Digiturk ve TBL

Evet, hayırlı olsun. İhale sonuçlanmış iki yıllığına 13 milyon dolar veren Digitürk Beko Basketbol Ligi'nin yayın haklarını almış. Türk Basketbolu'nun ve Türkiye'de basketbol bilincinin gelişmesine en çok katkıda bulunan kurumdur NTV. Gerek yorumcularıyla, gerek kalitesiyle, basketbol adamlarının bilgisiyle çok büyük katkıda bulunmuştur Doğuş Holding basketbola. Ve şimdi zaten az seyircisi olan lig şifreli yayınlanacak. Show TV ve SKY Türk dedikoduları var ancak bunlar da uyduda şifreye girer sanıyorum. Büyük soru şu. Maçları kim anlatacak? Başında Şansal Büyüka olan bir spor servisi nasıl iş yapacak basketbol yayınlarında? Benim tahminim Murathanoğlu yuvaya döner, yanına da Yiğiter'i verirler. Kaan Kural da SKY Türk'de Euroleague yorumculuğu yapıyordu eskiden, tekrar olursa iyi olur ancak gece saat 4'te maça kalkmayan basketbol seyircisi TBL de olmayınca hepten hasret kalacak Kosova'nın sesine. Yazık.

USA Basketball


Maçları izlerken şaşırıyor insan. 3-0 oldu Amerika. Bu sabah özellikle kalktım, zira maçlar benim yerel saatle sabah 5'te, Yunanistan'la oynayacaklar diye. NBA'de sezon bittikten beri bu kadar yıldız oyuncunun bir arada oynayamayacağı, top kullanma sıkıntısının olacağı, rol adamlarının eksikliği ve uluslararası düzeyde basketbol bilgisi eksikliği olduğu konuşuluyordu. Ancak Amerika o kadar rahat oynuyor ki maçları... Şu ana kadarki üç maçta da 12 oyuncu da forma giydi, box score'a bakıyorsunuz en fazla süre alan oyuncu 22 dakika. Kobe suskun, NBA'deki havası yok; ancak Wade'in tamamen iyileşmiş olduğunu hesaba katarsak çok gerek de yok. Guard rotasyonları tek kelimeyle inanılmaz. Kidd, Paul, Deron. Bir takımın rotasyonunda 3. guardı Deron Williams ise iki dakika durup düşüneceksin birader. Chris Bosh bugün kenardan gelip 18 sayı attı, Wade'in 6 top çalması var ki bunlar oyunu devamlı yavaşlatmaya çalışan Yunanlara karşı Amerika'nın en büyük silahını oluşturdu, fast breakleri.
LeBron'a ayrı bir paragraf. Kardeşim tamam bu adam NBA'de bile fiziğiyle canavar gibi de, olimpiyatlara ya da başka bir uluslararası turnuvaya gelince iyice sırıtıyor. Bir ara bana göre Alper Yılmaz'la beraber (!) Avrupa'nın en iyi savunma yapan guardı olan Diamantidis'le yan yana görüntüye geldi, cümleten ağzımız açık kaldı. Resimdeki smacı da Wade'in bir top çalması sonucu potaya zımbaladı LBJ.
Olay resimdekilerde. Üniversite koçlarının milli takımı çalıştırmasını sevmişimdir her zaman. Daha bir yaratıcı ve daha bir disiplinli oluyorlar. Biraz da zone oynatırlar diye seviyordum aslında, ama K'de öyle bir şey yok tabii. Krediyi bu yukarıdaki üç adama vermek gerekir diye düşünüyorum, bu kadar yıldız dolu bir kadroyu bu kadar güzel harmanladıkları, disipline soktukları ve en önemlisi defans yaptırmayı öğrettikleri, aşıladıkları ve zorunlu kıldıkları için. Amerika altın madalyanın en büyük favorisidir. Cumartesi günü İspanya maçı var, herkes çok sıkı bir maç bekliyor ancak ben en az 15 sayı ABD diyorum, bakalım.

Ahanda LeBron'a Sidekick!

Cavs bugün sonuçlanan 3 takımlı takasta belki de LBJ'den sonraki en iyi hamlesini yaptı. Milwaukee'den Mo Williams'ı kattılar kadrolarına. Milwaukee buna karşılık Oklahoma City'den Luke Ridnour ve Andre Griffin, Oklahoma City ise uçan eleman Desmond Mason'ı kadrosuna kattı. En karlı kim? Cavs.

De Sımart, Koyayım Götüne Tur At

Ulan adamlar maçları alıyor, sonra yurtdışına yayın yok. Yayınlayan sitelere telif istemeler, sonra satmamalar. Ulan adi herifler yapsan bi' üyelik sistemi nete almayacak mıyız? Bak Digitürk'e parayı kırıyor. Yurtiçi ya da dışından herhangi bir şekilde online stream bulan arkadaşlar (sopcast ve justin tv hariç) yorumlardan ulaşırlarsa iyi olur, teşekkürler. Sikmişim telifini.

www.secveseyret.com'dan spor paketi alınıp seyredilebilir arkadaşlar.

