"Lass"

Bir saniye, bir saniye. Chelsea'deyken sağ bek oynamak istemediği için Arsenal'e giden bu değil miydi? Real'de sesini çıkaramadın ama değil mi? Böyle adamları hiç sevmiyorum, azıcık tutarlı olun arkadaş. Delikanlılığın sadece İngilizlere mi anasını satıyım.

Hamburg Hakkında


Formayla başlayacağım yazıya. Bu ne kadar güzel bir formadır. Ama hani böyle bir takımın 1. forması olacak türden değil, "away kit" olacak bu. 2. formalar arasına dahil edeceksin. Adidas sanırım Hamburg'a özel çalışıyor, diğer formalarına bakmanızı da tavsiye ederim.

Bir devresini izleyebilmeme rağmen, her şey ortadaydı. Dağıttı M.Gladbach Hamburg'u. 65'de 4-1 yaptı, zaten Hamburg'un da geri dönmeye ne takati ne de niyeti vardı. Hazır haftaiçi Uefa maçları varken, Jarolim ve Trochovski'yi de erken çıkardı, kabullendi durumu Jol.
Evet, bizim durumumuz da son 2-3 maç itibariyle iyi değil fakat, şu gördüğüm Hamburg da "iyi" değildi. Gördüklerim beni umutlandırdı ama, Bülent Korkmaz'ın futbol manasında takıma pek bir şey katmadığını ve katamayacağını hesaba katmadığımda, durum eşitleniyor. 24 spiker ve yorumcusunun da dediği gibi, ilk maçta Baros'un olmaması kötü bizim adımıza. Fakat 0-0, hatta 0-1'lik skorlar bize büyük avantaj olacaktır. Hele gol bulursak, iş bayağı kolaylaşacaktır.

Ne olursa olsun, durumları nasıl olursa olsun Olic, Jarolim ve Trochovski çok iyi futbolcular ve kendilerinden her şekilde korktuğumu belirteyim. Olic'i zaten kaptılar, diğerleri de gider bir yerlere.

Pitroipa diye bir adam var Hamburg'da. Böyle Yattaravari bir şey. Yetenekli olduğu bariz, çok seri. Ama bir şeyler eksik. Motive mi olamıyor, doğru mu kullanılmıyor. Ne zaman izlesem hep bir "tökezleme" durumu var. İlerde daha iyi olur inşallah. Ama(n) bize patlamasın diyerek, postu sonlandırıyorum, Hoffenheim maçı var. Bremen'le. En az 7 gol garanti.

Oğuzhan Bahadır

Bazı zamanlar tek bir oyuncunun bir maçın kaderini değiştirdiğini görürüz. Bu oyuncu kaleci olunca, olay çok daha farklı gelişir. Bir de bu oyuncu, doğduğu şehrin takımına karşı bu performansı gösteriyorsa, çok çok farklıdır.
Trabzon forvetlerinin -özellikle Gökhan Ünal- üstün gol kaçırma becerilerinin de büyük payı vardı ama, maçı alan isim Oğuzhan oldu. Hele 45-60 arası, Oğuzhan değil, Buffon filan vardı kalede;bokunu çıkardı.

61 forma numaralı Oğuzhan Bahadır, büyük ihtimalle kariyerinin en iyi maçını çıkardı. Hem de sürekli "köklerine dönünce" başarılı olacaklarını söyleyen Trabzonspor takımına karşı. Al sana kök. Bu adam gelmiş 30 yaşına. Bir kere de olsa bu şekile oynayan futbolcuda, potansiyel var demektir. Ha, bundan sonra kaç kere çıkar ortaya o potansiyel, ayrı. Sen zamanında görüp alsaydın himayene, belki başka bir şey çıkardı ortaya. Böyle ironik noktaları ortaya çıkaran maçlara bayılıyorum.

Tepede 5 takım var, bunlardan ikisi puan kaybetse bu hafta, kardayız sayılır-ki biri kaybetti. Biz nasılsa aldık 3 puanı. Kalan üçünden biri de takılır elbet. Ulan o hallere düştükten sonra bile şampiyonluk şansımız bayağı yüksek, nasıl bir ligdir bu.

Hoarau


Saygıdeğer bir abimizden Hoarau hakkında yazı siparişi aldık. Ben de yazardım bir şeyler ama, işin ehlinden daha yeni bi' yazı okumuşken Hoarau hakkında, benim yazmam olmazdı. O sebepten hem o bahsettiğim abim, hem de diğer Lappappa okurlarını şu linke yönlendiriyorum. Gereken bilgi fazlasıyla edinilecektir.

Neden bu resmi koyduğuma gelirsek, bir zamanlar lepiska gibi saçları vardı Rothen'in, şimdi bu hal ne be dayı? Rothen deyince de aklıma hep 03-04 Monaco gelir, aaah ah.

Hacı Snoop


Birkaç gündür net'e pek vakit ayıramadığımızdan, anca öğrenebildim bu olayı. Snoop müslüman olmuş. Yani iyisi-kötüsünü geçtim de, cidden çok komik, şaşırtıcı ve absürd bir gelişme bu. Ekşi'de dalgasını da geçmişler zaten yeterince. Bazıları da demiş ki, her dönem birileri müslüman olur oralarda, kolpadır bu filan. Haksız sayılmazlar.
Bu konuda topu doğal olarak, Abd muhabirimiz olan Hüseyin Altıkıllı'ya atıyorum. Tabii şimdiye kadar bu olayın bloga yansımaması ayrı rezalet ya, bilemiyorum. 2 satır da olsa yazamadın mı be abi?

Şimdi kendisinden bu olayı doğrulamasını ve detayları yazmasını istiyoruz.

Tabii abimiz gerçekten "imana geldiyse" bazı (bir tanesi için bkz. resim) "zararlı" alışkanlıklarını ne yapacak, merak ediyorum. Tutup Mekke'de porno çekmeye kalkışmasın da...

Elif Şafak


Ya ama bu kadın... Ama...

Salak


Bizim fantazi lig'de (iyice saldım onu da gerçi) bir eleman bana takas önerisinde bulunmuş. Barbosa'yı önerip, Terry'yi istiyor. Bu ortamlarda bir sürü basketbol'u, Nba'i bilmeyen eleman olduğunu biliyoruz ama, bu kadarı da sanki fazla.
Ulan hödük, Suns hocaya siktiri çekti, eski sisteme döndü. Hızlı oynuyor yine. Barbosa Amazon ormanları'naki kulübesine dönmüş gibi rahat oynuyor, bu adam gelmiş takas etmeye çalışıyor Barbosa'yı. Siktir git ilgilenme basketbolla. Aklına mantığına işediğim adamları ya.

Ben de kabul ettim tabii, ya ne yapsaydım. Bu yazıyı okursa da, bir tarafıma kadar.