Şeras



Birkaç saat sonra Real Madrid, Sevilla deplasmanında yeşil formayla sahada yer alacak ve birçok kişi de buna şaşıracak. Şöyle buyrun ve şaşırmayın. "Ne alaka" demeyin. Bir de şu.



Retro 227




İstisnai


Bi' şey değil, babasının başını yakacak velet. Yoksa çok güzel manzara(lar).



Tek Tekçi


Çubuklu forma ve arka planda kafaya çıkmış Suat Mamat ile anmış ultrAslan Metin'i. Kendilerini zaten hoş görmezdim, beni şaşırtmadılar.

Nerden Nereye 92





Çakra




5 sene önce James White'ın buraları nasıl karıştırdığını hatırlıyorsunuz değil mi? Ben o yarışmayı canlı izlediğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu ülkede az da olsa basketbolla ilgilenen kişiler de bu adamı unutmamalı, yetişemeyenler de bir şekilde haberdar olmalı. Belki de "gelmiş-geçmiş en iyi smaççı"yı kendi ligimizde ve kendi All-Star'ımızda izleme imkanı bulduk.

Geçenlerde gavur NBA sitelerine bakınırken, Knicks'le ilgili bir preview'a denk geldim. Orada farkettim White'ın New York kadrosuna katıldığını. Bu bilgi, Kidd'in de aynı takıma geldiğini hatırlayınca daha önemli oluyor tabii. Zincirleme devam etti. Ardından da aklıma Green'in şu aşağıdaki smacı ve yarattığı etki geldi. O yarak kafası, belki sırf bu sayede NBA'de oynamaya devam edecek bu sezon -farklı takımda da olsa. White geçen sezon İtalya'da sayı kralı oldu. Belki geri dönmesini sağlayacak olan bu performans, fakat onun "alamet-i farikası", smaçları. Açık konuşmak gerekirse şu andaki fiziksel vaziyeti hakkında bilgim yok. 30 yaşına geldi. Düşüşteyse, normal. Ama şu Fenerbahçe'deki halinin yarısı düzeyde olsa bile, yapılacak 1-2 alley-oop, yeterli "reklamı", sonrasında da kalıcılığı sağlayacaktır. Hadi bunları siktir et, NBA'de böyle tanıdık simaları görmek her zaman güzeldir.


Selahattin


Çok geçmeden "olmayan" kataloga bakarak, fazlalık ne var, yenilik olarak kim ne yapmış, kimler ideal setlere sahip falan, bir döküm yapalım şöyle. 3 hafta geçti bile amına koyim, milli ara olmasa şu anda dördüncü oynanacaktı. Normalde geçen sezon(larda?)ki gibi katalog yok, her takımın kendi sayfasına kondurmuşlar formaları. Toplu bakılamıyor tabii, kötü. Biz de forum destekli olarak elde ettik toplu olarak.

- Akhisar 3 hafta geçmesine rağmen henüz iç saha forması olan yeşil-siyah çubukluyu giymedi. Klasik Anadolu takımı performansları. 3 maçta da beyazı giydiler. 4 formaları var toplamda. Celtic'ten aşina olduğumuz fosforlu sarı-siyah enine çubuklu da dahil.

- Antalyaspor mavi serisine devam ediyor. Gelenek haline geliyor yavaş yavaş. Geçen sezonki forma sayılarını hatırlayamıyorum, o yüzden kuracağım cümleleri kestiremiyorum. Hani Bir beyaz, bir kırmızı zaten "fiks", yanına mavi, ve de bir turuncu. Gerek yok hiç, çok da az giyerler zaten.

- Beşiktaş nihayet... Kendileri için ideal set bu olmalı. Yıllar sonra kırmızı döndü. Düz siyah yok, siyah ağırlıklı forma kontenjanını, yine yıllardır olduğu gibi siyah ağırlıklı bir çubuklu dolduruyor. Santos gibi yapacaklar abi, çok zor değil.

- Bursa'da yeni bir evey forma girişimi var. Takdir edilesi. Ama fazlalık da var. O düz yeşil ya da enine çubukludan birini çıkartacaksın. Gerek yok. Ve de Euro 2012'de İtalya'da gördüğümüz kalıplar kullanılmış, büyük artı.

- Elazığ'ın forma adedinde sorun yok ama, 3 formada toplam 2 renk var...

- Fenerbahçe de nihayet üçe indirdi. 3. forma işini güzel bir renk ikilisiyle çözdü. İlaveten de şu var.

- Biz de ideale yakınız. Bizim formalar ile ilgili her bi' halt için diğer mekana bekleriz. Yer işgal etmeyelim burada.

- Antep, Eskişehir'in tersi istikamette gitti. Adidas'tan Nike'a. Sezon öncesi bir ara taraftarın formaları beğenmemesiyle gündeme geldiler. Ama değişme yok. 5 farklı formaları var, ve 2 farklı beyaz...

- Kayseri'de çubuklunun yanına düz sarı ve kırmızı var. Ama beyaz yok mesela.

- Mersin'de 5 tane forma var. İç saha renklerinde 3 forma. Bol bol. Hala Hummel giyiyor olmaları hoş ama.

- Ordu da Elazığ gibi. Geçen sezon en azından altın vardı. Bir düz beyaz, bir düz mor ve çubuklu. Bari siyah falan olsa...

- Sivas inanılmaz ya. 06-07 kalıbından çubuklu baki. Ve yanına aynı kalıp tasarımdan, dümdüz 4 tane forma: Beyaz, kırmızı, mavi ve siyah. Sonunculuk onların olabilir.

- Trabzon da makul bu sezon. Tam olması gerektiği gibi. Düz mavi de denebilecek bir çubuklu, düz bordo ve Victory'li beyaz. Budur ya.

Neredeyse hepsinden bahsettik ya, neyse. Bu tabloda en dikkat çekici şey. Dört büyüklerin dördünün de nihayet fazlalıkları atması, ideal setlere sahip olması. Keşke hep böyle devam etseler. Hele bir de Galatasaray düz kırmızı yerine siyah ya da füme giyse bu sezon, yüzde 100 olacaktı.