Bjk Yeni




Zaten bir sürü kişi yorumluyor, ben de diğer tarafta yorumlarda yazdım biraz üstüne ama, madem açtığımızdan beri burda forma üstüne yoğunlaştık, bunlar hakkında da 2 lakırdı etmeliyiz. Hem özel bir sebepten bu formaları farklı bir merakla bekliyordum.
Bir kere çubukluya bakınca ilk akla gelen son Newcastle forması. İster istemez yani. Ve güzel forma. Basit denebilir, bilinmedik veya alışık olmadık bir tercih yok. Geçen sene az giyilen çubukludan sonra, bu daha fazla tercih edilecektir sanırım.
Beyaz, düz beyazın yerini alıyor gördüğümüz kadarıyla. İkinci bir beyaz değil yani. Ortadaki desenler hoş. Kırmızı detayı daha da güzel yapıyor tabii. O açıdan bir 07-08 home-beyaz havası yok değil. Bu forma siyah şortla giyilebilir sezon içinde. Malum, Bjk'nin esas forması hangisi dersek, çoğu kişi siyah şort-beyaz forma diyebilir. İlerde göreceğiz.
Üçüncüde de ister istemez bir yabancı takım çağrışımı var:Marsilya. E benziyor yani geçen sezonkine. Bir nokta çok hoşuma gitti bu formada, siyah parçaların rengi sabit kalırken, gri beyaza doğru açılıyor. Birkaç sene önceki geçişli renkli formaları anımsattı bana bu detay. Bir de eski bir Bjk formasına benziyor bu üçüncü. 90'ların ortasında. Göğüs kısmında bu tip şekiller vardı. Hatta o tasarımın kırmızılı versiyonu vardı ki, şahaneydi. Maalesef net ortamlarında resmini bulamadım. Bulsam hemen yapıştıracağım bloga.
Bu forma kötü değil, belki millet Marsilya çağrışımı sebepli sövecek ama, o kadar kötü değil;farklı. Fakat bir husus var ki, bu formaya olumsuz gözle bakmaya sebep olabilir:ben Beşiktaş'ın Adidas ile anlaşmasından sonra, yeni sezon tasarımlarında bir kırmızı bekliyordum. O yüzdendi işte bu kreasyonu dikkatle beklemem. Çıkarmadılar. Ama bir yerde sonradan 4. bir forma, kırmızı formanın çıkma ihtimalinin olduğunu okudum. Bu çok güzel olur. Adamlarda fıstık gibi 3. renk var, kullanmıyorlar.

Çok kötü formalar değil ama, şu hani hep söylediğimiz, bir takımın 1. formasının renkleriyle başka formasının olmaması gerektiği gerçeği, 2 ve 3. formaları gereksiz kılıyor bir nevi. Kırmızı olsa belki o kadar göze batmaz. Ama bu takım kaç senedir sadece 2 renkte 4-5 forma çıkarıp duruyor. Saçmalık ötesi.
Hadi bir beyaz, bir de çubuklu yaptın diyelim. Ki Bjk'nin esas iki home forması budur. Eyvallah. Ya diğerleri?

Hemen Biraz Sonra Edit:Ekşi sağolsun, beyazın da benzeri varmış:Udinese. Nah şu forma.

Wassup Man 2

Hangi?

Önce:
Sonra:
Görünüşe bakılırsa Boca'nın da bizdekine benzer bir sorunu var. Renkler koyulaşıyor zamanla. Acaba köklere dönüş mü, yoksa sonradan bir koyulaştırma hareketi mi var. Bunlardan hangisi gerçek Boca renkleri? Ekşi'de yazmıyoruz ki ich'e bi' mesaj atıp soralım hemen.

Edit:Bu internet dünyası çok garip hacı. Bir bağlantıyla ich geldi, bilgilendirdi gitti. İşin aslını öğrenmek isteyen yorum bölümüne girsin.

0-0-10


Geçenlerde şöyle bir şey bulmuştum. Hakkını veriyor adamlar. Santa Cruz ve Tevez'in ardından Adebayor'u da aldılar. Defans için de bizim mahalleden arkadaşları çağıracakmış şeyh.

Ot

Medyanın bazı konular hakkında zerre bilgisi olmaması böyle gudik şeylere yol açıyor işte:50 cent konser sırasında izleyicilere "Ot içen var mı?" diye sormuş.
...
Gerçekten çok şaşırdım ben. Yani yıllardır rap müzikle içiçe olan biri olarak, ilk kez bir rapçinin, özellikle Abd'li bir rapçinin, böyle bir konuyla anılmasına denk geliyorum. İnsanların günahını almayın arkadaş. Ne otu motu ya...