Hepi Börtdey


Bugün canımız ciğerimiz, blogumuzun açan gülü Salih Özkafir'in doğum günü. Nice yıllara derken yukarıdaki fotoğrafı kendisine gönderiyoruz.

Güzel Formalar 29

Türkiye A Mili Takımı'nın böyle şık bir forma giydiğine inanamıyorum. Bir ara arkadaştan alıp giymiştim hatta. Çok güzel. O dönem için fazlaydı.

Kayıp Formalar 3


Bildiğiniz gibi, "Berezilya"nın ikinci forması mavi-beyazdır. Ben bu formayı ilk kez görüyorum. Yeşil 2. forma. Az da giyilmiştir zaten.

Güzel Formalar 28

Bu da alttaki forma gibi. Bu tip formalar çok hoşuma gidiyor, nedendir bilmem. Logonun ortada olması da önemli ayrıca.

Güzel Formalar 27


Zaten damalı desen hoşa gidiyor, bir de koltuk altı ve yandan geçen siyah kısım daha da lezzetli hale getiriyor.

Güzel Formalar 26


Biz turkuaz kullanınca olay oluyor. Bak, yıl 96. Gri yapmış adam ikinci formayı. Fıstık gibi de olmuş. Bu formayı da Southgate ile hatırlıyoruz. Malum, penaltılar.

Akıl End Fikir

Evet, korktuğumuz başımıza geldi. Kırmızı forma yok. Onu da bırak, herhangi bir şekilde kırmızı renk bile yok.
4 forma:beyaz, çubuklu, enine siyah-beyaz ve enine siyah-gri.
Çubuklu zaten olacak, o zaman enine niye var? O varsa gri-siyah niye var? Çubuklu varken bir de siyah-gri kalsa olmaz mıydı? Madem bu renklere aşıksınız, niye bir de full siyah yapmadınız?
Böyle salak salak işler. Yorum yapmıyorum bile.

Güzel Formalar 25



Schalke 04'ün geçen sezonki deplasman formalarından biri. Cl'de giydiler genellikle. Çok şık bir forma.
Bu tasarımın en iyi uygulanışı diyebilirim, diğerleri bu kadar olmadı.
İyi ki bu sezon da giyecekler bunu. Gördüğüm en iyi formalardan.

İğrenç Formalar 6

Inter 95-96 deplasman. Allah için bu ne ya...

Güzel Formalar 24

Kendi klasik deplasman forması renklerinde ve geçen sezon kazanılmış Cl'nin de katılımıyla 2 olan Kupa 1 sayısını sembolize eden (bkz. kollardaki yıldızlar) çok şık bir forma. Almak da isterim.
96-98 arası giyildi.
Ayrıca logonun olmayıp, sadece 2 yıldızın olması başka bir şık ayrıntı.

Güzel Formalar 23

Forma değil, efsane.

Pıf

Objektif olmaya çalışıyorum sadece. Anlamayan varsa umrumda değil.
Ergenlik, insanın hayatında geçireceği en berbat evre. Ordan sağ-salim çıktın mı, gerisi kolay.
Gaza gelmemek lazım bir de.
Böyle salak şeyler oluyor, yazasım gelmiyor anasını avradını sikeyim.
En iyi pf de Calvin Booth. Oldu mu.

TRT Şaşırdın, Sabrımızı Taşırdın!...


Ömer Üründül basketbol yorumluyor. Büyük sıçış. Bu memlekette o kadar fazla insan var ki orada olmak isteyen, şu safhalarda bedavaya bile seve seve bu adamdan daha iyi yapabilecek olan. Nedendir bu sevda, bilinmez. Bizde bu fırsat vermeme sevdası olduktan sonra bunun gibi adamlar 2010 Dünya Kupasında da 2022 Dünya Kupasında da yorumculuk yapar. Alttan gelen bizim gibi gençler de başka bir şey tutarız.

Güzel Formalar 22


Aşağıdakine benzer, ama daha orijinal bir forma. Dönemi 95-97. Bu formayı da, Ronaldo ile hatırlıyorum. Malumunuz, bir sezon gelip ortalığın amına koyup gitmişti.
Kappa belki kaç sezondur sadece vücuda yapışık, düz forma yapmakla meşgul ama, zamanında harikalar yaratıyormuş gördüğünüz gibi.

Güzel Formalar 21


93-95 Barça deplasman forması.
Bu formayı da turuncu formada olduğu gibi Koeman ile hatırlıyorum. Çok şık. Zamanının ötesinde.

TD #21


Nba tarihinin en büyük power forveti. İtirazı olan yazsın yoruma. Olmaması gerek ya, o ayrı.