Pippo



Inzaghi'yi bu halde yolda görsem tanımam. O zaman da artık bi' iddiayı kaybedip mi kestirdi ne yaptıysa. Zaten sanırım bu saçla dolaştığı bir dönem var, o da kısa. Formalara bakınca ne zaman olduğu da anlaşılıyor.

Nerden Nereye 1


Q




Sen formanı "Ahmet" ile tanıt, Ahmet tutsun sonra bir şekilde takımdan ayrılsın, o sezon o formayı giyemesin. Sakat bi' hadise.

Teodosic


Eurobasket 2009'da hayran bırakmıştı, dün de Efes'i bitirdi. Bu çocuk NBA yapar.

Retro








Kaan Kural da birkaç kez bahsetmişti Cavs'in retro forma deliliğinden. Bir tane daha çıkardılar-en alttaki forma. Geçen Cavs maçında da bunu giydiler, oldu 6. Nasıl olsa ne çıkarsalar alanı var. Da, yakında elde kullanmadık eski tasarım ve renk kalmayacak, esas formaları değiştirecekler herhalde, gidişat onu gösteriyor. Ya da Lebron numarayı değiştirir, nolucak sanki.

Saçlar Gider


Galatasaray taratarları bilir. Bizde son yıllarda bir gelenek var. Altyapıdaki bir oyuncu, A takıma çıkarsa veya A takım idmanında yer alırsa, saçlar toptan kesiliyor takımın abileri tarafından. Az önce de Gstv'de Berkin ve Sinan'ın saç kesim törenleri vardı. İşin ilginci, bu törenin henüz 23'üne basmayan Arda tarafından yürütülmesiydi. Bu kesim işleminin ne kadar etkili olduğu konusunda, önce yukardaki, sonra da aşağıdaki resme bakmanızı öneriyoruz.

Penaltı


Dün Milan-Genoa maçını izliyorum, araştırmacı blogger olarak (!). Genoa attı ilk golü filan, o arada da Osman abi Milan'ın birkaç dk önce penaltı kaçırdığını söyledi, maçın geri kalanında da doğal olarak o pozisyonu göstermedi "İtalyan rejisi". 0-1'in üstüne 5 gol attı Milan, maç da 5-2 bitti. Milan'ın ilk golünde Ambrosini, bariz şekilde kendini atıyordu. Hakem de çok uzak olmamasına rağmen göremedi, verdi penaltıyı.
Az önce de haberlerde maçın özeti verildi. İlk penaltı pozisyonunu izleyebildim. O da aynısı...

Şimdi bunun üstüne birçok şey söylenebilir:Hakemler Milan'ı kolluyor diyebiliriz;Ortada çok büyük hakem hatası var diyebiliriz;O ikinci penaltı verilmese maç böyle gitmezdi de diyebiliriz-ki zor.
Üstünde çokça konuşup, doğru karara varılabilir. Doğru bakış açısı yakalanabilir.
Peki futbolsever adam, hiçbir çıkarı olmadan futbol zevki için bu maçı izleyen adam, Ambrosini hakkında nasıl düşünmeli şimdi?

Hamit

Suspended


Yazık oldu. Buyrun. Artık boş araziye sıkar çokça.

Kosova


Spikerliğe ilk adımınız nasıl oldu?

-Eğitim için gittiğim Amerika'dan döndüğümde, İlker Yasin ve Ercan Taner Show Tv ekibini kuruyordu. Ben de İlker Yasin'in kapısını çaldım. Ercan ağabey ve İlker ağabey beni çapraz ateşe tuttular. Sordukları bütün soruları bilmiştim. "Yarın hemen başla. Saçlarını da kestir." demişlerdi. Amerika'dan döndüğümde saçlarım belime kadardı. "Saçları mı kestireyim yoksa işi boş vereyim mi?" diye çok düşündüm. Az kalsın saçlarım yüzünden kariyerimden oluyordum.

