Ne


Ya tabii şimdi "Cesc Arsenal'de o kadan senede 2 kupa aldı, geldi burda biri sembolik 3 kupa aldı vay amınakoyim" demek iş değil. Ben başka bi taraftan örnekleyip söz edeceğim. NBA'de hani efficiency rating muhabbeti var. Maçta işte, oyunda bulunduğun dakikalar içinde yediğin haltlara göre belli bir puan oluyor. 20+ olursa yıldız düzeyi, 25+ olursa all-star vs. Fabregas da (tabii Gamper Kupası'nı bu noktada saymıyoruz) 2 maçta 18 dakika oynayıp 2 kupa kazanarak, ve daha da önemlisi, bu kupaların kazanılmasında (Real maçında 3. golde büyük payı var, dünkü maçta 1 gol) pay sahibi olarak, verimliliğin dibine vurmuş durumda. Acaba NBA'in o efficiency olayını futbola uyarlasak, şu Fabregas örneğinde nasıl bir rakam çıkardı ortaya? Bi' 50 civarı olurdu sanki Güntekin.


Shake That Thing


Bu geçen sezonki Inter formalarından çokça bahsetmiştik. Link veremeyeceğim, çok erindim amınakoyim. Bütün bayrakları sembolleri formaya tıkıştırayım deyince garip görüntüler meydana gelmişti. Ama bir ilerisi de varmış. Ben yeni gördüm. Maçı izlemediğimden sanırım. Geçen sezonun İtalya Kupası finalinden. Palermo ile oynamışlar ve kupayı almışlardı. 5 kupanın ardından züğürt tesellisi. İşte bu maçta formaya o kadar logo-bilmem ne-ıvır zıvırın yanına bir de finallerde giyilen formalarda sık gördüğümüz maç tarihi ve altındaki takım renklerizzzzzz de eklenince iyice karman çorman bi'şeyler olmuş. Hatta reklamın da artık eskisinden daha yukarıda olduğunu hesaba katarsak... Neyse ki bu sezon öyle bi' sıkıntıları yok. Sadece İtalyan bayrağı renklerindeki yuvarlak "şey" bulunacak formada ekstra olarak.


Retro 112



Pierre


Bu sezonki Adidas'ın büyük takımların formalarına uyguladığı altın eklemesinden zaten bahsedecektim, fakat bilinçli bir uygulama mı, yoksa tesadüfi bir olay mı, karar verememiştim. O arada da zaman geçti, kaldı yazı. Ta ki geçenlerde şu resmi görene kadar. Anderlecht'in yeni sezon formalarını doğru-düzgün görmedik ki, bu resme denk gelince "aha bunda da altın var la" dedim.


Adidas'ın normal olarak, her ülkenin büyük futbol kulüplerinden biriyle anlaşması var. Bazılarında direkt "en büyük" ile hatta, mesela Almanya. Ki Bayern ile ilişkisi, diğerleriyle olanlardan çok farklı. Bu sezon o her bir ülkenin anlaşmalı olunan kulüplerinin iç saha ya da deplasman, bir formasında altın detaylara yer vermişler. 5 kulüpte birden görünce, insan bunun belli bir karar gereği olduğuna hükmediyor.




Şahsen forma işlerinde altın rengin kullanılmasına olumlu bakarım. Hele bazı renklerle çok daha güzel uyum sağlar. Kattığı o klasik, saygın hava da cabası. Bayern'in bu yılki iç saha formasında detay rengi olarak beyaz yerine altını seçmişler, çoğu kişinin yadırgayacağı bir görünüm ortaya çıkmış böylece.



Bu 5 takımdan üçünde iç saha, birinde deplasman forması, birinde de 3. formada kullanmayı tercih etmişler altın rengi. Bir de ek olarak Marsilya'nın beyaz formada logoyu altın yapmışlar. Ama öbürlerinin yanında daha ufak bi kullanım.




Marsilya'daki gibi, Real Madrid'in de ilk 2 formasında altın kullanılmış. Away forma olan siyahta da kollardaki 3 çizgi vs altın.

Hanzo


Bi' kere postun etiketlerine bak amınakoyim. Oradan sıçmaya başlıyoruz... Hani blogda bi seri var, Güzel İkili diye. Aha bu da Boktan İkili. Zaten anasını satıyım yol geçen hanı gibi oldu adamların tesisler. Bi' Justin Bieber denen ergen gelir, bi' bu hanzo gelir. Tamam Nike falan da, gelme abi. Gelme. NBA işlerinde yeteri kadar bulaşıyorsun bize, burdan çıkma bari. Hadi bizimkiler tamam, bi kere gelir, sonra gider. Ya Liverpoollu arkadaşlar ne yapsın? Herif hisse aldı lan kulüpten. Piiiiii.


Intensity


Muhtemelen 00-01 sezonundan bu resim. Hatta o sezonun sonlarına doğru çekilmiş. Çünkü Juwan Howard o ara geliyor Dallas'a, ve de bu formayı en son o sezon giydiler. Nash-Finley-Dirk zaten uzun süre Big 3 muhabbetlerinde bulundular, ama sonuç gelmedi. Finley bizimkilerle, Dirk de büyük sıkıntılardan sonra bambaşka bir kadroyla yüzüğe uzandı. Nash ise maalesef... Ve olacak gibi de değil bundan sonra. Ayrıca Cuban da hiç değişmemiş lan.


Retro 111


Evet -bilmeyen varsa- kendisi David'in babası.

Arne


Riise'nin 3 sezon sonra İngiltere'ye dönüşünde ilginç bir nokta var. Riise geçen sezon Roma'da giydiği (kaç kez giydi orasını bilemeyiz) beyaz formanın hemen hemen aynısını, bu sezon Fulham'da içsaha forması olarak giyecek.


Muhtemelen kendisi de bunu farkedince "noluyoruz lan?" demiştir. Bu da iki takımın da farklı klasmanlarda olmasından kaynaklanıyor.