Demeden



(...)
Bu oyunun kuralları aristokratlar tarafından yazıldı ve İngiltere'nin en gözde özel okullarında geliştirildi. Genel bir kurallar bütünü oluşturmaya yönelik tartışmaların ilki 1863 yılında Londra'da bir pub'da yaşandı. Tartışmanın iki tarafı vardı. Bir tarafta çok üst seviyeden olmayan aristokratlar vardı; rakip oyunculara tekme atabilmeyi ve topu elle tutabilmeyi savunuyorlardı. Diğer taraf ise en üst düzey aristokratlardan oluşuyordu; topa elle dokunmamayı ve topun direğin üzerinden değil, altından geçmesi gerektiğini savunuyorlardı. Tartışma birkaç saat sürdü ve sonunda kazanan, üst düzey aristokratlar oldu. Federasyon da o toplantıdan sonra kuruldu.
 Sonuçta bu, başka kimsenin oynayamayacağı bir oyun yaratmak isteyen aristokratlar tarafından icat edilen bir oyun. Dünyanın gördüğü en büyük imparatorluğu yönetenlerin çocuklarıydılar ve işleri zorlaştırmaktan keyif alıyorlardı. Bu da kimsenin oynamayacağı bir oyun yaratmak istemelerine neden oldu; çünkü topu ayakla kontrol edemezsiniz. Topla oynanan diğer bütün oyunlarda , bariz olan şeyi yapar ve topu elinizle ya da sopa gibi bir şeyle kontrol edersiniz. Ama aristokratlar tarafından icat edilen bu oyun, bir şekilde dünyadaki en popüler spor olmayı başardı. Daha az aristokrat olanlar da anlaşmadan mutsuz ayrılıp ragbi'yi icat ettiler.

Socrates'in son sayısından, Rogan Taylor ile yapılan röportajdan. Geneli de tavsiye edilir.

Nerden Nereye "Euro 2016 Özel" 1




(Rafet Bey'e teşekkürler.)

Long


Son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey. Bu vitaminsiz, bu yıkığın kullanılan fotoğrafları arasında, eğer şut halinde olan varsa, bunlar genelde, şut stilini daha nizami gösterir biçimde oluyor. Kasıtlı, ya da kasıtsız.


Malum, kendisinin şut stili pek nizami değil. Bu da oyun tarzı açısından kendisine büyük avantaj sağlıyor. Çünkü alışıldığı gibi iki hareket (kaldırmak ve atmak) içermiyor, tek hareketle yolluyor şutu.

İlaveten, yanındaki adam, "ortağı" da fazla nizami bir stile sahip olunca, arada bununki göze batıyor.


Eğer gerçekten medyadakilerin böyle bir tavrı varsa, bu tip bir müdahale, yazık. Zaten yeterince şişiriyorlar. Şişire şişire de tepemize çıkarttılar iyice.