Taş

Playoff'lar başlıyor. Hepimize hayırlı olsun öncelikle. Blog kadrosu(nun bir kısmı) artı değerli yorumcu Fritz Fassbender olarak, tahminlerimizi sunalım dedik. Tutturana bir şeyler ayarlarız. "Oklahoma şampiyon olur" diyenleri şimdiden kovdum zaten. İsimler grafiklerin orta-alt kısmında yazıyor, büyütelim lütfen.







(Göktuğ Bey'e görseller için teşekkürler.)

Dolgu


Dün bir şekilde eski (90'lar) dizilere gitti kafam. İzlediğim-izlemediğim, birçoğu hakkında şöyle bir "nostalji turu" attım. O arada Cesur Kuşku'ya da uğradım. Hatırlayananız çıkar. İzlemiş olanınız da. Hangisi aklıma düştüyse, hangisini gördüysem, hemen Ekşi'de başlığına koştum elbet. Cesur Kuşku başlığında şöyle bir entry vardı. Daha o ilk cümle bitmeden seneler öncesine gittim, kafada bambaşka şeyler canlandı.

Bilenleriniz vardır. Fast Break dergisinin bir Michael Jordan özel sayısı vardı (Sayı elimde duruyor hala ama, bulamadım şimdi, bulunca kapağı da çekip koyacağım buraya). Bir şekilde elinizde varsa kıymetini bilin, sahaflarda karşınıza çıkarsa da affetmeyin. Neyse, o sayıda şuna benzer bir cümle vardı, "Michael, basketbol sahasını 'dünyanın merkezi' olarak görürdü" (arattım, bir tek şurada buldum, azıcık aşağı inin, "Lise Yılları" başlığında). Bu cümle o zamandan beri aklımda yer etmiştir. Belki basketbolcu olmadım, hiç o işlerde elim olmadı ama, bu sporu sevmek ve ciddiye almak adına, her zaman bunu aklımda tuttum. Jordan'ın nasıl "böyle" olduğunun da sırlarından biridir bu cümle, bu bakış açısı.

Seneler sonra aynı cümlenin futbol versiyonuna Cesur Kuşku'da denk geldim işte böyle. Belki dizi yayınlandığında da bu paralelliği fark edenler olmuştur. Ki çok muhtemel, yakın dönemler. Ayrıca dizi şu anda Yutub'da falan yok, bir yerlerden bulmak lazım, güzel diziydi.

Retro 305


Memnun



Hep teğmenim formalardan bahsedecek değil. Ben de kendimce bu işe girişmiş bulundum tesadüfen. Dün Fenerbahçe ve Antalyaspor'un sahaya çıkardıkları forma kombinleri sezon başı yine Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan Fenerbahçe-Salzburg maçı kombinlerini andırıyordu. Detaylı inceleyince tabii ki ufak tefek farklılıklar göze çarpıyor (misal bizim şortun sağ diz üstünde MNG Kargo reklamı varken dün, Salzburg maçında yokmuş, veya Antalya ve Salzburg formalarındaki farklılıklara Puma-Adidas kıyasına falan hiç girmiyorum) ama televizyondan izleyince dünkü maç beni her anında sezon başına götürmedi değil.