Retro 214

Kaymakam


Maçı izleme fırsatım olmadı fakat, sıkça pas hatası yapıldığını düşünüyorum. Beşiktaş daha tanıtmadı da, City neden iç saha formasını giymedi acaba.

West Ham United

Iron Maiden'ın kurucusu ve bas gitaristi Steve Harris solo bir albüm çıkaracağını açıkladı. Albümün adı British Lion olacak. Bu albümün çıkacak olması grup içinde bir anlaşmazlık veya soğukluk olduğunu göstermiyor. Aksine, albüm tanıtımı bugün Iron Maiden'ın resmi sitesinde de yayınlandı. Bu albüm Steve Harris'in solo kariyerinin ilk albümü olacak (bundan sonra başka albüm yapar mı bilemiyoruz tabi). Albümün prodüktörlüğünü ise Kevin Shirley yapacak, ki kendisi daha önce Iron Maiden, Journey, Led Zeppelin, Dream Theater, Europe gibi gruplar için de aynı görevi üstlenmişti.

Albümde vokaller Richard Taylor'ın, ne yalan söyleyeyim kim olduğunu ben de pek bilmiyorum, gitar ise David Hawkins'in (espri yapmayalım) olacak. Fotoğrafta 2 kişi daha var, yine kim oldukları hakkında pek bir fikrim yok ama grubu oluşturan kişilerin pek tanınmış olmadıkları açık.

Steve Harris albüm ismiyle ilgili "Britanyalı olmaktan her zaman gurur duydum. Zaten duymamam için de herhangi bir sebep göremiyorum. Bu benim çok önemli bir parçam. Bayrak sallıyor veya vaaz vermeye çalışıyor da değilim, bu hiçbir şekilde politik bir beyan değil. Bu daha çok futbol takımınızı desteklemek gibi, nereden geldiğinizi göstermek. Aynı zamanda bence bu isim albümün sound'una da çok uyuyor." demiş. Tanıtım yazısında şarkılarla ilgili de birkaç tanıtım cümlesi var. Merak eden albümün sitesinden bakabilir. Şarkı isimleri ise şöyle:

1.This Is My God
2.Lost Worlds
3.Karma Killer
4.Us Against The World
5.The Chosen Ones
6.A World Without Heaven
7.Judas
8.Eyes Of The Young
9.These Are The Hands
10.The Lesson

Çok sevdiğim şarkıların yaratıcısı ve dünyanın en iyi basçılarından olan Steve Harris'in albümünün çıkacağı tarih olan 24 Eylül'ü sabırsızlıkla bekliyorum.

Retro 214

Parade


Üç fotoğraftaki formalara da bakın. Dikkatlice. Formalarda çatlaklar var. Çubuklarda, sebebi belirlenemeyen bir biçimde çatlaklar oluşmuş. Hasar-tespit çalışması yapılm-

Forma işi kişisel zevkle alakalı, hep söylediğimiz gibi. Ama benim o konuda bir önceliğim var. Bir formada, sıradanlığa köstek vuran bir detay varsa, o forma benim için güzel formadır. Bu işte, mesela, bir tasarım detayı olur. Farklı renk desteği olur. Farketmez. Burada da zeka pırıltısı var.


Normal şekilde çizilse, sıradan çubuklular haline gelecek bu formalar, o ufak detayla birlikte bambaşka bir görünüme bürünüyor. Orijinal bir iş ortaya çıkıyor. Normalde hani, belli tasarımları çok takım giyince söveriz filan ya, ben bunun için tam tersini söylüyorum. Umarım olabildiğince çok görürüz sahalarda bu ayrıksı tasarımı.


Nerden Nereye 86




Güncelleyelim postu: