Etli Ekmek


Lil Wayne isimli şebeleğin, kulübümüzün tarihindeki ilk şampiyonluğu kazandığımız maça gelmesi ve bunu kişisel reklamı için kullanması, camiamız için kabul edilemez bir durumdur. Bu yüzden, aradan 1 gün geçmemesine rağmen WNBA yönetimine başvurduk ve kupayı iade etmek istiyoruz. Duruma göre ligden çekilmeyi de düşünüyoruz.

Minnesota Lynx kulübü sahibi Glen Taylor

Met Helvası



Blogda NBA-futbol ilişkisini anlatan çok fotoğraf paylaştık ama, bu en ilginci belki de. İspanya Milli Takım kampından. Lakers formalı Arbeloa, Celtics formalı Albiol ve sırtı dönük olan da çok büyük ihtimalle Ramos-saçlar. Ki 3 Real Madridli'nin bir arada vakit geçirme ihtimali de oldukça fazla. Üstlerine forma giyip kampta oturacak kadar varlarsa, demek ki bayağı ilgililer ve seviyorlar. Hani illa bi' sonuç çıkaracaksak Güntekin.

Not:Fotoğraf için FootbalLove'a teşekkürler.

Retro 126

Kuzu



Şu postta bahsettiğimiz husustan söz etmenin sırası geldi. Eurobasket 2011'de İspanya'nın 1. forması, yani normalde beyaz ağırlıklı ve kırmızı detaylardan oluşan formasında, bu kez kırmızı yoktu. Onun yerine "v" yaka siyah renkte yapılmıştı. Turnuvadan çok az maç izleyebildiğimden, bu formayı da geç gördüm ve çok şaşırdım. Yadırgadım da tabii.

Milli takım formalarında farklı renk kullanma konusu benim hep kafamı karıştırır. Burada da 1-2 postta bahsetmiştik. Mesela Meksika'nın siyah 2. forması var yakın dönemden. Başka birkaç örnek daha;az. Peki bu ne kadar doğru? Bunu aslında başka bir postta, genişçe, örneklerle ve iyice derine girerek yazmalı. Ama şu formayı görünce bu soruyu sormalıyız.

Tepkiler nasıl oldu acaba, bir de. Yani elinde beyaza "katık edebilecek" 3 renk (kırmızı, sarı, mavi) varken, neden siyah? Kulüp takımında sıkıntı çıkmaz çok, ama malum, milli takım konularında daha hassas olunabiliyor. Biz mesela 90'ların sonu ve 2000'lerin başında grili A Milli futbol takımı'na grili formalar giydirmiştik. Kimden çıkmıştıysa?

Neyse, yazıyı, bu postun konusuna uyan yeni bir formayla bitirelim. Yeni Galler deplasman forması. Genelde beyaz ve sarı renk giyerlerdi 2. forma için, bu kez ise kırmızıdan "daha koyu" bir deplasman forması seçmişler.


Retro 125



Evet, çok benziyor.

Cihat Akbel

Hani biz burada Inter'in 2 yıldır yaşadığı logo-arma-amblem vs. bolluğundan söz ediyoruz ya, -tam şu noktada link vermeye üşenmek- bu sorun(?) meğer taa 60'larda varmış.




Forma, 60-61 Juventus çubuklusu. Dayılar o zamana kadar 10 şampiyonluğu çaktığı için, yıldız da var. İlk yıldız onlarda sanırım. Arma yok, İtalya bayrağı üstüne yıldız, yanına da yuvarlak İtalyan bayrağı. Bu dönemde önceki sezonun kupa sahibinin formasında taşıdığı o yuvarlak, o zamanlar belli ki, şampiyonun formasında yer alıyordu. Çünkü 59-60 şampiyonu da Juve.






Ama şu var, neden ikisini de sol tarafa koymuşlar ki? Basit açıklaması, "e akıllarına gelmemiş" şeklinde olabilir, sonuçta o zamanlar kulüp arması bile yok formada. O kısımlar gelişmemiş. Ama yine basitçe, "abi şu yuvarlaklı bayrağı da sağa koyalım bea" diyen birinin çıkmamış olması da ilginç. Ya da çıkmıştır da, "otur lan sen yerine, bi' karışma" diye püskürtülmüş olabilir.

Bu arada alttaki forma, o zamandan değil, sonradan yeniden üretmişler, retro hesabı. İlk resimde tam görünmüyor diye böyle koydum.

Krause


Konu bu sezonki Atletico çubuklusu. Daha doğrusu çubukların arasındaki o ekstra ince çubuklar. Mavi olanlar yani. Daha net resimler buldum, ama sıkıntı çıkardı nedense, yüklenmedi. Bunda da çok net olmasa da seçilebiliyor. Benim hoş bulduğum bir tercih. Bizim siyah katkılı parçalı gibi işte.

Muhtemelen daha önce de örneği yoktur. Modern zaman haltları bunlar.


Bir de Güney Amerika'da (Brezilya?) gözümüze takılan türden çubuklulara benziyor bu forma-yüzde yüz değil tabii, mantıken. Fluminense, Gremio, Santos deplasman...




Futbol dünyasındaki en ilginç forma türlerinden biri bu. Hani öyle ilginç ki, toplamda kaç tane var bilmiyorum ama, 3 tane bile olması fazla geliyor bana.

Retro 124

Poppy


Tesadüfen dedikleri türden, Akşam Cumartesi'de Lig Tv ablalarıyla yapılan röportajı gördüm bu akşam. Böyle 8-9 tane. Zaten son 5 senenin en büyük haber klişelerinden bu, "spor medyasındaki kadın yükselişi" bla bla. Bilmek istemeyenin bile kafasına kazıdılar. Sine, Burcu zaten büyükbaşları, Beyazadam vardı bi' ara, şimdi pek görünmüyor, bi de şu Fıstıkoğlu falan, Berfu Haşıoğlu. Ha bi' de hayatınızda görebileceğiniz en itici tiplerden Ayşin Zeren. Geçen sene Mehmet Ayan'la haftasonu programları vardı, bu sene hiç denk gelmedim, herhalde bitirdiler. Neyse. Bu en tepede (tabii koptuk bayağı) bahsettiğim röportajda şöyle bi' kısım var:

- 'Futbol oynamayan futboldan ne anlar' şeklindeki görüşten bazı erkek futbol yorumcuları bile payını alıyor...
Nazlı Canyurt: Futbol oynamamış ama en iyi teknik direktörler arasına girmiş Mourinho'nun güzel bir sözü var; 'İyi bir jokey olmak için önce at olmak gerekmiyor.'

Muhabbetin tamamı şurada. Hani tamam, "yükseliş" falan da, manzara da bu yani. Onu bilelim.