüler. Brandon Knight'ın maç kazandıran şutunda havalara uçtular. Sadece çocuk değil aile toptan Greek Freak, inanılmaz keyifliler ya.

-Ligin en kötü giyinen koçu açık ara Larry Drew. Bir dakika McHale? Yok yok Drew.

-Knight'ın üçlüğünden sonra 1.4 saniye kalmış, Bucks üç sayıyla önde. Knicks spikerleri faul yapılma olasılığından bahsediyorlar. Ben bu olaya çok takığım. Faul yapmayacaksın arkadaşım. Bunun NBA'de yazılı olmayan bir kural olması gerekir. Son dönemde çok sık görüyoruz böyle anlarda gelen faulleri. Drew de faul yaptırmadı oyuncularına, ki gayet güzel savundular. Ya hadi 1.4 saniye kala faul yapsan da anlarım, bunu da kabul ediyorum. Avrupa basketbolunda öyle şeyler oluyor ki adam 3 sayıyla önde 15 saniye kala faul yapıyor ya. 2/2'den sonra geride olan takımın yaptığı faulde adamın 0/2 atıp son hücumda da sayı yiyip kaybetmesini istiyorum. Basketbolu bu kadar aklınızla oynamaya çalışmayın kardeşim yürek oyunu bu.

-Bu adamlar n'aaapıyorlar? (Videoları ben yükledim, saygııııııııııııı) (Bu arada Sanders acayip bir smaç vurmadı, veya Melo'yu falan bloklamadı. Sadece altıncı faulunü alıp oyun dışı kaldı.)

-NBA'in ayarlarıyla oynanmasından nefret ediyorum. Ne demek kardeşim basket attıktan sonra topa dokunamamak ya. Ben coast to coast gelip Sanders'ın üstünden smaç vurucam, o adrenalinle topu alıp Sanders'ın suratına savurunca teknik alacam? Başlarım öyle kurala. Tabii surata savurmaca yok ama ben o anlar için top oynuyorum bu ligde. Hem o topa değmemeye çalışmak da rakip aleyhine oluyor, oyun yine neredeyse eskisiyle aynı süre gecikmiş oluyor. Bunu da burada aradan çıkardım iyi oldu.






 -Milwaukee Bucks her zaman kazanmıyor ama kazandığında kendisini Bucks yapan mallıklardan da vazgeçmiyorlar. (Biri de demiyor ki beyler stop the ball aq)

-"I just didn't want to get in a situation where they either switched or trapped me at the end, so it was just better to go one-on-one at that point. It's happened a couple of times in late-game situations where I called a screen and they either switched it or trapped it, and it put our team in a bad situation. I remembered that, and I think that's why the play was successful tonight." Brandon Knight. Kyrie gamsızının ve DeAndre apaçisinin dabıl-penetreyşınından sonra bu çocuğun iyi oynadığını ve bir şeyler başardığını görmek beni mutlu ediyor. Aynı zamanda aklını kullandığını hissettirmesi de.


-Cevaplarla veda edelim. Bucks 1. sıra seçimi Kent Benson'ın lige adım attığının 2. dakikasında bir başka zamanın Bucks 1. sıra seçimi Kareem Abdul-Jabbar'dan yumruk yediğini bilmiyorsanız öğrendiniz. Görmediyseniz de buradan görün.

Nerden Nereye 139





Retro 299