Nerden Nereye Dünya Basket Şampiyonası Özel 1


Dedeler

Bu sezon başı iki farklı spor dalında 2 takım büyük yıldızları kadrosunda bir araya getirip şampiyonluk arama yolunu tercih etti. Ve:

1. Bu iki takım da ellerindeki tek büyük yıldızın yanına 2 tane daha çok kaliteli oyuncu getirdi. Milan'da Ronnie yanına Ibra ve şebelek Robinho. Heat'te ise Wade yanına 'Bron ve Bosh.

2. İlginçtir 2 takımın da renkleri neredeyse aynı:Siyah-Kırmızı-Beyaz. Bu renk mevzuu bizi komplo aramaya yöneltebilir hacıabi.

3. Birinde elde "dedeler" varken, gelen yıldızlar ne genç ne yaşlı. Birinde ise gelen 2 büyük yıldızı takip eden "dedeler" var. Yani dedeler her yerde. Kaçış yok.

4. Fakat ikisini de bekleyen büyük bir tehlike var:Egosal problemler. Heat'e alımlardan sonra hep salladık, gırgır geçtik filan ama, Milan'a sempati duyan biri olarak, Ibrahimovic tamam ama, Robinho hamlesinden hiç hoşnut değilim, eminim başkaları da vardır benim gibi bakan.
Kağıt üstünde iki takımın da belli bir başarıya ulaşması gerek evet, ama şimdi örnek vermeye hiç gerek yok, birçok bu tip proje yalan olmuştur spor dünyasında.

Özellikle zaman geçtikçe Heat'te bu ego sorununun çok baş ağrıtacağını düşünüyorum. Aslında buna Heat uzmanı yazarımız el atsa daha iyi olur ama.

Misimovic


Dünya Şampiyonası başladı. 3. günü de bitti. Yok yok, analiz filan gelmeyecek. O başka arkadaşların işi. Gayet de güzel yazıyorlar, okuyoruz. Ellerine sağlık. Bizim işimiz başka şeyler.
İlk gün müydü, bir öncesi mi bilmiyorum. Lamar Odom adamının, eşi Khloe'yu da buraya getirdiğini öğrendim. Tabii "getirdiği" diyorum ama, kafileye dahil değildir yani.

Şimdi bu Khloe kim, Kim Kardashian'ın kardeşi. Yani o ulu şahsiyetin öz kardeşi, en yakınlarından biri. O vakit soru geliyor:Khloe deseydi ki "abloş bak Törki'de ortam süpermiş, gel takılalım". Kim de buralara gelip, bir Abd maçı öncesinde Abdi İpekçi'den içeri girseydi... Neler olurdu biliyor musunuz? Bir kere o maç oynanmazdı. Çünkü ablanın malum uzuv kafadan bütün bakışları kendine çekeceğinden, ne maç öncesi ısınma şutları atılırdı, ne de koç taktik verirken bir allahın kulu koça ve taktik dahtasına bakardı. İsmail Şenol ve yorumcu artık kimse o da Kim'e odaklanacağından, maç oynansa bile yayın olmazdı. Bir de maçın Abd maçı olduğu ve takımın alayının nigger olduğunu düşününce...

Bundan sonra bir Dünya Şampiyonası daha düzenlememiz 50 yılı bulur. O zamana da abla karta kaçar. Bu fırsatı değerlendirmeliydik. Yazık oldu...

Çok üç nokta kullandım ama gerekliydi aga.

Güzel İkili 19

Dilenci


Evet, biz de artık onlar gibiyiz. Bizim ne eksiğimiz var ulan? Biz de duyum aldık, yazıyoruz. Sikerler. Gittik bizim dayıya maçtan sonra. Oturdum rahat rahat tavuğumu götürüyorum. Ayran filan. Hop mesaj. "Abi Misi geldi" (bu da pisi pisi der gibi neyse amnakoyym). Lan dedim galibiyet üstü pilav gibi açıkladılar mı ne yaptılar, "yok abi" dedi. işte mesele burda başlıyor.

Meğer bu ibnenin amcasının bir arkadaşı altyapıda antrenörmüş. Ordan bilgi gelmiş. Yarın tören varmış filan. Aha biz de yapıştırdık duyumu. "Duyumcu blog". Duyumcu geldi haanım. Öeh.

Şimdi, eğer bu duyum gerçekleşirse, artı rep istiyorum. Olmazsa, çözüm kolay. Benim için sorun yok, gider o arkadaşımı beraber döveriz. Ben sopaları da hazırladım.