Schimmel


Koca internette abi, (yalnızca) Kosova ve Kural'ı şu stüdyoda gösteren foto yok. Ha bu da iş görür ama, sırf ikisinin götürdüğü program sayısı yüzleri geçer. Nasıl olur da...

Neyse ne diyorduk, bi'şey demeyeceğim aslında da, ya abi, tamam, Kaan Kural yine -son gelişmeden haberiniz vardır- NBA maçlarında bizimle, ama Kosova ve Murathanoğlu'dan artık NBA dinleyemeyecek olmak................. Ha elbet alışılır. Fakat içe sinmeyecek. 10 sene oldu neredeyse.

Cnn Türk'ten NBA izlemek. Peh. Orada herhangi bir futbol maçı izlemek bile hiç kolay değil, NBA'e nasıl alışacağız. Ama bir artısı var bu geçiş(ler)in. Tahmin edin ne?

Retro 154

Kep



Bu sezonun Panini Şampiyonlar Ligi albümü. Kapak fena değil, "Messi önderliğinde" yıldızlar, kupanın çevresini saracak şekilde dizilmiş. Bize göre sağ tarafta 5, solda 4 oyuncu var, onu dengeleseler daha iyi olabilirmiş belki.


Bu sezonki çıkartmalar, yukarda gördüğünüz gibi. Alışılmışın dışında, enine tasarlanmış. Ve biraz daha "kalabalık". Çünkü normalde çıkartmanın yapıştırılması gereken bölmede olan bilgiler, (aşağıdaki fotoya bakınız)yani doğum tarihi, boy, kilo ve pozisyon, bu kez çıkartmaya dahil edilmiş. Hatta daha da ötesi, çıkartma için ayrılan yerde, sadece çıkartmanın numarası yazıyor. Yani aslında çok temel bir değişiklik bu. Oyuncunun ismine bakarak yapıştıramıyorsun elindekini. Biraz daha dikkat istiyor.

Son dönemde (son 3 sezonda sanırım) çıkartmalara eklenen, kazanılan Ş. Ligi kupası sayısı, ufak bir formayla sunulan sırt numarası biraz kalabalık yaratıyor gibi (hele de fiziki özelliklerin de gelmesini katarsak), ama güzel ayrıntılar.



Ama şöyle bir sorun var. Albümü gazeteler falan belli dönemlerde ufak bir ücret ilavesiyle satabiliyor. Fakat onun haricinde albümü ve çıkartmaları bulmak büyük sorun. Büyük marketlerde filan, şansa kalmış önünüze çıkması. İstanbul'da mesela, kırtasiyenin birinin camına asmışlar, "burada bulunur" diye. Ne alaka değil mi? Örneğin ben geçen 2 sezonun albümlerini, sırf bu belirsizlik yüzünden alamadım. Onun yerine, yine alakasız zamanlarda karşıma çıkan trading card denen naneden alıyorum telafi için. Onlar da biraz pahalı amına koyim. Albümüne gerek yok, arada bir kartlardan al yeter. Hiç olmazsa, o sezondan hatıra işte. Kutusu falan da var, daha şık bi'şey bunlar.



Edit:Blogumuzun lanet yazarlarından Anıl'ın söylediğine göre, Ş. Ligi serisi çıkartmaları, İstanbul'daki bütün gazete bayilerinde bulunabiliyormuş.

Dirty


-Birader bi' izin verirseniz...

Retro 153



Bu biraz duble aslında.

Tarator


İki yazı linki vereceğim. Birini Kaan Kural müdürün şu tivitinden gördüm. Diğerini de alakasız bi'şey ararken buldum, o da budur. Birincisi, NBA'de bu sezon görülecek forma yenilikleri, bütün forma ile alakalı güncellemeler vs. Harika bir yazı. Diğeri de genelde Futbol dünyası'ndan görmeye alışık olduğumuz bir en güzel/en kötü formalar derlemesi. Çok uç seçimler yok, yani birkaç kişi hariç herkes katılacaktır. İkisi de çok doyurucu yazılar, okunası.


Horr


Cahilliğime verin, sormak istiyorum: Futbol tarihinde daha önce, hem üçlü defansta, hem de forvet üçlüsünde yer alabilen bir oyuncu görüldü mü?

Edit: Yorum kısmına Müşkülpesent'ten "Ertuğrul" cevabı geldi. O kadar. Onun haricinde Ogün, Gullit ve Kaan Dobra cevapları geldi. Bu isimleri tartışmak gerek belki de, bunların hiçbiri, benim kastettiğim manada Alves'le özdeş değil. Soruyu sorarken hata yapmışım aslında. Alves hücumcu bir sağ bek, ve açıkvari beklerden. Stoper de oynayabilenlerden değil. Ve buna rağmen üçlü defansın sağında oynayabiliyor. Yani ekstrem bir örnek. Ve buna ilaveten en öndeki üçlünün sağında oynayabilmesini kastetmiştim aslında. Neyse.

Retro 152

İblis


Bir yeni alternatif forma daha var NBA'de. Dallas daha önce bu tasarımla bir mavi, bir de yeşil forma giymişti yakın dönemde. Bu kez lacivert var elimizde. Zaten adamlar renkleri değiştirdi. Ya da "kaydırdı" mı desem.

Geçen NBA sezonu boyunca, hatta en çok da Play-off'lar sırasında her deplasmanda oynanan Dallas maçında, kafada "abi bunların lacivert forması nereye kayboldu ya?" sorusu vardı. Meğer adamlar değişime gitmiş. Artık mavi ("royal blue" dedikleri) deplasman formasında, lacivert ise, daha az kullanılan ve daha bi' ticari kafayla üretiliyor olan, "alternate" dedikleri, 3. formada.



Son 10 yıldaki Mavericks formalarının akıbetini de topluca buradan okuyabilirsiniz. Los Mavs muhabbetleri filan. 3 forma zaten çoğu NBA takımında var da, üçünü de aynı kalıptan yapıyorlar bazen, tekdüzelik oluşuyor. Mavs bu retromsu tasarımı alternatif formada kullanarak güzel yapıyor.

Ha bir de, belki duymayan filan vardır, NBA League Pass 25 Aralık-9 Ocak arası beleşmiş, inanılmaz haber.

Retro 151