Penceresi Cam Cama Spoelstra


Saçlara bak.

Grup B

Benfica-Olympiakos-Hertha Berlin-Metalist Kharkiv. İyi grup çıktı. Ne çok kolay, ne çok kazık. Muhtemel bir Milan-Stuttgart-Portsmouth-Wolfsburg grubundan iyidir.
İç saha-dış saha olayı henüz belli olmadı. O belli olunca daha net bir tahminde bulunabiliriz. Ama şu kesin ki, Gs'ın bu 4 takımı da yenecek gücü var. Yeter ki gereken şeyler yapılsın. Şu sakatlar düzelsin filan.
Olympiakos'la dışarda oynamayalım, Hertha ile de dışarda oynayalım. Bunlar gelirse güzel olur.
Çok kolay grup olunca rehavete kapılıp "lokum gibi grup" çekiyoruz, sonra da yiyoruz arkadan. Güzel oldu bu. Konsantre olurlar hem.

Edit!!: İstediğimiz oldu. Benfica (2. maç) ve Hertha Berlin (son maç) maçları dışarda, Olympiakos (ilk maç) ve Metalist (3. maç) maçları ise ASY'de. Çok iyi fikstür. Dışarıda 2 en çok taraftar baskısı olan sahada oynamayacağız.
İlk 3 maçın 2'sinin evimizde olması da avantaj. 3 maçta işi bitirebiliriz.
Rakiplerden biri Metalist olduğu için, bir çeşit "intikam alma" görevi de bize düştü.

Saygı Duruşu

Şehitler için saygı duruşu var Bursa'da. Saygı duruşu demek sessiz saygı göstergesi demek, tezahürat yapmak, terör örgütü lanetlemek değil, onu 90 dakika boyunca yapabilirsin. Bunları buraya yazdırıyorlar, Allah'ım ya. Saygı duruşu nasıl olur iki haftadır Galatasaray taraftarı gösterdi, feyz alın. Şehitlerimize ağlıyoruz ayrıca.

Dummies

Evet. Zaten "Dummy" de meraklı demek. Ulan adam gibi yazın kitabın ismini, hiç kimse bir şey demez. Böyle yapınca daha fazla tepki toplarsınız. Şu "millet ne yapar-ne der" önkorkusu var ya, daha beter bir halt yok.

Abart


Zlatan Ibrahimovic'in ne kadar hayvani bir adam olduğunu biliyoruz ama, bu yaptığı artık fazla. Bu fazla dediğim olayı ve Inter-Bologna maçının özetini buradan izleyebilirsiniz. Inter de 2 maçtır kazanamıyordu, iyi oldu bu galibiyet Mourinho için.

Sinan Kaloğlu


Eldeki futbolcunun değeri bilinmiyor, basit sebeplerden aşırı eleştiriliyor. Adam sonra gidip rahat oynama fırsatı bulunca da, bakın neler yapıyor.
Ülkemizde dalga geçilen, fakat benim her zaman için belli bir seviyenin üstünde olduğunu düşündüğüm Sinan Kaloğlu, takımı Bochum'un bu hafta evinde Bayern'le yaptığı ve 3-3 berabere kaldığı maçta 1 gol attı ve 2 de asist verdi. Sanırım 2 hafta önce de bir gol atmıştı. Ben bu yaptıklarını görünce aslında çok şaşırmadım desem yeridir, çünkü ülkemizde oynadığı zamanlarda da iyi bir hücum oyuncusu olduğunun farkındaydım Sinan'ın diyebilirim. İnsanlar ise sadece onun Fb'ye sürekli gol atmasıyla ilgilendi.
Bu işler böyle ilerliyor. Bugün Bochum'da iyi oynar, Bayern'e gol atar, başkasının ilgisini çeker, daha yukarı gider vs vs. İnşallah da öyle olur.

Tugay örneği de aynı değil mi az çok. Basın, taraftar, camia baskısından kurtulunca futbolcu, rahat rahat sahadaki işine odaklanıyor. Ve de iyi sonuçlar ortaya çıkıyor.

"mesSİ vs agüeNO"


Dün savaş baltalarını çıkarıp gitmiştik aşağıda gördüğünüz gibi. Ama tabii ki bu kadarını biz de beklemiyorduk.
İşin kötü yanı, garip ailesel tepkiler yüzünden, maçın ilk 5.20'sini kaçırmam. Yani ilk 2 golü!! Film izleyesi geldi bizim ahalinin, o zamana kadar 2 gol kaçtı. Biz daha ne olduğunu anlayamadan 3 geldi zaten. 8 dakikada 3 gol! Hemen ardından 3 dakika sonra Maxi'den bir füze. Valdes abi yerinde tabii. Her zamanki gibi. Sonrası da malum, Eto'o 3 kişiyi ekmek almaya gönderip köşeye vurdu, bir de seken topta Gudjohnsen attı.
Messi'nin 2 slalomu var ki, hele bir tanesi ayağa kaldırdı iyice, ama çok köşeye attı ve top dışarı çıktı.
2. yarıdaki tek gol ise, belki de 6 gol içinde en iyisiydi. Önce iyi zamanlama ile top kapıldı, yakındaki Henry'ye verildi, o içeri kat ederken, Henry'nin topu verdiği Xavi Bojan'ı buldu, Bojan da kat eden Henry'yi. Henry de harika vurdu köşeye. Bu ara tırı-vırı yapan Henry'nin gol atması güzel tabii. 2 gol atan Eto'o niye çıkarken trip atıyor, anlamak mümkün değil.

Atletico Madrid'in bu sezon iyi geleceğini düşünüyorduk ve iyi de geliyorlardı. Cl'de 2'de 2 yaptılar, ligde çok çok iyi değil vaziyet ama, umut veriyorlardı. Şimdi bu galibiyet onları nasıl etkiler, göreceğiz. Umarım tüm sezonu kötü etkileyecek şekilde kalıcı izler bırakmaz üzerlerinde. Bu takımın iyi şeyler yapabileceğini gördük çünkü.
Daha çok böyle karşılıklı mücadelenin olduğu, zevkli bir maç bekliyorduk, o kısmı olmadı ne yapalım. 2. yarıdakine artık. O maç da ayrı bir havada geçecek, bu belli oldu. Adamlar bütün sezon o maça bilenip patlamasınlar da bize.

Maçın kişisel rekabet kısmına, yani Messi-Agüero rekabetine göz atalım diyeceğim ama, sizce buna gerek var mı?

Son olarak Agüero beyin sevgili kayınpederine selamımızı da yollayarak, yazıyı bitirelim.