Nerden Nereye 135








Retro 294


Nazilli


Fotonun ufak halini görünce "Aha gene Bazemore şaklabanlık peşinde" demiştim gayet peşin hükümlü şekilde. Ama meğer Nedovic'miş. Beyaz (hele de Avrupalı) arkadaşları böyle manzaralar içinde görünce duygulanıyorum yemin ediyorum.

Marquee


Çok ilginç bir nokta var. Hatırlarsınız, zamanında İBB Süper Lig'e çıktığında Lescon giyiyordu. O hani Fener'i turkuaz forma giymiş halde yenmişlerdi de, sezon sonuna dek giymediler bir daha falan. Şimdi seneler sonra tekrar 1. Lig'deler ve onları yeniden Lescon'larla görüyoruz. Sanki "ee hacı, biz zamanında buradan ayrılırken üstümüzde Lescon vardı, madem geri döndük yine Lescon olacak..." der gibi.


Lescon'a döndüler ve onları artık sadece "dümdüz ve tek renk" formalarla izlemiyoruz. Kombinasyon yine yok sayılır gerçi. Ama en azından renkler birbirleriyle kullanılmış, bazı tasarımlar denenmiş. Süper Lig'de yer aldıkları 6 sezon boyunca, neredeyse HEP dümdüz formalar giydiler. Bembeyaz. Masmavi. Tupturuncu. "Öeh" dedirtecek kadar vardı.

Şu lacivert bayağı hoş mesela. Armanın ortada olması, renklerin uyumu falan. 2-3 yıl önceki Nike'ın "Victory"lerini hatırlatmasına rağmen hani.


Sup


City'in 14-15 sezonu forması diyorlar. Bu İngilizler formalara meraklıdır, takarlar kafaya. United'dan çıkma formayı pek hoş karşılamayabilirler.


Nike'ın bu yakalı kalıbının çok varyasyonu var. Aynı forma gibi gözükse de detaylar genelde farklı oluyor. Yakadaki düğme, yakanın genişliği, alta doğru uzunluk farkı vs... ufak detaylar ama bu kalıbın uzunca süre devam etmesini sağlıyor. Benim de en beğendiğim kalıbıdır, City'nin forması da oldukça güzel duruyor. Ama tabi konudan çok sapmazsak malum sebepten umarım değiştirirler bu formayı. (Gerçi neden umuyorsam)

Ayrıca geçen seneki Umbro formalarına benziyor. Az değişiklik istiyor sanki...

Retro-Spurs 13