Bir de şu cümleye dikkat:"Konsere gelen izleyicilerin çoğunun rap müziğin ruhuna uygun olarak şapka ve kolyeler kullanması dikkat çekerken...". İşte bu cümleleri yazanlar, hala "Ceza grubu" yazabilen medya mensupları. Adam kaç senedir piyasada, hala grup olarak biliyorlar adamı. Rap kültüründeki "mahlas" adetinden zerre haberleri yok. Olmaz da bu gidişle. Heh dur, al işte:50 cent'in solisti Curtis Jackson'ın...".

Elemanlar yarım saat geç çıkmış. Yuhalamalar olmuş ufaktan. Yarım saat çok iyi bile valla. Bu adamlar 2 saat geç çıksa ben normal karşılarım. Ama bilmekle alakalı tabii. Ordakilerin yarısının raple alakası yoktur, yarısı da cellodur muhtemelen. Arada samimi 20 kişi vardıysa rap kültürü için iyi haber.Aslında gidebilip de sonra burda derinlemesine analiz yapmak vardı ya, olmadı işte.

Durum

Kocaeli-Gebze-Eskihisar'dan selamlar.
İnternetsizlikten kavrulduğumuz şu günlerde birkaç izlenimi bu sevgili internet cafeden yazmak istiyorum.
Ülkedeki türbanlı kadın sayısı yediye filan katlanmış, insanın canını sıkıyor. Dar kafalılık da zaten fazlaydı, had safhaya çıkmış.
Bir anektod vereyim hemen. Dedem hacıdır benim, ama sizle küfreden, tavla oynayan, karıya kıza laf eden hacılardan, Lappapzade de bilir. Adam dün camiiye gidiyor, bir laf dolaşıyor. Hacı'nın torunu buraya gelmiş, camiiye gelmiyor. Bizimki basmış kalayı gelmiş işte, gelmek zorunda mı diye. Gece de komşu bağırıyor dışarıdan, "müziiiiiiiiiiiiiii gapaaaat" diye. Meğersem ezan okunuyormuş. Lan ben nereden bileyim ezan okunuyor, iyice kafir yaptılar ki bu konuda da kendimce hassasımdır, din konusunda filan. Adamı zıvanadan çıkarıyorlar.
Görüşürüz efem.

Rock Festz


Akçay'da ikamet eden biri olarak, son dönemi hep bir festival karmaşasıyla geçirdik. Olacak mı olmayacak mı, olmayacaksa neden olmayacak, burda yine olacak mı, kim yapacak o zaman, kimler gelecek vs.

Az çok belli oldu her şey yakın zamanda. "Zeytinli Rock Fest" olarak bildiğimiz organizasyon, yani Poem'in yaptığı festival, Foça'da gerçekleşecek. İngiliz Burnu denen bir yerde. Yine işte deniz-müzik-tatil kombinasyonunu elde tutacaklar. Öbür türlü rağbet azalır zaten.
Orda kadro daha iyi tabii. Her sene devam eden kadro kalitesi yükselişi, bu sene de var. Yabancı grup sayısı 2, ve bunlardan biri Epica. Epica ulan Epica. Epica'nın geldiği sene festival buradan gidiyor. Böyle aşkın ızdırabını... Allahtan yine çok uzak değil de, gitme ihtimalimiz var. Ama düşünsene, evimden kalkıp 15 dk yürüyüp gitmek var, bir de yolculuk filan. Neyse artık.
Diğer yabancı grup da Lordi. Herhalde bu 2 grubun adı, gelecek kişi sayısını etkileyecektir. Yerli kalitesi de bayağı iyi. Mesela buraya hiç gelmeyen Çilekeş, Teoman ve Duman bu sene var. Ama Hayko yok. Sanırım o Rock'n Coke'dan sonra hiç çıkmayacak albüme kadar.
Şöyle bir güzellik yapmış organizasyon yetkilileri. Geçen sene de yapmışlardı, ilk günü Headbang Day olarak belirlemişler ve Pentagram-Lordi-Epica o güne sıralanmış. Öncesinde de Çilekeş var. Yani tam manasıyla bana demişler ki, "abi sen buraya geleceksen ilk gün gel, sonra hiç kastırma, gerek yok". Bu yani. Son gün biraz zayıf kalmış, haftasonu gelecek olanlar için biraz kötü bu. Yani en değerliler ilk güne toplanmış neredeyse toptan. Genel olarak söylüyorum tabii ben. Foça'daki 13-14-15-16 ağustos tarihlerinde yapılacak.

