Okay Karacan Döndü


Yeni F1 sezonu bu haftasonu başlıyor. Bir sürü yenilik, puan sistemi değişecekti değişmedi vırttı zırttı, Trt 1'in yayınları alması, yarışların canlı yayınlanacağının bile kesin olmaması, kalite nasıl olacak vs. Hiçbiri artık umrumda değil. Yarışları Okay Karacan, Serhan Acar ile birlikte sunacak. Hem de yerinden!! Bugün bundan daha güzel haber olmaz sanırım.

Yeni

İspanya'nın yeni forması, malumunuz. Görmüşsünüzdür her yerde. Benim anlamadığım, nasıl sevmezler bu formayı... Kimi okusam "sıç üstüne otur" kıvamında, yermiş formayı.
Konfederasyon Kupası için yapılmış sanırım, bizim maçta da giyselerdi keşke, gözümüz gönlümüz açılırdı. Karşısında da bizim turkuaz, oh.

Emre Aşık


Önümüzde son Avrupa şampiyonu ile oynayacağımız 2 çok kritik maç var. Servet ve Emre Güngör sakat; Toraman, kadroda bile yok;Zan, o da sakat-ne zaman değil ki?. Onlar haricinde kim var? Sivas'lı Sedat, Eren Güngör ve İbrahim Kaş. Hiçbirimiz bu üçünden birini bile oynatmaz.
Şu anda stoperde oynaması kesin olan tek oyuncu var. O da hiçbir zaman ne Gs'de ne de Milli takım'da 11 için düşünülmemesine rağmen, sırası geldiğinde aslanlar gibi oynayan, bir gün bile sesini çıkartmayan Emre Aşık. Hakan Balta duruma göre, sol veya ortada oynayacak.

Sanırım Emre Aşık için rahatça Türk futbol tarihi'nin en "underrated" oyuncusu diyebiliriz.

Nostalcik


Önümüzdeki sezonun olası Manutd formaları. Biz bayıldık. Özellikle kırmızıya. Giyerler-giymezler o ayrı ama, çok güzel formalar, o kesin.

"Adam Olun Lan"

Shaq


Shaq'ın son icraatini gördünüz mü? Hemen izleyin. Yahoo'da var, Youtube'da da bulunur. Çaylakları gencoları filan alıp bowling oynuyor. O gidince Nba'de nasıl eğlence olacak, merak ediyorum.

Alfonso, Raul Ve Ben


Geçen futbol bloglarında geziniyorum, Lambuja'da böyle "Nerden nereye" tadında birkaç foto vardı, Casillas, Güiza, Raul filan. Bariz belli tabii hepsinde zamanla yüze gelen bir olgunluk, görmüş-geçirmişlik var. O toyluk silinip gidiyor yüzden, belki hafiften kırışıklıklar vs.
Benim esas dikkatimi çeken ise, Raul'ün şu eski halinde kolunda olan bilekliklerdi. Futbolcuda bileklik gördüm mü, aklıma tek bir kişi gelir:Alfonso Perez.

Küçüklüğümde, ergenlik dönemimde en sevdiğim futbolculardan biriydi Alfonso. Sempatik ve sahici gelirdi bana. Yetenekli bir golcüydü de aynı zamanda. Taktığı aksesuarlar da hoşuma gitmeye başladı ona hayran oldukça. Kolyeler, bileklikler vs. O zaman da şimdiki gibi değildi sanırım, 3-4 bileklikle filan sahada salınırdı, çok net hatırlıyorum. Kısacası bileklik tutkumun sebebi bu adamdır. Kendisini de Barça'ya gelince daha bir sevmiştim o dönem.
Sanırım 2000'den sonra filan, bu hususta yasaklar mı ne geldi, bir maçta net hatırlıyorum, 4. hakem Alfonso'yu kolundaki bileklikleri çıkartması konusunda uyardı. Başladı bu çıkartmaya. Ulan bitmiyor. Kaç tane varsa artık. Baktı hakem sabah olacak mevzu bitene kadar, maç filan kalmayacak, hadi dedi olanlar da kalsın artık. Eminim futbolcu giriş-çıkışları konusunda en ilginç anektodlardan biridir bu.

Bu resmi (en üstteki) görünce önce şaşırdım. Ardından aklıma Alfonso geldi, Raul ile o dönem aynı takımda olup olmayacaklarını düşündüm, emin olamadım. Ufak bir araştırmadan sonra bir sezon Real Madrid'de birlikte oynadıklarını öğrendim-94-95 sezonu. Artık Raul'e bu zevki aşılayan Alfonso muydu, ondan görüp de mi taktı, bilinmez. Anlayabildiğim kadarıyla bu resim, o sezondan. Yani 94-95'den. İhtimal artıyor yani.
Gerçekten böyleyse eğer, hoşuma gidecek bir ayrıntı olur, daha fazlası olur mu, bilemem.

Belki de o dönemde modadır. Sadece benim yanılgımdır bu söylediklerim. Olmasa iyi olur tabii.

Dahası, işe futbol açısından bakacak olursak, Raul'un Alfonso'ya yönelik hayranlığı filan var mıydı, ben bilmiyorum, bilen varsa yorum kısmına yazıversin.

Yorumsuz

Büyük Kaptan


Bana bir daha kimse Bülent Korkmaz'ın Gs efsanesi olduğunu söyleyemez ve savunamaz. Kendisi Gs tarihinin en büyük rezaletidir. Tırnaklarıyla gelmişmiş. Evet, anlıyorum. Bu adam mı 1-2 yıl içinde Avrupa kupası kazandıracak?
Yoruma "hemen de sonuca bakıp adama sövme" yazan olursa, ev adresini bulur gelir döverim.