FourFourTwo Ocak 2010 sayısından

1. Bu adamı seviyordum. Artık daha çok seviyorum.
2. Demek ki neymiş, önümüzde bir "boynuz-kulak" örneği var...
3. Bu nasıl bir "memur zihniyeti"dir, saç uzun olunca alamıyor musun işe, devlet dairesi mi bu. Saçı uzun olanlar sanki... Neyse şimdi.
4. Saç kestirme ikileminin ne kadar büyük bir hadise olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. İyi ki kestirmiş tabii. O ayrı.
5. Murat abinin o halde bir resmini bulmak gerek. Artık eve mi gireriz, ofisi mi basarız bilmem.

Güzel Formalar 49


Bu formayı neden şimdiye kadar koymadım bilmiyorum. Müthiş bir away. Boro 07-08.

Predator


Yukarıdaki üstadı tanımayanız yoktur, varsa da ayıp zaten. Gelmiş geçmiş en karizmatik ve yetenekli topçuların başında gelir. Daha da fazla bir şey anlatmaya gerek yok bu adam hakkında. Benim favori top 5'ime girer. Kariyerinin son demlerini onu yaratan Ajax'ta geçirmişti büyük üstad. Geçen sene Kocaelispor'un Davids ve Kluivert'ı alıp şov yapacağı söylentileri çıkmıştı yöneticilerinden. Davids öyle bir takımı hiç duymadım deyince konu kapanmıştı. Kocaelispor da zaten kendi topçularına bile para ödeyemeyip onlar da kapanma noktasına gelmişti. Her neyse konumuz bununla alakasız.


Bir de Drenthe diye bir topçu var 87'li. Şuan Real Madrid'de oynuyor. Sezon sonu gider diye düşünüyorum. Gitmesi gereken Hollandalılar'ın başındayken, en gitmemesi gereken 2 Hollandalı'yı yollayan Perez, bu adama bir sezon daha katlandı. Aslında geldiği zaman oldukça umut vadeden biriydi. Ben bir Real'li olarak oldukça sevinmiştim. Hollanda genç takımında şov yapmıştı, burada da iş yapar diye düşünmüştüm. Ancak bir türlü uyum sağlayamadı Real'de. Hem de Real bir topçu harcama makinesiyken bu adam öyle de harcanmadı. Kendi kendini harcadı. Şans çok verildi, olmadı. 1-2 enteresan maçı var ancak, en pis topçu tipi de bu zaten, 1-2 maç iyi oynayıp bütün sezon yatan tip. Yetenekli mi, en başta öyle gözüküyordu ancak kazmalaştı sonradan. Aynı Sabri gibi. O da ilk çıktığında yetenekliydi ama artık kazma. Hele bir de geçen sene Barça maçında 1'e birde kaçırınca iyice bitti gözümde.

Bu 2 Hollandalı tip olarak birbirine çok benzer. Bütün forumlarda falan yazar bu benzerlik. Taklit mi ediyorsun üstadı falan derler. Bu 2 adamın saç benzerliğinin yanında akrabalıkları da var. Drenthe, üstadın özbeöz yeğeni olur. Ama o adamdan öğrenmesi gereken çok şeyi olduğu da gerçek. Ben açıkçası Drenthe'nin Galatasaray'a gelmesini istemem, ancak Davids'i 36 yaşında olmasına rağmen takımda görmeyi isterim. O parçalı ile 2 hareket yapar, yeter zaten.

Bu arada Davids üstad Predator'e benzemiyorsa ben adam değilim.

Son

"1. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin Commonwealth ile savaşa girdiğini öğrenen Avustralya'ya yerleşmiş göçmen Türkler, Avustralya hükümetine savaş ilan etmiş, ve son Türke kadar çarpışıp ölmüşlerdir." (Monique Fong)

Ferit Edgü, Tüm Ders Notları, yeni ders notları, no 150

Liverpool 10-11 (Muhtemel)



Liverpool'un önümüzdeki sezon giyeceği away ve 3. formalar. Yani büyük ihtimalle. Biliyorsunuz, artık formalar sezon başı değil, önceki sezonun neredeyse ortasında tanıtılıyor. L'Pool 2. yarıda formaları değiştirirse şaşırtıcı olmaz, başarı gelmedi gene, bari forma satıp para kazanalım hesabı.
Neden home'u koymadığıma gelince, bu 2 harika formaya yakışmıyor, o sebepten koymak istemedim buraya. Görmek isteyenler burdan.