O tarafın öyle olacağı bir süreden beri belliydi de, burada yapılacak olan festivalde ben zayıf isimler bekliyordum nispeten. Ahalinin geneli için öyledir belki ama, benim için bayağı değerli olacak burdaki festival sanırım. Tabii diğer tarafla kıyaslanmaz ama, öyle beklenmedik isimler geliyor ki, bayağı şaşırdım. Önce önemlileri sayalım bir baştan:Demir Demirkan, Aylin Aslım, Haluk Levent, Malt, Redd, Direc-t, Zardanadam, 110, Deja-Vu, Dorian.
Şöyle bir durum var, eğer ayrışma olmayıp, Poem'in yaptığı organizasyon kalsaydı burda, bu isimlerin birçoğu gelmeeycekti. O açıdan ben ve bu festivale gelecekler olan şanslı bir açıdan. Yer açıldı bir nevi yani bu isimlere. Ben bu kadarını da beklemiyordum. Helal valla.
Burada benim açımdan çok önemli ve bir o kadar da beklenmedik 4 isim var, onlar şunlar:Dorian, Direc-t, Redd ve Deja-vu. Bu gruplar zaten daha önceki festivallere gelmemişlerdi, ve de ondan da bağımsız olarak hiç beklemiyordum. Festival programına baktığımda geçenlerde, delirdim. Bu 4 grubu burda izleyebilmek benim için büyük şans. Hele de Redd ve Dorian. Kalite sıralamasına bakınca aslında Redd'in Foça kanadında olması gerekiyür ama, oluyor böyle şeyler işte. Olsun zaten çaktırmayın.

İsim sorunu var gibi ama, şimdiye kadar 2 taraf da bildiği gibi yapıyor. İsim hakkını Poem'in aldığını düşünüyoruz biz, öbür türlü afişe koyamazlardı "Zeytinli Rock Fest" ibaresini. E burası da aynı isimle ortada yine. Kavga gürültü çıkacak gibi ama, bakalım.

Bu 2 festivalin tarihleri birbirini takip ediyor. Zeytinli'deki festival 6-7-8-9 ağustos, Foça'daki ise 13-14-15-16 ağustos'ta. Yani diğer şehirlerden gelecek olan rock ehli, sıraya bağlayıp 2 organizasyona da gidebilir. Çok da güzel olur.
Bu sene Hayko'suz geçecek ama, yapacak bir şey yok. Diğer ekstraların keyfini çıkarmak gerek.
Ulan bir de Sakin'i getireydiniz ne vardı sanki...

Ha bir de şu var:bir şekilde elime geçti Foça'daki mevzunun afişleri (konsepttir belki bilmiyorum, ama olsun), abi Epica'yı en tepeye koyacaklarına, 2. sıraya koymuşlar. Onun üstünde Mor ve ötesi, Teoman filan... Rezilliğe bak.

Son olarak:Foça'daki org. için www.zeytinlirockfest.com dan bilgi alabilirsiniz, Zeytinli'deki için bir şey diyemeyeceğim, siteye girmiştim, adresi kaybettim. Bulunca eklerim.

Arenbi

Az önce Messenger'ı açtım. Plus eklentisi sebepli mi nedir, sağ altta "Bugün" zımbırtısı çıkıyor. O belirdi gene. Orda bir yerde, cümleye gel:"R&B'nin kralı İstanbul'da". Kral da 50 cent.
Dün gece kalearkası'nda bir post vardı, "arabesk ile popu karıştırmayın" kabilinden. Aynı o hesap. Bunca senedir bu adamı dinleriz, meğer rap yapmıyormuş, vay bea.

40


-Hacı kırk yıllık kamyoncuyum, böyle kasa görmedim...

Çok matrak ya, normalde Sarkozy'den bekleriz öyle değil mi? Ama yakalanan farklı kişi. Herif şu "Oh yeah man" videosundaki Ceza'nın gülüşü gibi bıyık altı sırıtmış. Duvara asmalık resim vallaha. En garibi de, kız 16 yaşında mı neymiş. Brezilya işte...

Edit:Yukarda da tahmin ettiğimiz gibi, esas fail Sarkozy'miş. Obama kızı kolluyormuş düşmesin diye.