KARA


Bugünkü Galatasaray Formaları başlığımızı esas tezgah olan Lappappa'ya yazıyoruz (Ana gemi). Patron 2 günlüğüne dükkanı emanet etmiş, biz de üzmüşüz onu. Hem gönül alma, hem de 2 blog işini tek seferde halletme açısından böyle uygun gördüm.

Galatasaray dün akşam tarihinde pek de rastlamadığımız bir kombinasyon ile sahaya çıktı. Tabi ki yine rakip beyaz forma, beyaz şort, beyaz çorap ile geldiği için ev sahibi takım formasını değiştirmek zorunda kaldı (!) Bu sene kendi sahamızda lig maçlarında henüz parçalı altına, beyaz şort-kırmızı çorap giyemedik (doğru kombinasyon). Anadolu takımları umursamamaya, biz de uyarmamaya devam ediyoruz. Bu hafta 7. hafta oldu (+ 1 kupa).

Yalnız artık Galatasaray'ın da canı sıkılmış olacak ki, değişik kombinasyonlar deneyip duruyor parçalısının altına. Geçen; siyah şort,çorap giydi, bu hafta ise daha da bir saçmaladı. Parçalı altına kırmızı şort-siyah çorap... Aslında böyle kombinasyonları severiz, fakat iç sahada kabul edilemez tabi ki.



Peki Galatasaray bu kombinasyonu geçmişte kullandı mı? Çok saçma ki evet. Galatasaray 1908 ve 1950 yılları arasında parçalı formasının altına siyah çorap giyerdi zaman zaman. Beyaz şort ile kombinlerdi genellikle. Ancak çok nadir de olsa bu dönemde kırmızı şortunun altına siyah çorap giydiği de oluyormuş. Elimizde bu örneğe uygun tek fotoğraf var, o da olmasa belki bilemeyecektik (tahmin edebilirdik gerçi). Fotoğrafa göre 1940 ile 50'li yıllar arasında bu kombinasyon kullanılmış. Eşref Aykaç ve Salim Şatıroğlu bu fotoğrafta yer alan futbolcularımız.

Son 2 senedir değişik şeyler görüyoruz, kombinasyonlar hoşumuza gidiyor. Fakat bunları deplasmanda yapmalıyız, iç sahada olmaz bu işler. Rakip öyle gelmiyorsa, gerekiyorsa kendi şortumuz ve/veya çorabımızı giydirmeliyiz. Diretmeliyiz... Eşgüdüm toplantıları ne boka yarıyor? Kulüp daha önlem almasın, akıllanmadılar 8 maçtır. Millet kafasına göre geliyor.

PS: Teğmenim özür dilerim.

El-I Kol 15



Triplere bak amına koyim.

Retro-Spurs 12