55


Sabri yine tutturamamış. Resmi sitede defans değil ortasahada oynayan takım arkadaşlarının arasında yerini almış. Aslında tuttursaydı ilginç diye başlık açmamız gerekirdi. Yoksa sağ bek değil mi lan Sabri ?

TT


Lappap Hoca'nın Barcelona Logo'su konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz. NTV Spor başta olmak üzere, birkaç yayın organının Barcelona ile ilgili yazdığı yazılarda veya girilen haberlerde Barça'nın eski logosunun kullanılmasına haklı olarak kıl oluyor. Mesele Barcelona değil tabi, meseleyi anladınız hepiniz. İşini doğru düzgün yapıyorsan, ilgili olduğun konulara hakim olacaksın. Ciddi yapacaksın yani bu işi.

Bizi daha fazla ilgilendiren bir konu var aslında. Türk Telekom Arena Stadı'nın henüz pek çok gazete ve blog daha ne biçim olacağını bilmiyor. Açıyor büyük ihtimalle google images'i, en popüler veya görüntüsü güzel olan resmi bloguna, çok daha önemlisi, bir gazeteye koyuyor.

Bildiğiniz gibi uzun zaman önce TT Arena için bir kaç firma ihaleye çıktı. Teknik meselelerini bilmesem de, ihaleyi batmadan önce Eren Talu ve firması kazanmıştı. Şuan yapılan stadın da şekli şemali Eren Talu ve firmasının tasarladığı şekilde. Adamlar batmış olabilirler, ancak tasarımı koruduk, değişmedi yani. Eren Talu ile birlikte ihaleye -yanlış hatırlamıyorsam- 2 firma daha katılmıştı (3 de olabilir). Bu firmaların da kendi tasarımları vardı. Başka stadlar yani... İçlerinde en ilgi çeken, arma şeklinde yolun olduğu (bkz: yukarı resim) staddı. Ama o stad ve o tasarım Eren Talu'nun ihaleyi almasıyla çöpe gitti. Yapılmayacak yani.

Geçen gün bir gazetede görmüştüm, geçen senelerde çok daha fazlaydı bu gazetelerin sayısı. Hemen hepsi yukarıdaki ilgi çeken resmi TT Arena olarak haberlerinin bir köşesine koyuyorlardı. Bloglar da yapıyor bunu. Galatasaraylı bloglar, hala TT Arena'yı yukarıdaki stad olacak zannediyorlar. Kendi takımının yıllarca beklediğin stadının şeklini şemalini bilmemek ve sitende, blogunda veya gazetedeki bir haberinde alakasız bir resim koymak, benim garibime gidiyor. Aha de gerçeği aşağıdaki...


Dediğim gibi geçen senelerde bu hata çok daha fazlaydı. Artık stad yükselmeye başladı ve projenin resimleri internette çok daha fazla dolaşıyor. Hatalar da azaldı haliyle. Ancak yine rastlayınca, bu sefer yazayım dedim. Kısacası yazının başındaki stad hakikaten çok çok güzel bir stad, ancak bizim stadımız değil. Bunu ısrarla kullanmayalım yazılarımızda.

Bir konu da hala yanlış biliniyor. Galatasaray Seyrantepe'nin bir kısmının isim hakkını aldı ve ismini değiştirdi. Artık resmi kayıtlarda da stadın olduğu kısım Seyrantepe olarak değil, Aslantepe olarak geçiyor. Hala gazetelerde, sitelerde veya bloglarda Seyrantepe diyenler, orada da hata yapıyorlar.

Nerden Nereye 31

Flo





Yanılmıyorsam Lyon ve hatta öncesinde farklı saç stili kasmıyordu Malouda. Hepsi bu değil tabii, ufaktan Epl takip edenler bile farkındadır. Şöyle genel bir "böyleydi-böyle oldu" yapayım dedim. Herif her maç saç değiştiriyor abi, hepsini nasıl bulup koyalım zaten. Ha manyağın biri her maçı takip edip, her saç stilini koyup bi' site açmıştır filan, onu da görürsek paylaşırız zaten.

Fevzi


Bir alttaki postun üstüne Matthias Chevalier, Ordu'nun sarı formasından haberdar etti bizi. Teşekkürlerimi iletiyorum. Mor-beyaz renklere sahip bir takımın sarı deplasman formasına sahip olması harika. Ve de 2. Ligde. İnanılmaz cidden. Bakalım oralardan daha neler çıkacak.

Bayağı da tanıdık sima var ha.

Edit:Yakalar ve kol uçları da mor-beyazmış abi Yakanın arka kısmı mor, ön yüz beyaz olunca ben farkedemedim. Daha da güzelmiş yani forma anlayacağınız. Vay anam vay.

Pala


Ülke edebiyatının sağlam ama çokça ıskalanan kalemlerinden İskender Pala'nın 3. romanı. Yine tarihsel arka plan var, Babil'de Ölüm&İstanbul'da Aşk ve Katre-i Matem'de olduğu gibi. Ki ikisini de şiddetle tavsiye ederim. Bunu artık ne zaman okuruz bilmiyorum ama, bakacağız. Ben tanıtma/duyurma görevimi yapayım da. Kapak neden böyle diye merak edene de açıklayayım, malum, bu resim bizde Yavuz'un olarak bilinir, işte küpe muhabbeti filan. Aynı resim, İran'da da Şah İsmail'in olarak bilinirmiş. Öyle olunca da kapak için böyle bi'şey düşünülmüş, hoş olmuş.
Konu işte Alevilik adına büyük kırılma noktası olan Çaldıran savaşı dönemi. Kitap için İran'a filan da gitmiş Pala. O değil de Albeni Kek diye bi'şey çıkmış oğlum. Bi' an önce yemeli.

Bank Asya Birinci Lig, Birinci Lig Bank Asya

Giyen takım belki 2. ligde ama, forma 1. seviye. Bu sezon memleketteki Profesyonel Liglerin en iyi kreasyona sahip takımı olabilir Karşıyaka.



Beyaz forma bu seneki Juventus deplasman formasının çok benzeri ama, arak olma ihtimali nedir bilmiyorum. Bu tasarım sık kullanılır. Benim vurgulamak istediğim nokta, bu formanın kırmızı şortla giyilmesi. Çorap da yine beyaz. Çok güzel tercihler.