Kayıp Formalar-6


Bu formayı ilk kez bu resimde, bu şekilde gördüm dersem anlaşılır sanırım. Üst mavi-alt turuncu şeklinde 97 yılında Türkiye-Hollanda maçında giymişlerdi ama, bu halini hiç görmemiştim.
Şimdi çok genellemiş gibi olmayayım ama, sanki Hollanda'nın 2. formalarında hep bir arkada kalmışlık oluyor. Zaten her kreasyon değişiyor 2. forma. Beyaz mavi ve siyah arasında gidip geliyor. Güzel aslında bu.

Bıyık


Amaral. Rivaldo. Ve de bıyık. O zaman tabii bayağı bonservis vermişler bıyığa...

Kayıp Formalar-5



Bu seri çok ağır-aksak gidiyor farkındayım, ama her taraf da kayıp forma dolu değil ki. Zaten mesela bu, tam kayıp. O kadar ki, bulabildiğim tek resim bu. O derece yani.
Milan 04-05 3rd. Milan'ın bu tip 3. forma denemeleri çok, ama işe yarayanı şimdiye kadar görülmedi. Belki de beyaz forma o kadar çok kabullenilmiş durumda ki, başka bir renk tutmuyor. Öyle olunca da, 3. forma olarak siyahı yapıyorlar, sezon içinde de 4 kez giymiyorlar onu da. Aslında iyi forma ama, Milan'a beyaz harici diğer renkler gitmiyor, daha da gitmez gibi.

JH


Biz abi bırakır diye beklerken, o Chris Kaman'ı potaya sokuyor. Bu NBA çok garip yer arkadaş.

Güzel Formalar 48



Hüseyin bahsetmişti ama, ben de bir gösterip, seriye koymuş olayım. Zaten çok giymiyorlar, resim bulmuşken...

"Bi Kere O Eli İndir"

Panda


Bu adam emekli olduğu gün, yas günü ilan edeceğim ve her yıl o gün siyah giysiler giyerek bu günü unutmayacağım.

Rocky 6





0


Gilbert Arenas'ın Javaris Crittenton'a silah çekmesinin sebebini hepiniz kumar borcu olarak biliyorsunuz. Hayır. Javaris nette bu resmi görmüş ve büyükçe bir kağıda dökülmüş halini soyunma odasına asmış sonra. Gerisini biliyorsunuz.

Daktilo


"Champs-Elysees'de yürüyorum, ter gibi akıyor fikirler zihnimden. Yürürken düşüncelerimi dikte ettirebileceğim bir sekreter bulundurabilecek kadar zengin olmayı isterdim doğrusu, çünkü en iyi düşünceler daktilodan uzakken gelir bana."

Henry Miller, Yengeç Dönencesi

Bardak

Dün de Murat Bardakçı ve taifesi salladı Ekşisözlük'e-İncisözlük yüzünden oldu ama, sebep ayrı mesele. Yine işte "nicklerinin arkasına saklanıyorlar" vs, gırla gitti. Kaç sene orda yazarlık yapmış olan Pelin Batu'dan bir anti-tez, bir savunma bekledim Ekşi açısından;gelmedi, aksine o da veryansın etti. Ayıptır.

Birçok olumlu yönü sayılır, övülür edilir;ben tek örnek vereceğim:thrash metal hakkında (veya başka bir müzik türü olsun) sayfalarca adam gibi tartışma okuyabileceğin tek yer burasıdır arkadaş bu dilde. Daha da örneğe filan gerek yok. 2 tane adam oturmuş, Metallica'nın thrash metal'in kurucusu olan grup olarak sayılmasında, Dave Mustaine'in ne kadar katkısı olup olmadığını tartışıyor. Bu harika bi'şey.